noodles volos banner

Τέσσερις οι παίκτες της Νίκης που έπαιξαν σε όλα τα φιλικά

Τριάντα παίκτες έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής η Νίκη Βόλου στα εννιά φιλικά, που έχει δώσει, ενώ μέχρι το πρώτο επίσημο ματς για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου οι κυανόλευκοι θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους σε ακόμη δύο παιχνίδια με Γ.Σ. Αλμυρού την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό και με Μακεδονικό στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης στις 13 Σεπτέμβρη.

Στον αριθμό των τριάντα παικτών δεν υπολογίζονται κάποιοι υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές, που δε συνέχισαν, όπως οι Βασίλιεφ (αγωνίστηκε με Σαρακηνό και Ελασσόνα) και οι Σιάτρας, Γιαλαμίδης, Καμγκένγκ και Σπηλιόπουλος (έπαιξαν από ένα), ενώ δεν έγινε γνωστό το όνομα του παίκτη που δοκιμάστηκε με την Α.Ε. Λεονταρίου.

Ο Λάιος μαζί με τον Τσιανάκα, τον Βουρδάκη και τον Ματθαίου είναι οι τέσσερις παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν και στα εννιά μέχρι στιγμής τεστ προετοιμασίας. Ο Λάιος μάλιστα δοκιμαζόταν για καιρό σε όλες τις θέσεις της άμυνας, αλλά και ως αμυντικό χαφ, και υπέγραψε πριν τον αγώνα με τον Πύρασο.

Από τους τερματοφύλακες ο Τζήμας έχει αγωνιστεί σε 7 από τα 9 φιλικά και μάλιστα στους δυο πιο δυνατούς αγώνες με Παναιγιάλειο και Ολυμπιακό Βόλου έβγαλε το 90λεπτο και σίγουρα δε χωρά αμφιβολία πως πρόκειται για τον βασικό γκολκήπερ  της ομάδας. Ο Θεολόγης έχει παίξει σε πέντε ματς και ο Ράπτης σε 4.

Ο Γενιτσαρίδης είχε συμμετοχή στα 8 από τα 9 ματς και οι Δημολιός, Βέργος, Μωυσίδης, Μέτσε, Μπάιριτς, Γαρυφαλλόπουλος και Ιορδανίδης το ίδιο (δεν έπαιξαν, όπως και όλοι οι έμπειροι με τον Πύρασο). Ο Σφονδυλιάς έχει επίσης οκτώ παρουσίες με τρία 45λεπτα και 84 συνολικά λεπτά στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια που πέρασε ως αλλαγή μετά το 60’. Ο Ζιώγας, που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, πήρε μέρος κι αυτός σε οκτώ αναμετρήσεις (δεν έπαιξε μόνο με τον Ολυμπιακό Βόλου).

Ο Χρήστος Τζιώρας έχει δώσει το παρών στα έξι φιλικά (δεν αγωνίστηκε με Ελασσόνα, Ολυμπιακό Β. και Πύρασο), ενώ οι Γιάκοβλεφ, Σούσκιν και Ντόλγκι λόγω των γραφειοκρατικών προβλημάτων, που τους ανάγκασαν να μείνουν για σχεδόν τρεις βδομάδες στις πατρίδες τους, έπαιξαν μόνο με Σαρακηνό, Ελασσόνα και Α.Ε. Λεονταρίου.

Από κει και πέρα οι Μπούις-Ξηροφώτος έχουν δώσει χρόνο συμμετοχής και σε εννιά πιτσιρικάδες από τους Νέους Αθλητές Νίκης. Αυτοί είναι οι Σιώμος (οκτώ συμμετοχές στα φιλικά), Κουκουτής  (πέντε συμμετοχές, έχοντας 43 λεπτά συμμετοχής εκτός του αγώνα με τον Πύρασο, που ήταν βασικός), Κουτσούκης (4 συμμετοχές με Ελασσόνα, Παγασητικό, Ρήγα Φεραίο στο 89’ και Πύρασο), Βλάχος (τρεις συμμετοχές, τη μία στο 89’ με τον Ρήγα Φεραίο), Χρηστίδης (δύο συμμετοχές, τη μία στο 83’ με τον Παναιγιάλειο), Φλώρος (2), Σέλντι (2),  Χαντζόγλου (2) και Τασιάς (1).

Σίγουρα το προβάδισμα για την ενδεκάδα έχουν κάτω από τα δοκάρια ο Τζήμας, στην άμυνα οι Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Βέργος και Μωυσίδης (ενώ αναμένεται έμπειρος Έλληνας στόπερ, που θα προορίζεται για το βασικό σχήμα), στο κέντρο ως αμυντικοί μέσοι οι Μέτσε και Ντόλγκι και πίσω από τον φορ Τζιώρα οι Γιάκοβλεφ, Σούσκιν και Μπάιριτς. Φυσικά ενδεκαδάτοι θεωρούνται και οι Ιορδανίδης, που παίζει ως επιτελικός, και Γαρυφαλλόπουλος, που αγωνίζεται και ως κλασικός και ως περιφερειακός επιθετικός, ενώ αναπληρωματικός τερματοφύλακας είναι ο Θεολόγης.

Αυτοί μαζί με τους Τσιανάκα (αμυντικό χαφ), Ματθαίου (εξτρέμ), Βουρδάκη (φορ), Σφονδυλιά (στόπερ), που προέρχονται όλοι από τα σπλάχνα της Νίκης, αλλά και τον Λάιο (δεξί μπακ), που έχει, αν και 22 ετών, την εμπειρία της κατηγορίας με 57 συμμετοχές στη Γ’ Εθνική, θα είναι οι επικρατέστεροι για την 18αδα. Φυσικά, υπάρχει και ως τρίτος γκολκήπερ ο Ράπτης.

Αυτοί λοιπόν μαζί με τον νέο στόπερ, που θα έρθει, αποτελούν ένα σύνολο 21 παικτών, που υπολογίζονται ανά πάσα στιγμή από την τεχνική ηγεσία, ενώ από κει και πέρα υπάρχει ο Ζιώγας και οι εννιά πιτσιρικάδες των Νέων Αθλητών, που κερδίζουν εμπειρίες, προπονούμενοι με την πρώτη ομάδα. Απ’ αυτούς ο Σιώμος διεκδικεί με περισσότερες αξιώσεις την είσοδό του στην 18αδα, αφού Μπούις και Ξηροφώτος δείχνουν να τον εμπιστεύονται περισσότερο, καθώς τον χρησιμοποίησαν στα οκτώ από τα εννιά φιλικά, όπως σημειώσαμε.

 

Last modified onThursday, 07 September 2017 16:16