noodles volos banner

Απορρίφθηκε η προσφυγή Ολυμπιακού και Νίκης κατά του ΝΠΣ Βόλος

  • Συλλαλητήριο στο Δημαρχείο κατά της ξενόφερτης ομάδας της Πιερίας

Παρά τις λιγοστές ελπίδες που διατηρούσαν οι φίλαθλοι του Βόλου, δυστυχώς χθες επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που είχαν οι περισσότεροι, καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ που συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη απέρριψε την προσφυγή του Ολυμπιακού και της Νίκης Βόλου κατά του ΝΠΣ Βόλος, για την κάθε άλλο παρά νόμιμη μεταφορά της έδρας της Πύδνας Κίτρους και της αλλαγής επωνυμίας της σε "Βόλος Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος" προκειμένου να αγωνιστεί στο Βόλο ως μέλος της ΕΠΣΘ στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής.

Παρά την αρχική απογοήτευση όμως, οι ιθύνοντες των δύο ιστορικών αθλητικών σωματείων του Βόλου, ισχυρίζονται πως δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Οι τρόποι αντίδρασης, εκτός από τους νομικούς, ποικίλλουν και στο αμέσως χρονικό διάστημα θα αποφασιστούν συγκεκριμένες ενέργειες. Οι νομικοί του Ολυμπιακού και της Νίκης αναμένουν με ενδιαφέρον να μάθουν το σκεπτικό της απόφασης το οποίο δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, δεδομένου ότι πρόκειται για μια έωλη νομικά απόφαση η οποία θα εξεταστεί αν θα προσβληθεί σε ανώτερο βαθμό, καθώς κάτι τέτοιο ενέχει υψηλές οικονομικές απαιτήσεις.

Η ανακοίνωση για την απόφαση έχει ως εξής: "Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση απέρριψε κατά πλειοψηφία (4-1) τις προσφυγές των σωματείων ΓΣΒ Η Νίκη και ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 με τις οποίες ζητούσαν ακύρωση της απόφασης της ΠΔΕ/ΕΠΟ στις 24/7/2017 περί της εγκρίσεως αλλαγής της επωνυμίας του σωματείου ΜΑΣ Η Πύδνα Κίτρους σε Βόλος Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος και μεταφοράς της έδρας από το Κίτρος της ΕΠΣ Πιερίας στο Βόλο της ΕΠΣ Θεσσαλίας".

Ειρηνική συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Βόλου κατά του ΝΠΣ

Με συνθήματα κατά της ξενόφερτης ομάδας της Πιερίας και κατά κάποιου με το όνομα «Αχιλλέας», διάνθισαν την ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεκάδες φίλαθλοι της Νίκης κυρίως αλλά και του Ολυμπιακού Βόλου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής έξω από το Δημαρχείο Βόλου. «Ρίξτε την Πύδνα στο Β’ τοπικό να πάθει ο Αχιλλέας το εγκεφαλικό» φώναζαν οι φίλοι της Νίκης Βόλου, καταγράφοντας τις πρώτες ουσιαστικά διαμαρτυρίες, πέρα από ανακοινώσεις, που εκφράζονται από τον φίλαθλο κόσμο της Μαγνησίας κατά του ποδοσφαιρικού εκτρώματος που έστησαν ξένοι παράγοντες στο Βόλο.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών άνθρωποι όλων των ηλικιών με τους blue angels να δίνουν το ρυθμό με τα συνθήματά τους. Παρών και ο β' αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου Βασίλης Βενέτης καθώς και άλλα μέλη της διοίκησης του συλλόγου και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Φωτεινή Κοκκινάκη και Ιάσονας Αποστολάκης. Η έκπληξη της ημέρας ήταν η παρουσία του δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» και πρώην αντιδημάρχου Βόλου Δημήτρη Πέγιου, ο οποίος με τον τρόπο αυτό έστειλε σαφές μήνυμα προς τον πολιτικό του πάτρωνα, ότι διαφωνεί κάθετα με την τακτική που ακολουθεί στο ζήτημα της ομάδας που εγκατέστησε παράνομα στην πόλη. Παρά τις σκέψεις για πορεία στο κέντρο του Βόλου, η πρόταση εγκαταλείφθηκε για αργότερα όταν θα εξασφαλιστεί μαζικότερη συμμετοχή φιλάθλων και των δύο βολιώτικων ομάδων. Οι παρευρισκόμενοι πάντως δεν έχασαν την ευκαιρία να ευχηθούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο σε ένα ζευγάρι το οποίο λίγα λεπτά πριν είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο Βόλου. 

gamos

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο

Σε σύντομη παρέμβαση που έκανε η κ. Φ. Κοκκινάκη αναφέρθηκε «σήμερα έγινε μια πολύ σοβαρή μάζωξη για τον χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας. Ξέρω όμως ότι ο συντονισμός και η προσπάθεια είναι καθημερινή και θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα και θα γίνει πιο ισχυρός το επόμενο διάστημα». Ακολούθως απηύθυνε κάλεσμα σε όλους, πέρα από κόμματα και ομάδες απέναντι στην κατάσταση που μας έχει φέρει η παρούσα δημοτική αρχή».

 

Last modified onSaturday, 09 September 2017 13:04