noodles volos banner

ΝΙΚΗτρια στο πρώτο δυνατό φιλικό, 2-1 τον Παναιγιάλειο

Ο Χρήστος Τζιώρας κάνει το 1-0 Ο Χρήστος Τζιώρας κάνει το 1-0

Παίζοντας στο πρώτο δυνατό φιλικό μπροστά σε 400 φιλάθλους της, η Νίκη επικράτησε με 2-1 του Παναιγιαλείου χάρη σε δύο γκολ του Χρήστου Τζιώρα στο 21’ και το 27’, ενώ ο Παναιγιάλειος μείωσε με τον Γκούφα στο 41’.

Η Νίκη στο πρώτο μέρος, παρότι επέλεξε να αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Παναιγιάλειο, κατόρθωσε σε δύο φάσεις που της παρουσιάστηκαν να στείλει ισάριθμες φορές την  μπάλα στα δίχτυα με τον Τζιώρα, που έδειξε ότι είναι μεγάλος killer. Συγκεκριμένα στο 21’ ο φορ της Νίκης διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα και με το κεφάλι τροφοδότησε τον Ιορδανίδη, για τον οποίον οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι ήταν οφσάιντ.

Ο τελευταίος την κατάλληλη στιγμή έβγαλε για τον Τζιώρα, που έφυγε εκείνη τη στιγμή από καθαρή θέση και με εύστοχο πλασέ στο τετ-α-τετ έκανε το 1-0 στο 21’. Έξι λεπτά αργότερα ο Τζιώρας ξεσήκωσε την κερκίδα με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή, που το «κόλλησε» στο απέναντι παραθυράκι, κάνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το 2-0. Ο φορ της Νίκης πήρε την πάσα από τον Ιορδανίδη. Η Νίκη ήταν πραγματικά πολύ αποτελεσματική, αφού ο Παναιγιάλειος φαινόταν να ελέγχει το ματς, αλλά μόνο στην κεφαλιά του Γαβριηλίδη χρειάστηκε ο Τζήμας, που μπλόκαρε εύκολα στο 21’, ενώ το σουτ του Σταματή είχε περάσει άουτ στο 9’.

Ο Παναιγιάλειος κατάφερε να μειώσει με τον Γκούφα στο 41’, ο οποίος ήταν ο τελικός αποδέκτης ωραίου συνδυασμού, και βγαίνοντας απέναντι από τον Τζήμα τον νίκησε με αριστερό πλασέ για το 2-1. Στο επόμενο λεπτό, ο Τζιώρας μετά από φάουλ έπιασε μακρινή κεφαλιά που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Στην  επανάληψη 55’ η πίεση του Τζιώρα ήταν αποτελεσματική, αφού κέρδισε την μπάλα εκτός περιοχής στον άξονα και έβγαλε αριστερά για τον Γαρυφαλλόπουλο, που έκανε το πλασέ από το ύψος της περιοχής, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Πολίτη. Στο 70’ ο νεοεισελθών Βουρδάκης έκλεψε την μπάλα στον άξονα και έδωσε για τον Ματθαίου, ο οποίος πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και έβγαλε στο πίσω δοκάρι. Ο Τζιώρας κυνήγησε την μπάλα και σούταρε με δύναμη στην κλειστή δεξιά γωνία του Πολίτη, που απέκρουσε.

Να τονιστεί  ότι μετά το 75’ που μπήκαν στον αγώνα ο Σιώμος και ο Σφονδυλιάς, ο πρώτος έπαιξε ως φορ και  δεύτερος δίπλα στον Μωυσίδη στο κέντρο της άμυνας. Πίσω από τον Σιώμο ήταν οι Ματθαίου στα δεξιά, Βουρδάκης στα δεξιά και Γαρυφαλλόπουλος ως επιτελικός. Ο Βέργος πήγε δίπλα στον Μέτσε ως ανασταλτικός χαφ, ενώ οι Λάιος και Ζιώγας ήταν οι πλάγιοι αμυντικοί.

Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη, αφού ο Παναιγιάλειος δεν κατόρθωσε να φτάσει σε κάποια αξιόλογη τελική προσπάθεια, παρά την επιθετικότητά του και την πίεσή του προς το τέλος.  

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας-Γενιτσαρίδης (56’ Λάιος), Μωυσίδης, Βέργος (83’ Χρηστίδης), Δημολιός (68’ Ζιώγας)- Τσιανάκας (75’ Σφονδυλιάς), Μέτσε-Μπάιριτς (56’ Ματθαίου), Ιορδανίδης (68’ Βουρδάκης), Γαρυφαλλόπουλος (89’ Κουκουτής)-Τζιώρας (75’ Σιώμος)

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Αθανασίου (46’ Πολίτης)-Τσερκέζος (82’ Ρέλλας), Σμίλτος, Στίκας (60’ Ντέμο), Κοντοχρήστος (46’ Παπαχρήστος)-Γαβριηλίδης, Γκούμας (71’ Βλάχος)- Γκούφα (60’ Κάναλς), Κριστέτο (71’ Ρινάλντι), Σκαρτσίλας (60’ Αρναρέλης)-Σταματής (60’ Γεωργακόπουλος)

*Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη του ματς στη μνήμη του Χρήστου Γκόλια

 

 

Last modified onFriday, 18 August 2017 09:48