noodles volos banner

Ρήγας-Μαγνησιακός 1-0 με γκολ του Τζέκα

Ο Καρακώστας με αντίπαλο τον Κρανιά Ο Καρακώστας με αντίπαλο τον Κρανιά

Το πρώτο του φιλικό έδωσε ο Ρήγας Φεραίος στο Βελεστίνο κόντρα στον Μαγνησιακό, που επέστρεψε φέτος στην Α’ ΕΠΣΘ, νικώντας 1-0 χάρη στο γκολ του αλβανικής καταγωγής Χρήστου Τζέκα στο 63’.

Πρόκειται για 20χρονο σέντερ φορ από την Κ20 της ΑΕΛ, που δεν έχει αποκτηθεί ακόμη και δοκιμάστηκε. Το ίδιο συνέβη και με τον επιθετικό χαφ Χρήστο Οικονόμου (έπαιζε στο πρώτο τοπικό των Τρικάλων με τον Πορταϊκό και αγωνίστηκε σήμερα για 30 λεπτά στην επανάληψη), τον Τρελόπουλο (είναι κεντρικός μέσος και έπαιζε στον Ηρακλή Βόλου) και τον ακραίο αμυντικό Γκατή, που προέρχεται από ομάδα της Καρδίτσας.

Γενικότερα, το φιλικό διεξήχθη σε ένα πρώιμο στάδιο για τους γηπεδούχους, που το αντιμετώπισαν σα μία δυνατή προπόνηση, επιδιώκοντας τις επόμενες μέρες να ενισχυθούν από το κέντρο και μπροστά. Από την άλλη ο Μαγνησιακός, θα μπορούσε να πάρει μία τιμητική φιλική ισοπαλία και είχε καλή εικόνα γενικότερα, παρουσιάζοντας βελτίωση σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ν.Π.Σ. Βόλος.

Η διάταξη του Ρήγα

Ο Ρήγας Φεραίος ξεκίνησε με τον Παπαγιάννη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τ’ αριστερά ήταν οι Ράπτης, Μπόρας, Γκάγκας, Σπαθής. Αμυντικοί μέσοι ήταν Χύσα και Τρελόπουλος (έπαιζε πέρσι στον Ηρακλή), ακραίοι χαφ οι Καρακώστας (αριστερά) και Χότζα (δεξιά) και επιθετικό δίδυμο οι Τσελεπής και Τζοβάρας.

Στο δεύτερο μέρος ο Ρήγας έπαιξε με το εξής σχήμα: Τσιότρας στο τέρμα, Χατζηαθανασίου στα δεξιά της άμυνας, Μπομπότης στ’ αριστερά, Αλεξίου, Καρλιάμπας ως στόπερ, Μπακάλης, Χατζησταμάτης στο ρόλο του αμυντικού μέσου, Οικονόμου ως επιτελικός, Γεωργατζής στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής, Λάμπρου στ’ αριστερά και Χρ. Τζέκα στην κορυφή της επίθεσης. Επίσης στο τελευταίο τέταρτο πέρασαν στο ματς οι Γκατής, Αραμπατζής και Αουρέλ Τζέκα, αδερφός του Χρήστου.

Η διάταξη του Μαγνησιακού

Από την άλλη ο Μαγνησιακός ξεκίνησε με τον Βίτσο στο τέρμα, ενώ η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Κρανιά, Πέτρου στα άκρα και Αλβανό, Γκέρτσο στο κέντρο. Λιάρος και Μάϊπας ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, ενώ τους δύο επιθετικούς Τσένα και Δανιλόπουλο βοηθούσαν οι Αντωνόπουλος από τ’ αριστερά και Δεμίρης από τα δεξιά.

Στο δεύτερο μέρος για τον Μαγνησιακό έπαιξαν και οι: Βασιλείου, Οικονόμου, Μυλωνάς, Δοδοντσίδης, Σκέρτι, Μήτσας (τερματοφύλακας), Τσιγαρίδας.

Οι φάσεις

Στο 35’ μετά από μπαλιά του Ράπτη ο Τζοβάρας είχε δοκάρι, αφού πρώτα ο Βίτσος βρήκε την μπάλα, ενώ πιο μπροστά ο ίδιος είχε τετ-α-τετ (13’) αλλά απέκρουσε ο Βίτσος. Για τον Μαγνησιακό απείλησαν στο πρώτο τέταρτο οι Αντωνόπουλος (6’) με σουτ πάνω από τα δοκάρια εντός περιοχής και Δανιλόπουλος στο 17’, με τον Παπαγιάννη να αποκρούει.

Στο 51’ ο Βίτσος απέκρουσε το δεξί σουτ του Γεωργατζή μέσα από την περιοχή, ενώ στο 63’ ο Χρήστος Τζέκα με ανάποδο ψαλίδι από τη μικρή περιοχή έγραψε το 1-0. Στο 71’ ο ίδιος παίκτης έφυγε κανονικά και βγήκε μόνος με τον Βίτσο, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Μεγάλη διπλή ευκαιρία Σκέρτι μετά από κόρνερ με σουτ πάνω σε σώματα από τη μικρή περιοχή στο 90’ για τον Μαγνησιακό, που δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

 

 

Last modified onSunday, 06 August 2017 00:46