noodles volos banner

Φιλικό σε ρυθμό πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό Β. με Αιγινιακό

Μπορεί στον θαυμαστό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου να μην ξέρουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα, ποια θα είναι η σύνθεση των ομίλων, πόσο δε μάλλον τη σειρά των αγώνων, αλλά οφείλουν πλέον και στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε να βλέπουν τα φιλικά τους ως ευκαιρία να βρουν ρυθμό και να δοκιμάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το βασικό σχήμα. Αυτό έχουν κατά νου και στον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος φιλοξενείται σήμερα από τον Αιγινιακό στο Αιγίνιο στις 17.00.

Το ματς ίσως είναι το τελευταίο δυνατό τεστ ενόψει πρωταθλήματος, καθώς ακολουθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο ο αγώνας του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, που θα είναι με ένα σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο, ενώ στις 24 προσανατολίζεται η ΕΠΟ να γίνει η έναρξη της Γ’ Εθνικής, χωρίς βεβαίως να είναι κάτι απολύτως σίγουρο, αφού ήδη άρχισαν τα σενάρια για την 1η Οκτώβρη. 

Έτσι λοιπόν το σημερινό παιχνίδι με την ομάδα της Πιερίας υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι και η πρόβα τζενεράλε ενόψει πρωταθλήματος κι έτσι κατά πάσα πιθανότητα ο Μιχάλης Ζιώγας θα παρατάξει ένα σχήμα, που θα είναι πολύ κοντά σ’ αυτό που έχει στο μυαλό του για το πρωτάθλημα με ελάχιστές ίσως διαφοροποιήσεις.

Αυτές θα αφορούν τον Ανδρέα Κόκα και τον Γρηγόρη Ευθυμιάδη, που δε θα ξεκινήσουν σίγουρα βασικοί, ενώ ίσως προφυλαχθούν και δεν παίξουν καθόλου. Μάλιστα, ο δεύτερος παρουσιάζεται τη Δευτέρα στον στρατό και θα λείψει σίγουρα για ένα διάστημα, με την ερυθρόλευκη διοίκηση να κάνει ενέργειες, ώστε μετά τη βασική εκπαίδευση να εξασφαλιστεί η μετάθεσή του στον Βόλο, με σκοπό να μην απουσιάζει από τις προπονήσεις.

Επίσης, ο Σκανδάλης, που επέστρεψε την Τετάρτη μετά από απουσία ενός μήνα, δύσκολα θα πάρει λεπτά συμμετοχής, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες είναι διαθέσιμοι, ωστόσο μάλλον, επειδή η ομάδα πρέπει να βρει ρυθμό για το πρωτάθλημα, οι αλλαγές θα είναι πιο επιλεγμένες σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά. 

Σε ό,τι αφορά τον σημερινό αντίπαλο του Ολυμπιακού Βόλου, ενισχύθηκε χθες με δύο ακόμη παίκτες, τον μεσοεπιθετικό από τον Νίγηρα Μαχαμανέ Σισέ και τον 21χρονο μέσο Γιάννη Τσολακίδη, που τον είχε και πέρσι στην ομάδα ως δανεικό από τον ΠΑΟΚ, αλλά τώρα τον απέκτησε ως ελεύθερο.

Ο Αιγινιακός δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχει μικρότερο βαθμό ετοιμότητας από τον Ολυμπιακό Βόλου, που έχει παίξει οκτώ φιλικά και το σημερινό θα είναι το ένατο. Αντίθετα, η ομάδα του Κώστα Νικολαΐδη έχει αγωνιστεί σε δύο ματς Κυπέλλου με την ανέτοιμη Βέροια (προκρίθηκε με νίκη 1-0 στην έδρα της και ήττα με 2-1 εκτός) και μόλις σε ένα φιλικό με τον Απόλλωνα Πόντου το περασμένο Σάββατο 2/9, στο οποίο συνετρίβη με 4-0, με τον προπονητή της ομάδας από την Πιερία να διαπιστώνει πρόβλημα φυσικής κατάστασης, ενώ παραδέχτηκε ότι ο Αιγινιακός είναι ανέτοιμος και στο κομμάτι της τακτικής και θα θελήσει σήμερα να δει κάποια βελτίωση.