noodles volos banner

Μποτσιβάλης: Ή ανεβάζω φέτος τον Ολυμπιακό Β. ή φεύγω

Πως θα καταθέσει πρόταση στη Γ.Σ., για να αναλάβει ξανά τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου δήλωσε ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης. Μάλιστα πρόσθεσε ότι στόχος του θα είναι η άνοδος με διαφορετική φιλοσοφία από την περσινή, που απέτυχε στην πράξη, και πως, αν δεν τα καταφέρει να πάει την ομάδα στη Football League, θα σταματήσει να ασχολείται με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Μποτσιβάλης στον Βόλος 9.86 και στην εκπομπή Clasico:

«Δε μου αρέσει η τακτική να ανακοινώνουμε ο καθένας μόνος του τι θα κάνει η Δ.Ε. Δοκιμάσαμε πέρσι και προπονητές που είχαν κάνει στη Σούπερ Λιγκ. Η εμπειρία μου εμένα μου λέει ότι δεν μπορεί να έρχεται εδώ ο Καραϊσκάκης και η κάθε ομάδα και να με αναγκάζει σε ήττα μέσα στο Πανθεσσαλικό και να λέω εγώ “έχω ωραίες γυναίκες, αλλά είναι 40αρες”. Τα είχα πει και πέρσι για το αγωνιστικό μοντέλο, αλλά ο ίδιος φταίω, γιατί μου έλεγαν άντε να πάρουμε άλλον έναν, άντε κι άλλον έναν και φτάσαμε εκεί.

Θέλω να έχω ένα κορμό με έμπειρους παίκτες στον άξονα, που θα τους διαλέξει ο προπονητής, και πολύ γρήγορους παίκτες στα πλάγια μπρος και πίσω. Δεν είμαι εγώ ο προπονητής, αλλά ο σχεδιασμός θα γίνει , όπως τον θέλω εγώ. Σήμερα το ποδόσφαιρο είναι γρήγορο. Όλες οι γρήγορες ομάδες πάνε καλά. Θέλω γρήγορη ομάδα. Δεν μπορούσε να παίξει … πίσω-μπρος η ομάδα πέρσι. Υπάρχουν παίκτες 24 χρόνων πολύ καλοί στη Γ’ Εθνική που τους είδαμε. Ξέρετε πόσα παιδιά στη Γ’ Εθνική στον όμιλό μας ήταν παικτάρες; Με το περσινό μοντέλο μπορούσε ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει το πρωτάθλημα; Το ίδιο λάθος δεν το ξανακάνω. Αυτό ήταν το τελευταίο μου λάθος.

Αν θέλει να προχωρήσει αυτός (σ.σ. Τσιμπανάκος) μπροστά μ’ αυτό το μοντέλο, ας το ξανακάνει. Εγώ το δοκίμασα. Το δοκίμασε η Δόξα Δράμας. Κάθε φορά που φέρναμε έναν παίκτη ακούγαμε ένα … ουάου και ένα μπράβο. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα μετά στο γήπεδο;».

Για το αν θα κάνει πρόταση στη Γ.Σ.:

«Δε θα κάνουμε πρόταση; Έτσι θα το αφήσουμε; Δήλωσα και άλλη φορά ότι δε θέλω μόνος μου. Δε θέλω τη δόξα. Θέλω μαζί μου όλον τον Βόλο. Έτσι θα πάμε στον αέρα; Και στους φίλαθλους μου και στους οπαδούς και στους συνεργάτες μου ποντάρω».

Για τη φράση του ότι αυτός βάζει 98 ευρώ και οι άλλοι δύο:

«Εννοούσα ότι όποιος καινούριος συνεργάτης έρθει και θέλει να βάλει δύο ευρώ και εγώ 98, θα ακούσουμε την άποψή του, αλλά όχι να συμμετέχει στη διοίκηση».

Για το αν έβαζε αυτός το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων, σε περίπτωση που προχωρούσε η συνεργασία με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο:

«Και πέρσι που είχα το μεγαλύτερο ποσοστό τι έγινε; Δεν τον (σ.σ. Τσιμπανάκο) άφησα να σχεδιάσει όλο το αθλητικό κομμάτι; Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή δεν πρόκειται να πάρουμε παίκτες, γιατί αυτός θα έχει την ευθύνη».

Για τη διαφωνία του για τον Βαζάκα:

«Διαφώνησα. Δε θέλω να επιτρέψω στο παρελθόν. Δε μετάνιωσα τότε που τον είχα επιλέξει. Του πλήρωσα όλο το συμβόλαιο τότε. Δεν έχω κάτι με τον κ. Βαζάκα, αλλά δε θέλω να κάνω τα ίδια λάθη με πέρσι. Ο κ. Βαζάκας τότε είπε άσχημα λόγια για μένα, αλλά μετά ξαναμιλήσαμε και ξανασυναντηθήκαμε».

Για την ανακοίνωση των Austrian Boys:

«Εγώ μίλησα μαζί τους και δεν πήραν καμία ξεκάθαρη θέση υπέρ κάποιου. Εγώ δεν είδα αυτό το πράγμα. Αν κάποιος πιστεύει στο μοντέλο με τους έμπειρους ποδοσφαιριστές, εγώ θα φέρω τον Μέσι. Ανάλαβε την υποχρέωση κι αν παίξει, έπαιξε».

Για το αν ο Ολυμπιακός Β. έχει μέλλον με τη δική του φιλοσοφία:

«Εγώ αυτό το πρόγραμμα ήθελα να εφαρμόσω και πέρσι, θα ανεβαίναμε κατηγορία και δε θα μιλούσαμε τώρα. Φταίει ο Μποτσιβάλης που δεν ανέβηκε η ομάδα; Κάναμε αλλαγές τον Δεκέμβριο. Είδατε καμία αλλαγή; Θυμάστε τι ονόματα φέραμε. Βγήκε κανείς; Άρα ξοδέψαμε τετραπλάσια χρήματα από το αν φέρναμε κάποια παιδιά-να μην πω ονόματα- σαν κι αυτά που είχαμε ήδη στην ομάδα και δεν τα είχαν βάλει καθόλου μέσα οι προπονητές να παίξουν. Καθόλου. Ούτε στο εκπαιδευτικό δίτερμα δεν τους είδαμε, γιατί έλεγαν ότι δεν μπορούν να βγάλουν έξω τον Μασάντο για παράδειγμα»

Για το ότι ο Μασάντο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα:

«Ο Μασάντο δεν έκανε προετοιμασία και δεν είχε παίξει καθόλου. Δε μας βγήκε. Εμείς πέρσι στον δεύτερο γύρο θέλαμε παίκτες έτοιμους. Δεν είχαμε τον χρόνο για την προετοιμασία τους. Στον δεύτερο γύρο δεν παίρνουμε παίκτες, για να τους φτιάξουμε εμείς. Τον Μασάντο μπορεί να τον ξαναπάρω και πάλι, αλλά θέλει βοήθεια θέλει γρήγορους παίκτες δίπλα τους. Δε χρησιμοποιώ ονόματα, αλλά αναφέρθηκα στον Μασάντο, γιατί τον είχα και στα Χανιά. Αν μου πει και φέτος ο προπονητής ότι θέλει τον Μασάντο, θα τον πάρουμε».

Για το αν θα αποχωρήσει, εφόσον η Γ.Σ. απορρίψει την πρότασή του:

«Τι πρέπει να κάνω; Αυτό θα το αποφασίσει η Γ.Σ. Αν έρθω σε σας και σας κάνω πρόταση να πάρω τον σταθμό σας και σας πω πέντε χιλιάδες κι εσείς θέλετε τριάντα, είστε υποχρεωμένοι να μου τον δώσετε; Ο περσινός σχεδιασμός απέτυχε. Τον ίδιο σχεδιασμό και με τον ίδιο τρόπο ο Μποτσιβάλης δεν τον κάνει. Ξεκάθαρα».

Για το αν πίνει καφέ με ανθρώπους που ο κ. Τσιμπανάκος βρίσκεται σε κόντρα, όπως δήλωσε ο νεαρός παράγοντας:

«Εγώ μιλάω σε όλους, όταν με παίρνουν από έναν τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό σταθμό. Εγώ και λόγω του επαγγέλματός μου πρέπει να τους δέχομαι όλους. Υπήρχαν δύο άτομα που με χτυπούσαν εμένα το 2012. Να μη γυρίσουμε εκεί. Ο ένας ήταν κάθε μέρα μαζί στην ομάδα; Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό δύο μαζί ήταν. Ο ένας δεν έλεγε ότι ο Μποτσιβάλης είναι έτσι κι είναι αλλιώς. Πρέπει να σβήνεις όμως τα παλιά, γιατί δε γίνεται διαφορετικά». Εγώ άσχημα δε θα φερθώ σε κανέναν».

«Ή ανεβαίνει ο Ολυμπιακός Β. φέτος ή σας χαιρετώ»

Στο τέλος ο κ. Μποτσιβάλης επισήμανε πως αν ξαναπάρει τα διοικητικά ηνία της ομάδας και φέτος, θα έχει ως στόχο την άνοδο και πως αν δεν τα καταφέρει, θα σταματήσει να ασχολείται με τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Στόχος μας είναι η άνοδος. Δεν έχω άλλον λόγο να μείνω στον Ολυμπιακό Βόλου δεύτερο χρόνο. Εξάλλου έχω υπογράψει για έναν συν έναν. Θα είναι η τελευταία μου χρονιά, αν δεν ανεβαίνει ο Ολυμπιακός. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ μετά. Ή ανεβάζω την ομάδα ή σας χαιρετώ μετά όλους σας. Άλλωστε, χωρίς να θέλω να αναφερθώ σε νούμερα, από τον Φλεβάρη μόνος μου ήμουν και δεν την παράτησα την ομάδα.

Μετά όσον  αφορά την οικονομική στήριξη, δεν είχα δίπλα μου κανέναν. Τι έπρεπε να κάνω; Να φύγω και να γίνει ό,τι έγινε στο παρελθόν; Ο Μποτσιβάλης ποτέ δεν το κάνει αυτό. Όταν θα φύγω, θα φύγω αξιοπρεπώς. Το φταίξιμο πέφτει στον πρόεδρο στο τέλος. Όταν λέμε ομάδα, παίζει ένας για όλους και όλοι για έναν. Έτσι πρέπει να είναι. Άρα, δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Μιλάμε μαζί, αποφασίζουμε και αυτό που αποφασίζουμε, αυτό θα βγει προς τα έξω».