noodles volos banner

Εγκρίθηκε το πλάνο για το ποδόσφαιρο και παρουσιάστηκε η νέα Δ.Ε.

Η Γ.Σ. της Νίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας και είχε ως αποκλειστικό θέμα το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου. Παρών στη Γ.Σ. ήταν ο νέος πρόεδρος της Δ.Ε., κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, ένα πρόσωπο αυξημένου κύρους, αφού είναι διπλωμάτης, έχοντας θητεύσει μεταξύ άλλων στις πρεσβείες της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, στο Κάιρο, τη Μόσχα, το Λονδίνο και την Άγκυρα.  Παρόντα στην αίθουσα ήταν 116 μέλη της Ερασιτεχνικής.

Σημαντικό ήταν εγκρίθηκε από το σώμα το πλάνο της νέας Δ.Ε. ποδοσφαίρου, χωρίς να μπει σε ψηφοφορία, αφού δεν υπήρχαν αντιδράσεις και δεν εκφράστηκε η παραμικρή διαφωνία. Από τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής κ. Φάτση παρουσιάστηκαν τα μέλη της νέας Δ.Ε. ποδοσφαίρου που είναι οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη έφοροι του ποδοσφαιρικού τμήματος κ.κ. Βασίλης Βενέτης, Νίκος Ιμεράι, Σουγγάρης Άκης, Κουτσούκης Γιώργος, Σανίδας Απόστολος, Ζδούγκος Θεόδωρος, Διάκος Γιώργος, Μιχάλης Δημήτρης, αλλά και οι εξωδιοικητικοί Νίκος Παπαπέτρου (διακεκριμένος νομικός της πόλης), Αλέκος Ευσταθίου (ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου, που έκανε χορηγία φέτος τις μετακινήσεις), Γούργος Δημήτρης, Βασιλική και Χρήστος Καλλιπολίτης.

Στη Γ.Σ., στην οποία πρόεδρος εκλέχθηκε ο Δημήτρης Καραγιάννης, συζητήθηκαν κατά σειρά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και πρώτο ήταν ο οικονομικός απολογισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος της σεζόν 2015-16. Ο κ. Στέφανος Μαυρογιάννης ως πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής ανέφερε ότι δεν άλλαξε κάτι από την προηγούμενη Γ.Σ. και πως δε βρήκε ούτε και τώρα κάποιο παραστατικό.

Ο κ. Φάτσης τόνισε ότι το θέμα έχει κλείσει τυπικά, αλλά μπήκε στη Γ.Σ., διότι επιβαλλόταν ηθικά, ενώ συμπλήρωσε πως ο κ. Βούλγαρης από ένα χρέος 5.000 ευρώ που είχε δεσμευθεί να αποπληρώσει μέχρι το Πάσχα, πλήρωσε 1.000 ευρώ.

Η πρόταση του κ. Καραγιάννη ήταν να μπει στο αρχείο η υπόθεση, ενώ η κ. Φωτεινή Κοκκινάκη εξέφρασε τη διαφωνία της ότι δεν μπορεί να απαλλάσσεται ο καθένας, γιατί αυτό θα δημιουργήσει ένα προηγούμενο. Ο κ. Αγγελάρας συμφώνησε με την τοποθέτηση της κ. Κοκκινάκη και πρότεινε να μην απαλλαγεί ο κ. Βούλγαρης και να του δοθεί παράταση να καλύψει το χρέος του κι αυτό να μη διαγραφεί. Επίσης, αποφασίστηκε μετά από πρόταση του κ. Καραγιάννη να σταλεί μία επιστολή στην προηγούμενη Δ.Ε., δίνοντας της διορία να εξοφλήσει το χρέος της μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη, ενώ στην επόμενη Γ.Σ. το θέμα του οικονομικού απολογισμού θα ξανατεθεί για τελευταία φορά. Ο κ. Φάτσης πάντως δικαιολόγησε ως ένα σημείο τον κ. Βούλγαρη, λέγοντας ότι στη δική του θητεία οι υπόλοιποι χρηματοδότες αποχώρησαν μεσούσης της χρονιάς κι έτσι αυτος έμεινε μόνος.

Για τον οικονομικό απολογισμό της φετινής περιόδου ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε ότι βρήκε διαφορά ανάμεσα στα έσοδα και στα έξοδα 35.242,56 ευρώ, η οποία έχει καλυφθεί, χωρίς να γνωρίζουμε τα πρόσωπα που το έκαναν αυτό δίκην οικονομικής ενίσχυσης, το οποίο σημαίνει ότι η Ερασιτεχνική δε χρωστά κάτι. Τελικώς εγκρίθηκε από το σώμα ο οικονομικός απολογισμός για τη σεζόν 2016-17 και η Γ.Σ. πέρασε στο τρίτο και σημαντικότερο θέμα, δηλαδή τον σχεδιασμό της Ερασιτεχνικής για το ποδοσφαιρικό τμήμα της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

Τον λόγο εν συνεχεία πήρε ο κ. Φάτσης και επισήμανε τα εξής: «Δίπλα στον κ. Τζήμα ήταν κάποιοι άνθρωποι που στήριζαν τη Νίκη κι όχι τον κ. Τζήμα. Είπαμε πει ή θα τον αφήσουμε μόνο του ή θα του γίνουμε βδέλλα και να είμαστε δίπλα και να παρακολουθούμε. Να δούμε ποιοι έχουν βάλει χρήματα για την ομάδα και έχουν διαθέσει τον χρόνο τους, ώστε να μην εκτεθεί άλλο η Νίκη, γιατί ήδη ήταν πολύ εκτεθειμένη. Αυτοί οι άνθρωποι ό,τι έκαναν το έκαναν για την ομάδα, αφιερώνοντας χρόνο και χρήμα. Μέσα σ’ αυτούς ήταν οι άνθρωποι του τεχνικού τημ. Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο, που αμισθί τελείωσε αγωνιστικά την περίοδο αυτή, αλλά και στους συνεργάτες του, που κράτησαν όρθια την ομάδα, όπως τον Αργύρη Παλάντζα και τον Χρήστο Κοντοβά, αλλά και τους δύο γενικούς αρχηγούς, τον Απόστολο Σανίδα και τον Γιώργο Διάκο και σε κάποια ταξίδια τον Γιώργο Γιαννακό. Ποτέ η ομάδα δεν έμεινε μόνη της.

Λόγω της άφιξης Μπούις, κάποιοι ανησυχούσαν ότι θα πάρει τη θέση του Ξηροφώτου. Ο κ. Μπούις ήρθε με πρόταση συγκεκριμένη να οργανώσει τις ακαδημίες. Με τον κ. Μπούις δεν υπάρχει κανένα θέμα παρεξήγησης και ύποπτων σεναρίων.

Σημαντικός ήταν ο μήνας Μάρτης, γιατί είχαμε την κατηφόρα της αγωνιστικής ομάδας και τα προβλήματα των παικτών, αλλά και ένα Δ.Σ. που εκείνη την εποχή ήταν αδύναμο. Έπρεπε να παρθεί μία απόφαση και η απόφαση ήταν να γίνουν εκλογές. Ήταν το κομβικό σημείο της εποχής εκείνης, γιατί κάποιοι ήθελαν ένα αδύναμο Δ.Σ., για να περάσουν γραμμές δικές τους. Η Νίκη είχε κομματιαστεί σε τρία στρατόπεδα. Ήρθαν 200άνθρωποι και ψήφισαν και βγήκε ένα δυνατό Δ.Σ. Η Νίκη Βόλου λειτούργησε δημοκρατικά, όπως έχει μάθει. Είναι το πιο ποιοτικό συμβούλιο μέχρι σήμερα. Ο λόγος που έγιναν την 1η Απριλίου εκλογές ήταν να πετάξουμε στο περιθώριο αυτούς που ήθελαν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της Νίκης. Η διοικητική ανυπαρξία ανάγκασε κάποιους ανθρώπους να πουν ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για το μέλλον και τότε ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τις ακαδημίες. Σ’ αυτή τη Δ.Ε. που θα προκύψει σήμερα, ο καθένας θα έχει διακριτό ρόλο. Θα ενημερώνει τον κόσμο πάνω σ’ αυτό που ασχολείται. Η Δ.Ε. δεν είναι κλειστή, είναι ανοικτή σε όσους θέλουν να προσφέρουν. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν καλούνται να έρθουν κοντά μας».

Παρουσίαση πλάνου από τον Βασίλη

Βενέτη για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις

Ακολούθως ο Βασίλης Βενέτης είπε: «Αγωνιζόμαστε για το καλό της Νίκης και μόνο. Δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες, είμαστε Νικιώτες. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση κάνουμε μία προσπάθεια να νοικιάσουμε το Πανθεσσαλικό, ώστε να βρεθεί ένας αγωνιστικός χώρος για την πρώτη ομάδα, για να προπονείται εκεί κανονικά, και το Π. Μαγουλάς να γίνει ακόμα ένα σπίτι για την ακαδημία και να μπορούν εκεί να κάνουν οι μικροί τις προπονήσεις απρόσκοπτα. Θα γίνουν κάποιες εργασίες βελτίωσης στο Π. Μαγουλάς. Ήδη έγινε κάποια επανασπορά, αλλά δεν ξέρουμε πόσο θα πιάσει. Πάντως, ο αγωνιστικός χώρος σίγουρα θα είναι βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι. Γίνονται κάποιες ενέργειες και για το γήπεδο που βρίσκεται στον χώρο του αμαξοστασίου του ΟΣΕ και υπήρχε και μία επαφή με τον Γ.Γ. του υπουργείου. Νομίζω ότι πήγε καλά και είμαστε στη φάση που περιμένουμε απαντήσεις. Θα θέλαμε να επεκτείνουμε κι εκεί την ακαδημία μας και να έχουμε κι εκεί έναν προπονητικό χώρο. Για το Πανθεσσαλικό γίνεται προσπάθεια, αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρο, καθώς υπάρχουν κάποια εμπόδια, κάποιες παλιές οφειλές από την ΠΑΕ και μας ζητάνε να πληρώσουμε το 10%, δηλαδή 6.000 ευρώ».

Ο κ. Φάτσης διευκρίνισε για το Πανθεσσαλικό: «Έχουμε έγκριση προφορική ότι η Νίκη θα παίζει του χρόνου στο Πανθεσσαλικό. Εμείς κάναμε μία ελκυστική πρόταση στα Τουριστικά Ακίνητα. Μέχρι να τη μελετήσουν έγινε και πρόταση από τον Ολυμπιακό Βόλου. Άρα  περιμένουμε έγγραφο και για τις δύο ομάδες, με το οποίο περιμένουμε αν θα οριστικοποιηθεί η συγκατοίκηση ή όχι. Ακόμη κι αν δεν μπει ο Ολυμπιακός Βόλου, εμείς θα μπούμε. Αυτή είναι η δική μας θέση».

 

Last modified onTuesday, 13 June 2017 09:23