noodles volos banner

«Καλή και η δυσπιστία, αλλά τα λόγια στη Νίκη θα γίνουν πράξη»

Τη διαβεβαίωση ότι θα αρχίσουν σύντομα να υπάρχουν δείγματα γραφής της νέας Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου παρέσχε στους φιλάθλους της ομάδας ο πρόεδρος της, κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου. Ο 69χρονος πρώην διπλωμάτης επί 35ετία μίλησε στο ραδιόφωνο του Βόλος 9.86 και υπερασπίστηκε τους συνεργάτες στη διοίκηση, κάνοντας λόγο για άτομα με ποιότητα που θα οδηγήσουν τη Νίκη στην αναγέννηση, διευκρινίζοντας ότι δεν πρέπει να θεωρεί ο κόσμος ότι θα εισρεύσουν εκατομμύρια στην ομάδα, αλλά θα υπάρξει συνέπεια.

Αρχικά ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε:

Απόδοση δηλώσεων: magnesiasports

«Έλειπα πολλά χρόνια, αλλά παρέμενα ενεργός φίλαθλος. Μεγάλωσα πηγαίνοντας στο γήπεδο της Νίκης και έζησα την άνοδο στην πρώτη Εθνική τη δεκαετία του ’60. Δήλωσα ότι η Νίκη πρέπει ν’ ανέβει εκεί που της αξίζει, αλλά άκουσα και διάφορες ερμηνείες της δήλωσής μου, που αποτελούν παραφθορά και μάλιστα κακόβουλη.

Στόχος μας είναι ν’ ανεβούμε στην επόμενη κατηγορία. Υπήρχε μία κατηφορική πορεία, την οποία θέλουμε να αναστρέψουμε και να αρχίσουμε την πορεία επιστροφής στην κορυφή, όπου μπορούμε.

Δεν μπορώ να μιλήσω για χρονοδιάγραμμα, γιατί θα έβγαινα ψεύτης. Είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται χρήμα και μία άνεση, χρειάζεται μεταγραφές, ακαδημία. Υπό τον κ. Φάτση άρχισε αυτή η προσπάθεια και με πρωτεργάτες κάποια άτομα της Δ.Ε. Αυτοί αποτέλεσαν τον πυρήνα της αναγέννησης. Αυτό είναι στο οποίο σκοπεύουμε. Χρειάζεται σκληρή δουλειά. Κάποιος γνωστός που ασχολούνταν με τα κοινά πάντα έλεγε: “τρία πράγματα χρειάζεται, για να πετύχεις: δουλειά, δουλειά, δουλειά”.

Για τη σχέση του με το ποδόσφαιρο ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε:

«Άκουσα ότι δεν ξέρω από ποδόσφαιρο. Ξέρω ποδόσφαιρο. Έχω παίξει ερασιτεχνικό, στο πανεπιστήμιο, στο κολλέγιο που ήμουν στην Αμερική. Στη γειτονιά που μεγάλωσα καθημερινά κλοτσούσαμε μπάλες στις αλάνες και στοχεύαμε όλοι να γίνουμε όλοι παίκτες της Νίκης. Ασχολούμαι πάντως διοικητικά πρώτη φορά με το ποδόσφαιρο. Όλοι στη Δ.Ε. αγαπούν τη Νίκη ως σύλλογο, ως ιδέα και θέλουν το καλό της Νίκης. Εγώ συμμετέχω σ’ αυτό. Μπήκαμε σ’ αυτό το … λούκι, ελπίζοντας ότι θα προσφέρουμε. Τέτοια ομοιογένεια και συσπείρωση στη Γ.Σ. δεν υπήρξε ξανά. Υπάρχει αυτή η συναινετική εικόνα και ότι όλοι θέλουν τη Νίκη να πάει ψηλά.

Στόχος μας είναι να μην απογοητευθεί και ο κόσμος της Νίκης κι εμείς. Έχουμε όλοι και την παιδεία και τη γνώση. Δεν είμαστε άτομα που μας πήραν από μία απομόνωση και εμφανιστήκαμε, για να πούμε παραμύθια και να γίνουμε διοίκηση μιας ομάδας. Θέλουμε να προσφέρουμε και ίσως κάποιοι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στη Νίκη από τη δουλειά τους. Η Δ.Ε. εργάστηκε μέχρι στιγμής ατελείωτες ώρες. Έχουμε ανθρώπους με ποιότητα, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τη Νίκη μεγάλη ξανά»

Για το αν η συγκέντρωση των χρημάτων σε ένα κοινό ταμείο επετεύχθη, είπε:

«Αυτό υπάρχει και δεν το είπαμε ελαφρά τη καρδία. Είναι κάτι το οποίο θέλουμε να γίνει, για να μπορέσουμε να κάνουμε μία αρχή με ορισμένες μεταγραφές και να υπάρχουν και δείγματα γραφής ότι το παλεύουμε, συσπειρώνοντας τον κόσμο. Μπορεί κάποιος να φαντάζεται ότι θα εισρεύσουν εκατομμύρια. Όχι, όλα είναι σχετικά. Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς σ' αυτά που είπαμε. Οι ώρες που ξοδεύτηκαν είναι από αγάπη. Ξέρουμε πολύ καλά τι ζητάμε και πώς το θα το πετύχουμε. Θέλουμε να κάνουμε μεγάλα έργα, όχι να πούμε μεγάλα λόγια».

Για το Πανθεσσαλικό και το Π. Μαγουλάς:

«Το Πανθεσσαλικό θα τραβήξει περισσότερο κόσμο και θα δώσει μία νέα πνοή. Το Π. Μαγουλάς είναι ένα ιστορικό γήπεδο, ο κόσμος έχει συνδεθεί μ’ αυτό και είναι λίγο δύσκολο να συνηθίσει μακριά απ’ αυτό. Το Πανθεσσαλικό είναι πιο συμφέρον οικονομικά. Το γήπεδο της Νίκης δε θα εγκαταλειφθεί, θα γίνουν έργα για τις ακαδημίες. Θέλουμε να μπούμε σε χώρο, που είναι πιο άνετος για ποδόσφαιρο, και θα νιώθει πιο άνετα και ο κόσμος, που δε θέλουμε να ασφυκτιά στο Π. Μαγουλάς. Νομίζω ότι θα επιτευχθεί συμφωνία σύντομα με το Πανθεσσαλικό»

Για τις πολύ θετικές αντιδράσεις μετά τη Γ.Σ.:

«Το γεγονός ότι επικρατεί μία ευφορία δείχνει και την ποιοτική διαφορά κάποιων ανθρώπων. Τα άτομα που απαρτίζουν τη διοίκηση έχουν δείξει και αφοσίωση και εργατικότητα. Είναι μία προσπάθεια ν’ αλλάξουμε ριζικά τη Νίκη και αυτό θα φανεί στην πορεία. Έγινε μία καλή αρχή, καλύτερη δεν μπορούσε να γίνει και θα υπάρχουν δείγματα γραφής στην πορεία. Καλή και η δυσπιστία, γιατί αυτό κάνει καλό και σε μας. Είναι υγιές, πρέπει να γίνει. Όμως η καλή ατμόσφαιρα θ συνεχιστεί, γιατί τα λόγια θα πραγματώνονται»

 

 

Last modified onFriday, 16 June 2017 10:22