noodles volos banner

Προχωρά ο σχεδιασμός στον Ολυμπιακό Βόλου

Συναντήσεις με τον προπονητή Μιχάλη Ζιώγα, με παίκτες του περσινού ρόστερ αλλά και με μεταγραφικούς στόχους έγιναν στο Valis σήμερα Τρίτη παρούσης φυσικά της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου.

Η Δ.Ε. ακόμη δεν έχει συσταθεί κι αυτό έχει συμβεί για λόγους ανωτέρας βίας, αλλά το ζήτημα είναι τυπικό. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι οι ιθύνοντες δεν προχωρούν τον προγραμματισμό. Αντιθέτως, παρά τη μυστικότητα που υπάρχει στις ενέργειες της, τα πράγματα συνεχώς προχωρούν, άσχετα αν η διοίκηση δε θέλει να βγει προς τα έξω τίποτα.

Πάντως, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι κάποιοι παίκτες που ήταν πιο κοντά στην έξοδο, λόγω μίας άλλης προσέγγισης που τους έγινε, έχουν μπει στη διαδικασία να ξανασκεφτούν την παραμονή τους, ενώ αρχικά ήταν χολωμένοι. Βέβαια, για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε και η διοίκηση να βάλει νερό στο κρασί της, χωρίς να παρεκκλίνει από τη βασική της φιλοσοφία, που είναι η λελογισμένη οικονομική πολιτική.

Στην όλη προσπάθεια να συγκροτηθεί το νέο ρόστερ, υπάρχουν διαρροές που δεν αρέσουν, αφού υπάρχει ο κίνδυνος να χαλάσουν οι μεταγραφές. Γενικώς οι ερυθρόλευκοι διοικούντες θέλουν να μιλάνε απευθείας με τους παίκτες κι όχι με μεσάζοντες και πολιτική τους είναι να πάρει ο οποιοσδήποτε παίκτης το δελτίο του, να πέσουν οι υπογραφές και μετά ν’ ανακοινωθεί.

Οι ιθύνοντες επίσης έχουν την άποψη ότι οι παίκτες δεν μπορούν να παίρνουν απόφαση για τον εαυτό τους, αλλά τις αποφάσεις θα τις πάρει η διοίκηση, όπως για παράδειγμα  για τους παίκτες που θα αποδεσμευθούν και θα θελήσουν να πάρουν τα δελτία τους. Ενδεχομένως μάλιστα να μπει και κάποιος όρος ότι δε θα πάνε σε ομάδα του νομού Μαγνησίας. Χωρίς να ολοκληρωθεί ο αγωνιστικός σχεδιασμός και το πλάνο, που έχει στο μυαλό της η διοίκηση, δεν υπάρχει καμία αποδέσμευση, τονίζουν οι διοικούντες.

Πάντως μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν οι πρώτες ανακοινώσεις, αφού ένας σεβαστός αριθμός παικτών θεωρείται ήδη κλεισμένος, ενώ μαζί με τους νεαρούς, δηλαδή τους αδερφούς Κόκκα, τον Σκανδάλη, τον Αγγελή, τον Πατσή, τον Σπηλιώτη, σκοπός είναι να μείνουν και τρεις-τέσσερις άλλοι παίκτες από το περσινό ρόστερ, που είναι πιο έμπειροι και είναι δεδομένη η αξία τους. Γι’ αυτούς τους παίκτες στην επιθυμία τους για παραμονή ίσως μετρήσει ότι πλέον έχουν αναγνωριστεί από τον μέσο φίλαθλο του Ολυμπιακού Β. και δε χρειάζεται να δώσουν εξετάσεις, όπως θα γίνει, αν πάνε σε μία νέα ομάδα.

Σε ό,τι αφορά την έναρξη της προετοιμασίας, η οποία μετά τον Βόλο είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί σε κάποιο προπονητικό κέντρο, κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει σε λιγότερο από τρεις βδομάδες, τις τελευταίες δηλαδή μέρες του Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι δεν απομένει και πολύς καιρός, για να μάθουν οι φίλαθλοι το προφίλ του νέου Ολυμπιακού Βόλου.