noodles volos banner

Προβληματίζει η αφλογιστία στον Ολυμπιακό Β.

Χωρίς φιλικό θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο για τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να έρθει στον Βόλο μία ομάδα Football ή Superleague αυτές δεν ευοδώθηκαν. Αντιθέτως, οι παίκτες θα προπονηθούν κανονικά το Σάββατο και την Κυριακή θα έχουν ρεπό.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν στην προπόνηση της Παρασκευής τα αδέρφια Κόκα (και ο Δήμος τραυματίστηκε στο φιλικό του Βελεστίνου, ενώ ο Ανδρέας είχε αποκομίσει έναν τραυματισμό από το φιλικό με το Βελούχι), όπως επίσης και ο Θέος. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι εντάξει, εκτός φυσικά από τον Σκανδάλη, ο οποίος συνεχίζει τις θεραπείες για τον τραυματισμό του στους κοιλιακούς-προσαγωγούς, που τον ανάγκασαν να σταματήσει πρόωρα την προετοιμασία, μόλις από την πρώτη βδομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι, είτε οι βασικοί, που αγωνίστηκαν με τον Ρήγα Φεραίο και έφεραν λευκή ισοπαλία, είτε οι θεωρούμενοι αναπληρωματικοί και κάποιοι νεαροί, που προπονούνται με την πρώτη ομάδα και αγωνίστηκαν στο 2-0 επί του Τοξότη, δεν ικανοποίησαν την τεχνική ηγεσία.

Σίγουρα, υπήρχαν και θετικά στοιχεία στην απόδοσή τους, ενώ προσμετράται και ο παράγοντας κούραση. Ωστόσο, το γεγονός ότι δε σκόραραν στο πρώτο ματς, παρά τις ευκαιρίες, και έβαλαν την μπάλα μόνο δύο φορές στα δίχτυα με τον Τοξότη της Β’ ΕΠΣΘ στο 80λεπτο τεστ της Πέμπτης στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού ασφαλώς και ανησυχεί.

Στο τέλος του αγώνα με τον Ρήγα Φεραίο κάποιος από τους οπαδούς του Ολυμπιακού Β. που τον παρακολούθησαν φώναξε από την κερκίδα «Μποτσιβάλη, πάρε σέντερ φορ» και σίγουρα ο προβληματισμός που υπάρχει γενικότερα όχι μόνο στην τεχνική ηγεσία αλλά και στους φιλάθλους είναι μήπως χρειάζεται κι άλλος πρωτοκλασάτος φορ. Αυτή τη στιγμή γι’ αυτή τη θέση προορίζονται οι εξής τρεις:

-ο Σέττος (δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του, χωρίς να είναι ακόμη στο επίπεδο ετοιμότητας άλλων συμπαικτών του, ενώ γι’ αυτόν δήλωσε ο προπονητής του ότι θα είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος, συνεκτιμώντας και το γεγονός που επισημαίνει στους συνεργάτες του ότι είναι ο παίκτης με κλασικές κινήσεις φορ χωρίς την μπάλα)

-ο Σεχολάρι (φαίνεται ότι του ταιριάζει να παίζει περιφερειακά και στα πλάγια)

-και ο Αλαμάνης (έχει το κορμί, αλλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη στις απαιτήσεις της τεχνικής ηγεσίας).

Αυτό που γεννά την παραπάνω συζήτηση είναι ότι η ομάδα δημιουργεί φάσεις και φτάνει εύκολα στα αντίπαλα καρέ, αλλά μέχρι στιγμής στα πιο δυνατά φιλικά, που είναι βεβαίως τελείως διαφορετικά ματς από τα επίσημα, δεν έχει το εύκολο γκολ. Ακόμη και σε ματς που ο Ολυμπιακός σκόραρε, όπως με την Καλλιθέα ή τη Νίκη, είχε πολλές ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες.

Από την άλλη στη διοίκηση, επικρατεί η άποψη ότι η ομάδα έχει ένα γεμάτο ρόστερ και πολλούς παίκτες, χωρίς βεβαίως να αποκλείεται κάποια προσθήκη, αλλά αυτή ίσως αργήσει και θα είναι, όπως έχει πει και ο Μιχάλης Ζιώγας, παίκτης που θα κάνει τη διαφορά, αλλιώς δεν έχει νόημα να αποκτηθεί. Πάντως, η περίπτωση για απόκτηση Έλληνα αριστερού μπακ έχει απομακρυνθεί.

Ο Ολυμπιακός Β. αυτή τη στιγμή μπορεί να υπολογίζει στους τερματοφύλακες Καραγκιολίδη, Κούτσικο, Κωνσταντίνου, στους πλάγιους αμυντικούς Γελαδάρη, Καραμπά, Αγγελή, Ανδρέα Κόκα και Δήμο Κόκα (τον δοκιμάζει στα δεξιά της άμυνας ο Ζιώγας), στους κεντρικούς αμυντικούς Κραγιόπουλο, Νόνη, Παπαϊωάννου, Χατζόγλου, Πατσή, στους αμυντικούς μέσους Τόσκα, Βασίλιεβιτς, Λούγκο, στους ακραίους χαφ Μέμο, Καρβούνη, στους επιθετικούς χαφ Ευθυμιάδη, Βαρούχα, Θέο, Καράμπελα, που παίζουν είτε στα πλάγια είτε πίσω από τον φορ στον άξονα, και στους σέντερ φορ Σέττο, Σεχολάρι, Αλαμάνη, ενώ υπάρχουν και οι νεαροί Φραγκογιάννης (εξτρέμ), Πολυχρονιάδης (δεξί μπακ), Ζάχος (κεντρικό χαφ) και Θεοδωρόπουλος (εξτρέμ), που προπονούνται με την πρώτη ομάδα. Όλοι αυτοί μαζί με τον τραυματία Σκανδάλη συγκροτούν ένα ρόστερ 30 ατόμων.

 

Last modified onSaturday, 02 September 2017 09:04