noodles volos banner

Ισόπαλο με 1-1 το φιλικό βολιώτικο ντέρμπι

Ισόπαλο έληξε το φιλικό ματς του Ολυμπιακού Βόλου με τη Νίκη Βόλου με 1-1 στο Πανθεσσαλικό μπροστά σε περίπου 2.000 φιλάθλους και από τις δύο πλευρές. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ενώ  η Νίκη, έχοντας να αντιμετωπίσει πιο σοβαρές απουσίες, αφού εκτός των τριών ξένων της δεν έπαιξε καθόλου και ο Τζιώρας, είχε καλή αμυντική συνοχή στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο διόρθωσε αρκετά πράγματα στο δημιουργικό της κομμάτι, αλλά και πάλι τις περισσότερες φάσεις εκτός των δύο γκολ, που σημειώθηκαν αυτό το διάστημα με Νόνη στο 58’ και Ιορδανίδη στο 61’, είχαν οι ερυθρόλευκοι. 

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Β. ξεκίνησε με τον Καραγκιολίδη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα τοποθετήθηκαν οι Γελαδάρης δεξιά, Καραμπάς αριστερά και οι Νόνης, Κραγιόπουλος στο κέντρο αυτής. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Τόσκας και Βασίλιεβιτς, μπροστά τους έπαιζαν οι Βαρούχας (αριστερά), Ευθυμιάδης (δεξιά) και Θέος στον άξονα, ενώ ο Σεχολάρι ήταν ο σέντερ φορ.  Στο δεκάλεπτο ο Βαρούχας πέρασε ως επιτελικός, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του στη παραγωγή παιχνιδιού, ο Σεχολάρι πήγε αριστερά και ο Θέος φορ. Στο δεύτερο μέρος ο Σέττος μπήκε στη θέση του Βαρούχα, αγωνιζόμενος ως φορ, έχοντας από πίσω του τους Θέο στον άξονα και τους Ευθυμιάδη (αριστερά) και Σεχολάρι (δεξιά) στα άκρα.

Από την άλλη η Νίκη είχε τον Τζήμα στο τέρμα, τους Γενιτσαρίδη, Μωυσίδη, Βέργο και Δημολιό στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά, ενώ ρόλο ανασταλτικού χαφ είχαν οι Τσιανάκας και Μέτσε. Ο Ιορδανίδης ήταν ο οργανωτής, Ματθαίου (αριστερά) και Μπάιριτς (δεξιά) ήταν στις πτέρυγες και στην κορυφή της επίθεσης ο Γαρυφαλλόπουλος. Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου ο Γιαμαλίδης μπήκε στη θέση του Ματθαίου, με τον νεοεισελθόντα να πηγαίνει στο κέντρο της άμυνας και τον Βέργο να μετατίθεται ως αμυντικός μέσος δίπλα στον Τσιανάκα. Ο Μέτσε είχε πλέον πιο επιθετικό ρόλο στον κεντρικό άξονα, ο Ιορδανίδης τραβήχτηκε στ’ αριστερά και οι Μπάιριτς και Γαρυφαλλόπουλος συνέχισαν στο δεξί άκρο και στην κορυφή της επίθεσης αντίστοιχα. Με την έξοδο του Τσιανάκα και την είσοδο του Λάιου, ο τελευταίος έπαιξε στα δεξιά της άμυνας και ο Γενιτσαρίδης ως αμυντικός μέσος. 

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στα πρώτα επτά λεπτά ο Ολυμπιακός φάνηκε να ελέγχει το ματς, αλλά η πρώτη αξιόλογη τελική προσπάθεια ήρθε από τη Νίκη με το μακρινό σουτ του Μπάιριτς στο 8’, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια σε κόρνερ μετά από παρέμβαση του Καραγκιολίδη. Ο Ολυμπιακός απάντησε στα επόμενα λεπτά με το πλασαριστό σουτ του Ευθυμιάδη μετά από ατομική προσπάθεια λίγο έξω από την περιοχή, που μπλόκαρε εύκολα ο Τζήμας και στην επόμενη επίθεση ο Μπάιριτς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και στο ύψος της μικρής περιοχής ούτε ο Γαρυφαλλόπουλος ούτε ο Ματθαίου να απειλήσουν.

 Στο 20’ ο Θέος με αντίπαλο τον Βέργο έφερε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό, αλλά το σουτ που έκανε ήταν άστοχο και δεν ανησύχησε τον Τζήμα, ο οποίος στο 25’ έδειξε την αξία του. Κι αυτό γιατί εκτινάχθηκε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε την κεφαλιά του Σεχολάρι μετά το σκάψιμο του Βαρούχα από θέση μέσα δεξιά της περιοχής στο πίσω δοκάρι.

Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς, με τους ερυθρόλευκους να δείχνουν καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και τη Νίκη να έχει επιλέξει να αμύνεται σωστά και να έχει αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αντίπαλό της.

Οι κυανόλευκοι είχαν μία καλή στιγμή στο 41’ με τον Γενιτσαρίδη να σουτάρει από καλή θέση πάνω από τα δοκάρια μετά από στρώσιμο του Ιορδανίδη προς τα πίσω, αλλά θα μπορούσε ο Τσιανάκας, πριν πάρει την μπάλα ο Ιορδανίδης, να κάνει το σουτ με εξαιρετικές προϋποθέσεις, όμως ο μικρός φάνηκε διστακτικός.

Στο 42’ χάθηκε δεύτερη μεγάλη ευκαιρία από τον Ολυμπιακό Β. με τον Τζήμα να αποκρούσει με τις γροθιές το καλοζυγισμένο σουτ του Θέου από θέση μέσα δεξιά της περιοχής, ενώ στο 45’ προβολή του Τόσκα πέρασε πάνω από τα δοκάρια έπειτα από αδυναμία του Τζήμα να μπλοκάρει μετά από φάουλ του Βαρούχα.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Το σουτ στο 55’ του Ευθυμιάδη από το ημικύκλιο με τους αμυνόμενους της Νίκης να αδρανούν πέρασε εκτός εστίας χωρίς να θεωρείται επικίνδυνο, αλλά πολύ επικίνδυνο ήταν το σουτ του Σέττου από το ύψος της περιοχής και με όλο το πεδίο ελεύθερο μπροστά του μετά από ωραίο ξεμαρκάρισμα. Ωστόσο ο Μωυσίδης έδιωξε με τα πόδια.  

Ο Ολυμπιακός μετά από τρεις σημαντικές ευκαιρίες κατόρθωσε να σκοράρει στο 58’. Από κόρνερ του Ευθυμιάδη από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι, ο Τόσκας δεν κατόρθωσε με το κεφάλι να νικήσει τον Τζήμα, που απέκρουσε, αλλά ο Νόνης πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε από απόσταση αναπνοής. Η Νίκη θέλησε να απαντήσει αμέσως και μετά το κακό πλασέ του αφύλακτου Γαρυφαλλόπουλου από το ύψος του πέναλτι με το εξωτερικό μετά την πάσα του Δημολιού, ήρθε το 1-1 στο 61’. Ο Μέτσε μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και έσπασε για τον Γαρυφαλλόπουλο, που ανάγκασε τον Καραγκιολίδη σε δύσκολη επέμβαση. Η μπάλα έφυγε προς τ’ αριστερά της μικρής περιοχής και με αριστερό δυνατό διαγώνιο σουτ ο Ιορδανίδης, γυρνώντας ωραία το σώμα του, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά τη σύρραξη στο 64’ για φάουλ του Μπάιριτς στον Θέο από πίσω, οι φίλαθλοι είδαν την επόμενη φάση στο 72’ με τον Μωυσιάδη να προσπαθεί να αποκρούσει με το πόδι το σουτ του Ευθυμιάδη και να διώχνει με μία στραβοκλοτσιά σε κόρνερ, με τον κίνδυνο να σημειώσει αυτογκόλ.

Στο 75’ ο Θέος εκτέλεσε φάουλ και ο Τζήμας στην αριστερή γωνία έδιωξε, ενώ ο τερματοφύλακας της Νίκης αντέδρασε σωστά με τις γροθιές στο σουτ του Ευθυμιάδη ένα λεπτό αργότερα. Πάντως στο 89’ δεν έκανε καλή έξοδο, βγαίνοντας μακριά από την εστία του και ο Κραγιόπουλος πήρε την κεφαλιά, που απέκρουσε λίγο πριν τη γραμμή σε κόρνερ ο Μωυσίδης.

Διαιτητής: Χαλβατζάκος

Βοηθοί: Γόργορης, Βλάχος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Καραμπάς (66’ Δήμος Κόκας), Νόνης, Κραγιόπουλος (90' Αγγελής), Τόσκας, Βασίλιεβιτς (82' Καράμπελας), Θέος (79’ Μέμος), Ευθυμιάδης (88’ Αλαμάνης), Βαρούχας (46’ Σέττος), Σεχολάρι (71’ Λούγκος)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Γενιτσαρίδης (77’ Βουρδάκης), Δημολιός, Μωυσίδης, Βέργος, Μέτσε, Τσιανάκας (56’ Λάιος), Ιορδανίδης (83’ Σιώμος), Ματθαίου (46’ Γιαλαμίδης), Μπάιριτς (87’ Σφονδυλιάς), Γαρυφαλλόπουλος

Last modified onThursday, 24 August 2017 14:13