noodles volos banner

Ξάνθης: Αν χαθεί η ευκαιρία, δεν ξέρω πού θα καταλήξει η Νίκη

Το εγκώμιο της νέας διοίκησης της ποδοσφαιρικής Νίκης έπλεξε ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Γιάννης Ξάνθης, που αποκάλυψε πως αν κατέβαζε ψηφοδέλτιο στις εκλογές της Ερασιτεχνικής, σκόπευε να έχει τα ίδια άτομα. Επίσης, τόνισε ότι, επειδή η ομάδα έχει απαξιωθεί πολύ, τότε, αν χαθεί κι αυτή η ευκαιρία, τότε είναι άγνωστο πού θα καταλήξει η Νίκη.

Αναλυτικά η δήλωσή του στην εκπομπή Ισορροπίες του Blue Heart:

απομαγνητοφώνηση: magnesiasports

«Τέτοια άτομα δεν είχε την ευτυχία να έχει η Νίκη στα συμβούλιά της. Πρέπει όλος ο κόσμος κι όχι μόνο αυτοί που ασχολούνται με τη Νίκη τόσα χρόνια να συνταχθεί μαζί τους και να τους βοηθήσει.

Είναι αλήθεια πως δέχθηκα πρόταση να αναλάβω πρόεδρος στη Δ.Ε. του ποδοσφαίρου. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να ασχοληθώ, γιατί δεν έχω χρόνο. Δεν μπορώ να κάνω τον πρόεδρο από τον καναπέ ή εξ αποστάσεως. Μόλις βρω την ευκαιρία, θα ασχοληθώ και εγώ μαζί μ’ αυτά τα παιδιά που κάνουν τεράστια προσπάθεια. Όταν έλεγα ότι θα κατεβάσω ψηφοδέλτιο με ανθρώπους που θα δώσουν άλλο κύρος στη Νίκη, οι περισσότεροι ήταν αυτά τα άτομα. Δεν πέτυχε εκείνο το πείραμα. Είναι μεγάλη ευτυχία που έχει αυτούς τους ανθρώπους η Νίκη.

Επειδή άκουσα κάτι … χαζά, ότι δεν ξέρει από ποδόσφαιρο ο κύριος πρόεδρος, εγώ προτιμώ έναν άνθρωπο σοβαρό και να μην ξέρει. Όταν και εγώ ήμουν με τον Αντρέα, διοικητικά δεν ήξερα, όμως από ανάγκη έμαθα.

 Όταν έχεις διάθεση να προσφέρεις, θα βρεις και τον τρόπο. Είναι πανέξυπνοι και επιτυχημένοι άνθρωποι στη ζωή τους και πρέπει να συνταχθούν μαζί τους κι άλλοι καινούριοι, όχι μόνο αυτοί που ξέραμε τόσα χρόνια. Τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία. Είναι τόσο φερέγγυα η διοίκηση αυτή, που όποιος δεν ασχοληθεί, δεν αγαπάει τη Νίκη. Άκουγα τόσο καιρό ότι δεν ασχολούνται λόγω κάποιων προσώπων. Τώρα τι δικαιολογία θα βρουν; Είναι νέοι άνθρωποι και όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικά. Δε θα κάνει κουμάντο μόνο ο πρόεδρος. Εγώ τους είπα ότι μόλις … λασκάρω από τη δουλειά μου είμαι μαζί τους. Είναι άφθαρτοι και δεν μπορεί κανείς να πει κουβέντα. Όποιος δε συνταχθεί μ’ αυτούς τους ανθρώπους σημαίνει ότι δεν αγαπάει τη Νίκη.

Η Νίκη έχει πολύ και καλό κόσμο, αλλά μ’ αυτά που συνέβησαν έφυγε. Βαρέθηκε να βλέπει τα ίδια πρόσωπα. Τώρα δεν έχει ο κόσμος δικαιολογία. Άκουγα βλακείες τόσα χρόνια, ότι θα πάμε τρένο και τέτοια. Υπάρχει μία υγιής προσπάθεια που κάποτε θα πετύχει.

Αν δεν κάνεις … βούτες  και έχεις 2.000 εισιτήρια, η ομάδα θα ανέβει στη Β’ Εθνική. Με τον Πάτση τρελαινόμασταν, καθώς μας αρέσουν τα μεγαλεία εμάς τους Νικιώτες, γιατί κόβαμε 1200 και 1350 εισιτήρια, επειδή τα έβλεπα, και λέγαμε πως ήμασταν 3.000. Αφού λέμε πως είμαστε μεγάλη ομάδα, πρέπει να κόβουμε 2.000 εισιτήρια, για να μην έχουμε ανάγκη κανέναν και να μην έρθει κάποιος να βοηθήσει και να φύγει άφραγκος.

Η Νίκη μ’ αυτή τη διοίκηση αποκτά εμπιστοσύνη και μόνο καλά μπορεί να πάει. Αν χάσει κι αυτήν την ευκαιρία η Νίκη, τότε δεν ξέρω πού θα καταλήξει, γιατί τελευταία έχει απαξιωθεί πολύ.

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που δε χαίρει εκτίμησης και βάζει λεφτά, δε μου λέει κάτι. Η Νίκη έπρεπε να αλλάξει πρώτα ποιότητα. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική εκτίμηση από την κοινωνία. Διάβαζα ότι έπρεπε να εγκριθεί ο οικονομικός απολογισμός από πρόπερσι. Αυτά τα πράγματα δε θα τα δούμε ποτέ με τη νέα διοίκηση.

Δε θα βρεθεί κάποιος, παρά μόνο από κακοήθεια, να ρίξει μομφή στη νέα διοίκηση. Είναι αξιόλογα άτομα κι αν δεν το αντιληφθούμε, θα έχουμε μια από τα ίδια πάλι. Με την πρώτη ευκαιρία θα ασχοληθώ με τους ανθρώπους αυτούς και θα τους βοηθήσω. Ο κόσμος δεν πρέπει να εφησυχάσει ότι βρήκαμε αυτούς τους δέκα, θα βάζουν χρήματα και όλα είναι μία χαρά».

Last modified onWednesday, 14 June 2017 22:20