noodles volos banner

Παπαπέτρος: Η ΕΠΣΘ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, να εφαρμόσει το νόμο

Το γεγονός ότι ο νόμος και οι διατάξεις είναι συγκεκριμένοι και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ανέφερε, μιλώντας στον Γιάννη Αναστασίου και στη Θεσσαλία Web Tv, το μέλος της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου και έγκριτος νομικός, κ. Παπαπέτρου, αναφορικά με το εξώδικο που απέστειλαν οι «κυανόλευκοι» στην ΕΠΣΘ για το σωματείο «ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ.», θεωρώντας παράνομη την πιθανή εγγραφή του νέου συλλόγου ως μέλος της.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαπέτρου « Η Νίκη Βόλου δεν έχει καμία αντίρρηση να συμμετέχουν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα όσες ομάδες είναι αναγκαίο. Αρκεί να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Δεν έχουμε τίποτα με κανένα σύλλογο. Ίσα- ίσα, θεωρούμε ότι όλα τα σωματεία είναι αδελφά και χαιρόμαστε να υπάρχουν, αρκεί να τηρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος. Τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και τα ερασιτεχνικά διοργανώνονται από κάποιες αρχές, την ΕΠΟ, τις τοπικές ενώσεις. Μπορεί να θέλω κι εγώ να φτιάξω μια ομάδα, αλλά δεν μπορώ να την βάζω να παίζει κατευθείαν ούτε στην Α’ κατηγορία, ούτε στη Β’, ούτε όπου θέλω. Πρέπει να παίζει σε κάποια κατηγορία ανάλογα με τους κανόνες που προβλέπονται. Εάν δημιουργηθεί ένα νέο σωματείο, που δεν απαγορεύεται αυτό, θα συμμετέχει όμως στη Β’ τοπική κατηγορία ερασιτεχνική. Αυτό προβλέπει ο νόμος, ο κανονισμός αγώνων ποδοσφαίρου, ο λεγόμενος ΚΑΠ, ο κανονισμός ερασιτεχνικών σωματείων. Είναι πολύ απλό αυτό».

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαπέτρου «Δεν υπάρχει η έννοια της μεταφοράς. Είναι συγκεκριμένες οι διατάξεις. Καταρχήν προβλέπεται ότι ένα ποδοσφαιρικό σωματείο μπορεί να είναι μέλος μόνο μιας Ένωσης. Επομένως, για να εγγραφεί στην εδώ τοπική Ένωση πρέπει να διαγραφεί από κάποια άλλη. Διαγράφτηκε από την άλλη. Εγγράφεται για πρώτη φορά εδώ. Από τη στιγμή που εγγράφεται για πρώτη φορά εδώ θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που λέει ο κανονισμός ποδοσφαίρου. Θα πάει δηλαδή στη Β’ τοπική κατηγορία.

Για το θέμα της μεταφοράς, η ΕΠΟ μόνο μπορεί να αποφασίσει σε περιπτώσεις που συντρέχουν γεωγραφικοί λόγοι και εφόσον ζητηθεί, γιατί εδώ δε ζητήθηκε κάτι τέτοιο, να επιτραπεί να παίξει σε άλλη Ένωση. Σημαίνει με απλά λόγια, αν η Τσαριτσάνη ή η Ελασσόνα δεν μπορούν να παίξουν στη Λάρισα γιατί χιονίζει στο βουνό ή έχουν προβλήματα, μπορεί να παίξουν στην Κοζάνη. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή τέσσερις ομάδες στη Γ’ Εθνική στη Μαγνησία». Ο γνωστός νομικός τόνισε πως «Αν κάποιος επενδυτής ήθελε, ας πήγαινε να επενδύσει σε αυτές τις ομάδες. Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχουν. Η ΕΠΣΘ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, να εφαρμόσει το νόμο.

Από εκεί και πέρα, αν δεν τον εφαρμόσει, ανάλογα θα πράξουν και τα ποδοσφαιρικά σωματεία. Το σε ποια κατηγορία θα παίξει η συγκεκριμένη νέα ομάδα δεν θα το αποφασίσει η ΕΠΣΘ. Αποφασίζεται από κάποια διοργανώτρια αρχή, με κάποιους κανόνες και με βάση το νόμο. Θα δούμε τι θα αποφασιστεί και ανάλογα θα πράξουμε. Η ΕΠΟ θα κανονίσει τις ομάδες που θα παίξουν στη Γ’ κατηγορία στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτά που λέμε είναι αυτονόητα, δεν επιδέχονται διαφορετικής ερμηνείας. Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να δώσουν διαφορετικές ερμηνείες και να αποφασίσουν διαφορετικά. Δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει αυτή η κίνηση, αρκετές ποδοσφαιρικές ομάδες έχει η Μαγνησία»

Last modified onFriday, 14 July 2017 18:27