noodles volos banner

«Δεν κλαψουρίζουμε, ας εκτιμήσει ο κόσμος της Νίκης την προσπάθειά μας»

Ενώ όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι έρχονται νέες πολύ δυνατές μεταγραφικές κινήσεις στη Νίκη, ο γενικός γραμματέας της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, Γιώργος Κουτσούκης, φιλοξενήθηκε στον Βόλος 9.86 και αναφέρθηκε κυρίως στα πεπραγμένα μέχρι στιγμής της διοίκησης και ζήτησε από τον κόσμο να εκτιμήσει ό,τι έχει γίνει κι όχι αυτό που θα γίνει, όπως είπε, ώστε να έρθει κοντά στην ομάδα. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι η διοίκηση δεν κλαψουρίζει για τη στήριξη των φιλάθλων.

απόδοση δηλώσεων: magnesiasports

Αρχικά μίλησε:

Για το καλό τέλος στο θέμα των τριών ξένων:

«Ήταν ένα δύσκολο κομμάτι, αλλά δεν το χειρίστηκα εγώ, καθώς ο καθένας έχει τον δικό του τομέα, αφού είμαστε 17 άτομα στη Δ.Ε. Εγώ ασχολούμαι κυρίως με τα διαρκείας κι όταν τελειώσουν τα διαρκείας, θα ασχολούμαι μόνο με τις ακαδημίες. Πρέπει πραγματικά να δώσουμε συγχαρητήρια σε όσους ασχολήθηκαν με το θέμα των τριών ξένων, γιατί δούλευαν γι’ αυτό νυχθημερόν, κυριολεκτικά όμως. Όλα έγιναν με πολύ άγχος. Στην αρχή δεν ξέραμε πόσο δύσκολο είναι και πόση μεγάλη γραφειοκρατία χρειάζεται, για να φέρεις μη κοινοτικούς σε μία ερασιτεχνική ομάδα στην Ελλάδα».

Για τη φιλοσοφία της Δ.Ε. ποδοσφαίρου:

«Η Δ.Ε. αποτελείται από Βολιώτες και Νικιώτες και σε συνεργασία με τον κ. Φάτση και την Ερασιτεχνική Νίκη δουλεύουμε όλοι μαζί, για να ενωθούν οι Νικιώτες, γιατί, όταν ενωθούν οι Νικιώτες και είναι συσπειρωμένοι, πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να μας αντιμετωπίσει κανείς.

Ο πρώτος στόχος είναι να χτίσουμε την ομάδα από κάτω προς τα πάνω, ώστε να έχει διάρκεια και συνέχεια. Δίνοντας βάση στις υποδομές και περνώντας μηνύματα από την ιστορία μας να οραματιστούμε το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Οι προγονοί μας έχτισαν το Παντελής Μαγουλάς και η δική μας η γενιά πρέπει να αφήσει κάτι πίσω. Αυτό είναι η ουσία κι όχι τα πρόσκαιρα, όπως, αν πήραμε έναν ποδοσφαιριστή καλό ή όχι. Μ’ αυτή τη λογική δημιουργήθηκε η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου. Σχηματίστηκε δυόμισι μήνες πριν και αμέσως έπιασε σκληρή δουλειά».

Τα πεπραγμένα της διοίκησης μέχρι τώρα

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούκης έκανε μία αναδρομή των πεπραγμένων της Δ.Ε., όπως την ανακοίνωση του τεχνικού επιτελείου και της επιτροπής μεταγραφών στο τέλος Ιουνίου, την επανασπορά στο Π. Μαγουλάς και τον ΟΣΕ, που είναι τώρα σε πολύ καλή κατάσταση με φυσικό χόρτο, για να υποδεχθούν την ακαδημία, την  ανακοίνωση ιατρικού επιστημονικού τιμ για την πρώτη ομάδα και τις υποδομές καθώς και τη συνεργασία με μεγάλα ιατρικά κέντρα.

Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας σχετικά με τη μεταφορά μίας ξενόφερτης ομάδας, με το νομικό επιτελείο της Νίκης να μπαίνει μπροστά, για να προστατευτεί το βολιώτικο ποδόσφαιρο γενικότερα, ενώ χαρακτήρισε μονόδρομο αυτές τις ενέργειες για τους ανθρώπους της ομάδας και ηθική υποχρέωση να φτάσουν μέχρι τέλους την υπόθεση.

Ακόμη, ο Γιώργος Κουτσούκης μίλησε για την ανακοίνωση των προπονητών της ακαδημίας στις 25 Ιουλίου, πράγμα σπάνιο, όπως είπε, για τα δεδομένα της ομάδας και την ανάρτηση ωριαίου προγράμματος από πολύ νωρίς, ώστε να ρυθμίσουν τις μαθητικές τους υποχρεώσεις οι νεαροί αθλητές. Μάλιστα ενημέρωσε ότι μπορούν να έρθουν όσα παιδιά θέλουν την πρώτη βδομάδα λειτουργίας της ακαδημίας, που ξεκινά τη Δευτέρα 4/9, χωρίς να δεσμευτούν με εγγραφή, για να δουν αν τους αρέσει ο τρόπος προπόνησης.

Ο γενικός γραμματέας της Δ.Ε. ποδοσφαίρου έκανε επίσης λόγο για τη συμμετοχή επτά παιδιών από τους Νέους Αθλητές στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, ώστε να αξιολογηθούν και να επανέλθουν, όταν είναι έτοιμα σωματικά. Αναφορά έγινε και στην ανακοίνωση συνεργασίας με την εταιρεία ένδυσης CAP στις 30 Ιουλίου καθώς και στην παρουσίαση της ομάδας στις 31 Ιουλίου στο Π. Μαγουλάς, έχοντας μία βάση παικτών από την περσινή χρονιά, που έμειναν με κριτήριο τις αγωνιστικές τους επιδόσεις και τον χαρακτήρα τους. Παράλληλα, χαρακτήρισε πολυτέλεια για τη Γ’ Εθνική τους ξένους παίκτες που ήρθαν και ποιοτικές τις προσθήκες των Ελλήνων παικτών.

Στα πεπραγμένα της διοίκησης συμπεριέλαβε τη συμφωνία για τη χρήση του Πανθεσσαλικού στις 8 Αυγούστου και τόνισε πως σε ένα μεγάλο γήπεδο, η ομάδα θα ξεδιπλώσει τις ικανότητές της και γι’ αυτό πρέπει να έρθει ο κόσμος να απολαύσει ποδόσφαιρο. Για το τέλος άφησε την επιστροφή του Χρήστου Τζιώρα, που όπως επισήμανε, ήταν πόθος όλων των Νικιωτών.

Πέρα απ’ αυτά χαρακτήρισε επιτυχημένο τον τρόπο επικοινωνίας κυρίως μέσω του σάιτ και στάθηκε στο βίντεο με τους ποδοσφαιριστές της Νίκης που παίζουν ποδόσφαιρο στην αερογέφυρα, το οποίο έγινε πανελλήνιο θέμα.

Κάλεσμα στον κόσμο για στήριξη

Παράλληλα κάλεσε βάσει όλων αυτών των δειγμάτων γραφής τον κόσμο να έρθει δίπλα στη Νίκη και να ενισχύσει την ομάδα:

 «Εμείς δεν κλαψουρίζαμε όλο το καλοκαίρι. Αν εκτιμά ο κόσμος την προσπάθειά μας, ας τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που είναι οι κύριοι χρηματοδότες, γιατί εμείς είμαστε οι εργάτες της ομάδας. Υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με πέρσι για τα διαρκείας. Ελάτε δίπλα στην ομάδα μας να ζωντανέψουμε το Πανθεσσαλικό, γιατί όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί είμαστε ανίκητοι. Αυτό είναι το μήνυμα.

Πέρσι ήταν μία πολύ καλή χρονιά όσον αφορά τα διαρκείας. Φέτος δε θα κάνω σχόλια ακόμη, γιατί έχουμε πολλές μέρες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος και δε θέλω να αδικήσω και τους ανθρώπους που έχουν έρθει και πήραν εισιτήρια από την Αυστραλία, από τη Ρουμανία, την Αθήνα, που δε θα παρακολουθήσουν τη Νίκη και πήραν το διαρκείας, γιατί το θεωρούν υποχρέωσή τους. Θα κάνουμε λοιπόν συνολική αποτίμηση των διαρκείας στο τέλος. Εγώ παρέθεσα τα γεγονότα, για να δει ο κόσμος τι έχει γίνει κι όχι τι θα κάνουμε αργότερα». 

Για τη σοβαρότητα που δείχνει φέτος η διοίκηση της Νίκης ο Γιώργος Κουτσούκης σχολίασε:

«Αν αύριο το πρωί η διοίκηση αυτή φύγει, έχει ήδη αφήσει μία προίκα στη Νίκη. Θα είμαστε στο Πανθεσσαλικό για τα τρία επόμενα χρόνια χωρίς κόστος από δω και πέρα, γιατί ο Βασίλης Βενέτης τελειώνει το Πανθεσσαλικό (σ.σ. την αποκατάσταση των ζημιών), καθώς έχουν τοποθετηθεί σχεδόν όλα τα καθίσματα, έχουν γίνει οι εργασίες στις τουαλέτες, τα συρματοπλέγματα, προκαταβάλλοντας ουσιαστικά τα ενοίκια για τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι κέρδος για όσους είναι στη διοίκηση, καθώς δε θα υπάρχει το μηνιαίο κόστος του Πανθεσσαλικού, που είναι μεγάλο, πάνω από 2.500 ευρώ. Αυτό πρέπει να συνεκτιμηθεί στην ανταπόκριση που πρέπει να έχει ο κόσμος. Γι’ αυτό πρέπει να πάμε στο Πανθεσσαλικό, για να χαρούμε ποδόσφαιρο κι όποιος είναι καλύτερος ας κερδίσει, χωρίς πλάγια μέσα». 

Last modified onSaturday, 02 September 2017 08:52