noodles volos banner

Βελιτζέλος: Καλό να μετράμε δυνάμεις με ομάδες σαν τη Νίκη

Τον Μακεδονικό του Κώστα Βελιτζέλου αντιμετωπίζει την Τετάρτη (13/9) η Νίκη στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη σε ένα σημαντικό φιλικό απέναντι σε ένα ισχυρό σύνολο με πρωταγωνιστικές βλέψεις στη Γ’ Εθνική, παρότι νεοφώτιστο στην κατηγορία.

Το ματς θα γίνει στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας και θα αρχίσει στις 17.30 κι όχι στις 18.00, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, ενώ θα μεταδοθεί και τηλεοπτικά από το κανάλι orasitv μέσω youtube (https://www.youtube.com/watch?v=gH_HWepC6uE).

Το Magnesiasports μίλησε με τον 45χρονο πρώην τεχνικό της Νίκης, που επισήμανε σε δηλώσεις του ότι είναι καλό για την ομάδα του να μετρά δυνάμεις κόντρα σε αντιπάλους του ίδιου επιπέδου. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Βελιτζέλος:

«Είμαστε στα ίδια με τη Νίκη, γιατί και για μας είναι το ενδέκατο ματς προετοιμασίας. Είναι ένα πολύ δυνατό φιλικό με μία ομάδα ιστορική που έχει βλέψεις στην κατηγορία. Θα μετρήσουμε και οι δύο τις δυνάμεις μας στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, γιατί παρά τις αναβολές πλησιάζουμε προς το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Οπότε το να μετράς τις δυνάμεις σου με αντιπάλους που είναι του επιπέδου σου είναι καλό.

Πέρα από τον χαρακτήρα του φιλικού, που έχει το συγκεκριμένο παιχνίδι, ότι προσέχεις δηλαδή κάποια πράγματα συγκεκριμένα, σίγουρα θα βγάλουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Έχω πει στα παιδιά από την αρχή ότι θα παίζουν περίπου τους ίδιους χρόνους. Έτσι με τη Βέροια κάποιοι έπαιξαν 70-80 λεπτά και με τη Νίκη θα παίξουν κάποιοι άλλοι αντίστοιχο χρόνο. Μοιράζουμε τον χρόνο, για να παίρνουν όλοι λεπτά συμμετοχής, καθώς έχουμε πολλούς παίκτες που είναι ισάξιοι. Με τη Νίκη σκοπεύω να βάλω όλους τους παίκτες έστω και στο 70’ ή το 80’ και δε αφήσω έξω κανέναν».

Επίσης ζητήσαμε από τον πρώην κυανόλευκο προπονητή να σχολιάσει και το γεγονός ότι η Νίκη προέρχεται από μία ήττα σε ένα σημαντικό φιλικό ματς με τον Γ.Σ. Αλμυρού: «Το φυσιολογικό είναι να μην είσαι έτοιμος ακόμη. Πρέπει να ξέρεις την αιτιολογία γιατί δεν είσαι έτοιμος κι ότι ο βαθμός ετοιμότητας είναι σε ένα συγκεκριμένο βαθμό. Ο κόσμος πολλές φορές δε στέκεται στο πώς και γιατί έγινε κάτι, αλλά μένει στο αποτέλεσμα».

Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση ενός δυνατού ρόστερ μέσα και από αξιόλογες μεταγραφές, όπως αυτές του έμπειρου τερματοφύλακα Γουμάγια, του πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη Κανούλα ή των παλιών παικτών της Νίκης Παπατζίκου, Διαμαντίδη και Τσουκάνη, ο κ. Βελιτζέλος υπογράμμισε: «Το καλό της Θεσσαλονίκης είναι ότι έχεις μεγάλη αγορά, για να κινηθείς. Το κάθε παιδί είναι από δω και η ομάδα δεν έχει επιπλέον έξοδα για σπίτια ή φαγητό. Το μπάτζετ δεν έχει ξεφύγει σε καμία περίπτωση. Αρκετούς παίκτες τους είχα και αλλού, με ήξεραν, τους ήξερα και υπήρχε μία εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Είχαμε τη δυνατότητα, επειδή κινηθήκαμε και σχετικά νωρίς, να πάρουμε παίκτες και τώρα είμαστε καλά. Ευελπιστώ ότι θα πάμε καλά».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σίγουρες απουσίες για τον Μακεδονικό στο φιλικό με τη Νίκη Β. είναι αυτές του Αλέξανδρου Παπατζίκου και του αμυντικού Παναγιώτη Τσιαμπάζη, τους οποίους ο Κώστας Βελιτζέλος θέλει να τους προφυλάξει και μάλιστα δε συμμετείχαν ούτε στο φιλικό με τη Βέροια (0-0).

 

Last modified onTuesday, 12 September 2017 16:42