Logo
Print this page

Φιλική ισοπαλία με δύο πρόσωπα για τη Νίκη στην Ελασσόνα

Η Νίκη όπως παρατάχτηκε στο πρώτο μέρος Η Νίκη όπως παρατάχτηκε στο πρώτο μέρος

Παρουσιάζοντας ένα μέτριο πρόσωπο στο πρώτο μέρος και ένα αρκετά καλό στο δεύτερο, όπου της έλειψε μόνο το γκολ και τα σωστά τελειώματα, η Νίκη ήρθε ισόπαλη με 0-0 στην Ελασσόνα απέναντι στον τοπικό ΠΟΕ, που παίζει στην Α’ ΕΠΣΛ.

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στα πλάγια της άμυνας ήταν οι Λάιος και Δημολιός. Κεντρικοί αμυντικοί ήταν ο υπό δοκιμή Σιάτρας (28χρονος Λαρισαίος στόπερ) και ο Βέργος, με τον Μωυσίδη και τον Τσιανάκα αμυντικούς μέσους. Δεκάρι ήταν ο Μπάιριτς, αριστερά ο Γιάκοβλεφ, δεξιά ο Κουτσούκης (έδωσε τη θέση του στα μέσα του ημιχρόνου στον Σιώμο) και φορ ο Σούσκιν.

Όταν πέρασε ο Σιώμος στο γήπεδο, πήγε στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Γιάκοβλεφ μετατέθηκε στο απέναντι, ενώ οι εσωτερικές αλλαγές συνεχίστηκαν μετά το 25λεπτο με τους Μωυσίδη και Βέργο να αλλάζουν αμοιβαία θέσεις και τον Τσιανάκα να πηγαίνει μπροστά από τα αμυντικά χαφ.

Η Ελασσόνα αγωνίστηκε με τους Γούπο, Παπαχρήστο, Καραμάνο, Μπούσκα, Κυρίτση Γ., Κυρίτση Θ., Παναγιώτου, Ματούλα, Μπούνα, Μπόντε, Μπαρλαγιάννη Ν., ενώ στην επανάληψη έπαιξαν και οι Νταμπώσης, Γελαλής, Γεωργούλας, Μπαρλαγιάννης Γ., Δριστέλλας.

Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, κατά το οποίο η Νίκη δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά, επηρεασμένη και από το πρέσινγκ ψηλά της Ελασσόνας, ανήκουν στους γηπεδούχους, με τα δύο δοκάρια τους: αρχικά στο 7’ (ασταθής απόκρουση Θεολόγη σε σέντρα-σουτ του Μαλάτου, που ξεπέρασε σα σταματημένο τον Σιάτρα και πολύ δυνατό σουτ του Μπόντε, που τράνταξε το οριζόντιο) και στο 23’ με τον Θ. Κυρίτση (πήγαινε για σέντρα, σημαδεύοντας από τα δεξιά συμπαίκτη του στο πίσω δοκάρι, αλλά η μπάλα πήγε στο εσωτερικό μέρος του δοκαριού).

Η Νίκη φάνηκε στο 12’ (πλασέ του Μπάιριτς από το ύψος της περιοχής που μπλόκαρε ο Γούπος), στο 17’ (δυνατό σουτ του Γιάκοβλεφ από θέση μέσα αριστερά που έδιωξε με τις γροθιές ο αντίπαλος τερματοφύλακας), στο 24’ (σουτ με φάλτσα από τον άξονα του Μπάιριτς , που έδιωξε μετά από εκτίναξη στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο γκολκήπερ της Ελασσόνας), στο 33’ (ατομική προσπάθεια και σουτ πάνω από τα δοκάρια του Σιώμου, χωρίς να ανησυχήσει τον Γούπο), στο 40’ (ο Γιάκοβλεφ έκανε τρομερή ατομική προσπάθεια, περνώντας όλον τον κόσμο, αλλά κλείστηκε στο ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα έφυγε άουτ) και 41’ (ο Γιάκοβλεφ έφυγε στην κόντρα παίρνοντας την μπάλα από το κέντρο και όταν έφτασε στην περιοχή πάσαρε δεξιά για τον Βέργο, που σέντραρε στο πίσω δοκάρι για τον Τσιανάκα, που είδε τον Γούπο με το ένα χέρι να διώχνει, πριν φτάσει η μπάλα σ’ αυτόν).

Το δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη έπαιξε με τον Τζήμα στο τέρμα, τους Γενιτσαρίδη, Ζιώγα (πλάγια) Βασίλιεφ, Σφονδυλιά (κέντρο) στην άμυνα, τους Ντόλγκι, Μέτσε (αμυντικά χαφ) και Ιορδανίδη (δεκάρι) στον άξονα, ενώ από τα άκρα οι  Ματθαίου, Βουρδάκης βοηθούσαν τον σέντερ φορ Γαρυφαλλόπουλο.

Οι Βολιώτες κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα, έφταναν με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, είχαν πολλές τελικές προσπάθειες, αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Στο 54’ η κεφαλιά του Γαρυφαλόπουλου έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο στο 57’ ο ίδιος μετά από πάσα του Ντόλγκι μόνος σε θέση μέσα δεξιά με τον τερματοφύλακα προσπάθησε να σκοράρει με λόμπα, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 66’ ο Τζήμας απέκρουσε με το σώμα το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής του Μπούσια μετά από αναμπουμπούλα και στο 75’ ο Ματθαίου σε πολύ ευνοϊκή θέση και φάτσα με το γκολ έκανε αδύναμο σουτ και απέκρουσε αμυνόμενος με τα πόδια.

Ακολούθως, στο 78’ καλό σουτ του Ιορδανίδη από το ύψος της περιοχής έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 80’ ο Ματούλας «χόρεψε» όλη την άμυνα της Νίκης, αλλά στην παράλληλη σέντρα του δεν μπόρεσε να ακουμπήσει την μπάλα κάποιος συμπαίκτης του και να απειλήσει.

Στο 85’ ο Γαρυφαλλόπουλος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυνόμενου και έχασε σε δύναμη, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 90’ πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής σε φάση τετ-α-τετ.

 Έτσι το φιλικό ματς έληξε 0-0, που σε περίοδο προετοιμασίας είναι ένα από τα τελευταία που ενδιαφέρουν. Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο με πολιτικά ήταν ο Τζιώρας, αφού έχει ένα τράβηγμα. 

 

 

Last modified onSaturday, 12 August 2017 12:31
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]