noodles volos banner

Δεν κρατιόνταν με τίποτα τα "μωρά" της Νίκης, 15-0 τον Παγασητικό

Ο ούτε 18 ετών Σιώμος, μόλις έχει πετύχει το 7-0 και δέχεται τα συγχαρητήρια των Ζιώγα, Ματθαίου και Σφονδυλιά Ο ούτε 18 ετών Σιώμος, μόλις έχει πετύχει το 7-0 και δέχεται τα συγχαρητήρια των Ζιώγα, Ματθαίου και Σφονδυλιά

Με τον μοναδικό ξένο που χρησιμοποιήθηκε να είναι ο Μπάιριτς, αφού οι υπόλοιποι τέσσερις πήγαν στις πατρίδες τους, για να ρυθμίσουν κάποια γραφειοκρατικά θέματα, η Νίκη επικράτησε σε φιλικό ματς που δεν αντέχει σε κριτική με 15-0 του Παγασητικού στο Πανθεσσαλικό, βάζοντας εννιά γκολ, όταν πέρασαν στην επανάληψη στον αγωνιστικό πολλοί μικροί σε ηλικία παίκτες, η πλειονότητα των οποίων ανήκει στους Νέους Αθλητές. Τέσσερα γκολ σημείωσε  Τζιώρας στο πρώτο μέρος κι άλλα τόσα ο Βουρδάκης στο δεύτερο, δύο ο Γαρυφαλλόπουλος και από ένα οι Σιώμος, Κουκουτής, Ματθαίου, Φλώρος (ο 17χρονος είναι αδελφός της Έφης Φλώρου, αθλήτριας στίβου της Νίκης) και Λάιος. Ουσιαστικά από τα 15 τέρματα τα οκτώ επιτεύχθηκαν από ποδοσφαιριστές 18 ετών και κάτω που είτε έχουν βγει από την ακαδημία και ανήκουν στο ρόστερ της μεγάλης ομάδας είτε προπονούνται μ' αυτήν και ανήκουν στους Νέους Αθλητές Νίκης. 

Στο πρώτο μέρος η Νίκη είχε τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και τους Γενιτσαρίδη (δεξιά), Δημολιό (αριστερά), Βέργο και Μωυσίδη (στόπερ) στην άμυνα. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Μέτσε και Τσιανάκας, δεκάρι ο Ιορδανίδης, εξτρέμ οι Μπάριτς (δεξιά) και Γαρυφαλλόπουλος (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τζιώρας.

Στο δεύτερο μέρος ο Ράπτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ δοκιμάστηκε ο Βουρδάκης σε ρόλο δεξιού μπακ, ο Λάιος σε ρόλο αριστερού και ο Ζιώγας στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Σφονδυλιά. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Τσιανάκας και Ιορδανίδης, μπροστά τους ο Σιώμος, αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Ματθαίου, δεξιά ο Μπάιριτς και φορ ο Γαρυφαλλόπουλος.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 8’ από μπαλιά του Ιορδανίδη, ο Τζιώρας με το στήθος κατέβασε για τον Γαρυφαλλόπουλο κι αυτός πέρασε και τον Αρβανίτη και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ. Στο 10’ ο Τζιώρας με το στήθος σε κενή εστία μετά από σέντρα του Μπάιριτς από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι έκανε το 2-0, ενώ στο 18’ ο Μέτσε έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Τζιώρα, που με άψογο πλασέ σημείωσε το 3-0.

Στο 21’ ο Τζιώρας απέτυχε με προβολή από απόσταση αναπνοής να σκοράρει, αφού έκοψε αμυνόμενος πάνω στη γραμμή, αλλά στην εξέλιξη της φάσης με νέα προβολή πεσμένος στο έδαφος ο Γαρυφαλλόπουλος έγραψε το 4-0.

Το πέμπτο και το έκτο γκολ ήταν υπόθεση  του Χρήστου Τζιώρα. Στο 30’ ο φορ της Νίκης ήταν εύστοχος απέναντι από τον Αρβανίτη, ενώ στο 39’ σε δεύτερο χρόνο από τη μικρή περιοχή μετά από επέμβαση του τερματοφύλακα του Παγασητικού σε σέντρα-σουτ του Μπάιριτς, που έκανε για μία ακόμη φορά τρομερή ατομική προσπάθεια, έστειλε εκ νέου την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι στο ημίχρονο το σκορ ήταν 6-0.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 50’ ο Σιώμος έκλεψε την μπάλα από τον Ζιώγα και από θέση μέσα αριστερά της περιοχής έπιασε το σουτ, που χτύπησε πρώτα στο εσωτερικό μέρος του δεξιού δοκαριού και κατέληξε στα δίχτυα για το 7-0.

Στη συνέχεια έγιναν πολλές αλλαγές παικτών από τους Νέους Αθλητές, ενώ ήδη υπήρχαν στην ενδεκάδα κι άλλοι μικροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Παρόλ’ αυτά οι της Νίκης διατήρησαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας και βρίσκονταν διαρκώς στην επίθεση, σημειώνοντας κι άλλα οκτώ τέρματα.

Αρχικά ο Βουρδάκης (μετά την είσοδο των Χατζόγλου και Φλώρου, οι οποίοι κάλυψαν τη δεξιά πλευρά, πέρασε στην επίθεση) εκμεταλλεύτηκε το εύκολο λάθος των αντιπάλων στην άμυνα και βγήκε μόνος με τον Αρβανίτη, περνώντας την μπάλα με σουτ κάτω από τα πόδια του για το 8-0 στο 68’, ενώ στο 70’ ο Κουκουτής με απίστευτη μακρινή σέντρα-σουτ από τα αριστερά κρέμασε τον Αρβανίτη, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία στο πιο εντυπωσιακό γκολ της συνάντησης, που ήταν το ένατο της Νίκης.  

Το 10-0 ήρθε μετά από ωραία ατομική ενέργεια Βουρδάκη στο 73’ και καλοζυγισμένο σουτ από το ύψος της περιοχής στη δεξιά γωνία, ενώ στο 77’ ο ίδιος παίκτης έφτασε στο χατ-τρικ, περνώντας και τον τερματοφύλακα και πλασάροντας σε κενή εστία. Πάντως, ο Βουρδάκης συνέχισε να κυνηγά τις φάσεις και με σόλο ενέργεια και σουτ, που απέκρουσε ελαφρώς ο Αρβανίτης, έκανε το 12-0, για να έρθει το 13-0 από τον Ματθαίου, που βρέθηκε φάτσα με το γκολ και το πέτυχε στο 81’ με πλασέ. 

Αμέσως μετά ο Φλώρος πήρε την ασίστ του Ματθαίου από τα αριστερά και στο πίσω δοκάρι είχε εύκολο έργο για το 14-0 στο 82’. Στο 86’ ο Λάιος, που δοκιμάστηκε ως αμυντικός μέσος, από τη στιγμή που μπήκε ο Κουκουτής ως αριστερός μπακ στο παιχνίδι, εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά με σκοπό να βρει συμπαίκτη του, ωστόσο η μπάλα δεν ακούμπησε πουθενά και κατέληξε στα δίχτυα, με την κίνηση του Βουρδάκη να μπερδεύει τον Αρβανίτη. Αυτό ήταν το 15-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Να τονιστεί ότι δοκιμάστηκε και ο νεαρός τερματοφύλακας Σπηλιόπουλος, που είχε δοθεί πέρσι από τον Ολυμπιακό Βόλου στον Θησέα. 

ΝΙΚΗ Β. (Α’ ΜΕΡΟΣ): Τζήμας, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Βέργος, Μωυσίδης, Μέτσε, Μπάιριτς, Τσιανάκας, Γαρυφαλλόπουλος, Ιορδανίδης, Τζιώρας

ΝΙΚΗ Β. (Β’ ΜΕΡΟΣ): Ράπτης (71’ Σπηλιόπουλος), Βουρδάκης, Σφονδυλιάς, Ζιώγας, Λάιος,  Τσιανάκας  (65’ Κουκουτής), Ιορδανίδης (58’ Φλώρος), Σιώμος (75' Βλάχος), Μπάιριτς (58’ Χατζόγλου), Ματθαίου, Γαρυφαλλόπουλος (62’ Κουτσούκης)

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: Αρβανίτης, Ξηρομερίτης, Καραγιώργος, Στρούγγης, Χαλκίδης, Μπραχόλι Χριστογιαννούλας Π., Γκατζούνας, Τσούτσας, Μαρούφ, Σίμος

Έπαιξαν και οι Καράνταγλης, Ζιώγας, Μπαρδής, Γιαννακόπουλος, Διαμαντής, Χριστογιαννούλας Δ.

*Τον αγώνα παρακολούθησαν καμιά 200αρια οπαδοί της Νίκης... 

Last modified onWednesday, 16 August 2017 13:42