noodles volos banner

Γ. Θεοδωρίδης: Η ανακοίνωση πουλάει λαϊκισμό για τους … Ολυμπιακάρες

Την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του προέδρου της Ένωσης Παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου ο κ. Γιάννης Θεοδωρίδης, έπειτα από την έκδοση ανακοίνωσης, η οποία δεν τον βρήκε σύμφωνο, εναντίον του Αχιλλέα Μπέου με αφορμή τη δημιουργία τρίτης ομάδας στον Βόλο.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των ερυθρολεύκων μίλησε σε ραδιοσταθμό του Βόλου, τονίζοντας ότι η ανακοίνωση δεν είχε κανένα σκοπό και δε βοηθά τον Ολυμπιακό Βόλου, αντίθετα πουλάει λαϊκισμό, ενώ χαρακτήρισε Ολυμπιακάρες αυτούς που τη συνέταξαν και τους κατηγόρησε ότι δημιουργούν μόνο προβλήματα στην ομάδα. Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρίδης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ψάξει ποιος έγραψε την ανακοίνωση.

Αρχικά, ο Γ. Θεοδωρίδης επισήμανε: 

απομαγνητοφώνηση: magnesiasports

«Δεν είχε τεθεί υπόψη μου η ανακοίνωση. Πήρα τον Σωτήρη Γκανάτσιο και τον Γιώργο Καραμίχαλο και μου είπαν και οι δύο ότι δεν είχαν γνώση. Έτσι, έκρινα σκόπιμο να παραιτηθώ, γιατί είναι μία ανακοίνωση, που δεν πέρασε από την  αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου. Εμείς είμαστε Ολυμπιακός Βόλου. Εμείς υποστηρίζουμε τις θέσεις του Ολυμπιακού Βόλου. Δεν είμαστε ούτε προσωπολάτρες ούτε τα βάζουμε με πρόσωπα. Αυτή είναι η άποψη η δική μου κι αυτή είναι η άποψη που έχω εκφράσει και στο Δ.Σ. των παλαιμάχων, που έχει εννιά μέλη, που είναι εκτός από μένα οι κύριοι Γκανάτσιος, Καραμίχαλος, Βήττας, Κασιούρας, Νικοβιώτης, Παπαϊωάννου, Κωστούλας και Μάνδαλος».

Για το αν η ανακοίνωση δημιουργεί τριγμούς και πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του συνδέσμου:

«Πιστεύω πως δημιουργεί, γιατί παραιτήθηκε ο Σωτήρης Γκανάτσιος, ο Γιώργος Κασιούρας, ο Γιάννης Νικοβιώτης, ο Σπύρος Παπαϊωάννου και εγώ (σ.σ. παραιτήθηκε με δήλωσή του στο Magnesiasports και ο Γιώργος Καραμίχαλος).

Για το αν θα ερευνήσει ποιος ή ποιοι είναι οι συντάκτες:

«Εγώ δεν είμαι αστυνόμος Σαΐνης να ψάξω ποιος την έγραψε και ποιος όχι την ανακοίνωση. Με την παραίτησή μου το σταματάω εκεί, δεν ξανασχολούμαι. Θα είμαι πλάι στον Ολυμπιακό Βόλου, γιατί είναι η ομάδα που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Για μένα ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ιδέα.

Δε μ’ εκφράζει από κει και πέρα τίποτα περισσότερο. Διέκρινα κάποια στοιχεία στην ανακοίνωση που δε με εκφράζουν ως χαρακτήρα και άνθρωπο, γι’ αυτό και παραιτήθηκα. Εγώ ούτε Μπεικός είμαι ούτε τίποτα. Ολυμπιακός Βόλου γεννήθηκα και Ολυμπιακός Βόλου θα πεθάνω. Να μην πει κανένας καμία περίεργη …αηδία, γιατί εκεί θα έχουμε θέματα. Ας ψάξουν μέσα στο συμβούλιο να το βρουν αυτοί ποιος το έκανε. Εγώ δε θέλω να ψάξω και δεν το βλέπω σκόπιμο.

Αυτός που το έκανε μπορεί να πει ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη από 30-40 παλαίμαχους. Εγώ είχα ζητήσει, αν έβγαινε μία τέτοια ανακοίνωση, να ήταν ενυπόγραφη και είχε μείνει εκεί το θέμα. Είχαμε συμφωνήσει να βγάλουμε μία ανακοίνωση, που θα είναι ανακοίνωση υποστήριξης του Ολυμπιακού Βόλου, στην οποία θα λέγαμε στον φίλαθλο του Ολυμπιακού να στηρίξει την ομάδα, να αγοράσει διαρκείας και να κάνει ενέργειες που θα βοηθούν την ομάδα μας.

Δεν είχε κανένα σκοπό η ανακοίνωση. Πείτε μου σε τι μπορεί να βοηθήσει αυτή η ανακοίνωση τον Ολυμπιακό Βόλου. Προβλήματα μπορεί να του δημιουργήσει. Το να πουλήσω λαϊκισμό και να δείξω ότι είμαι Ολυμπιακάρας δε λέει κάτι. Δεν μπορώ να γνωρίζω τον λόγο που βγήκε η ανακοίνωση. Δεν μπορώ να ξέρω πώς σκέφτεται ο καθένας ούτε αν υπάρχουν προσωπικές διαφορές. Δεν μπορεί η Ένωση Παλαιμάχων να είναι εφαλτήριο για επίλυση προσωπικών διαφορών, εάν αυτές υπάρχουν. Αυτό δεν το ξέρω. Υποθέσεις κάνουμε.

Δεν ξέρω ποιος έχει συντάξει την ανακοίνωση. Δήλωσα παραίτηση και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω. Εγώ δε δέχομαι καπέλωμα από κανέναν. Θεωρώ ότι η ανακοίνωση συντάχθηκε από κάποια άτομα μεμονωμένα. Δεν μπορώ να διανοηθώ παλαίμαχους του Ολυμπιακού Βόλου να είναι υπέρ της τρίτης ομάδας, αλλά όχι στο επίπεδο αυτό. Ούτε εγώ είμαι υπέρ της τρίτης ομάδας και το έχω δηλώσει. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το όνομά του, μία βαριά φανέλα, τις εννιά συμμετοχές στην Α’ Εθνική και τη συμμετοχή του στην Ευρώπη. Φέτος φάνηκε ότι οι παίκτες που ήρθαν από τη Football League δεν μπόρεσαν να αντέξουν το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού Βόλου. Εγώ θέλω η ομάδα να είναι δυνατή και ενωμένη, ώστε κανείς να μην μπορεί να της κάνει κάποιος κακό».

Για το αν η ανακοίνωση είχε πολιτική σκοπιμότητα:

«Αυτό θα ήταν ένα τεράστιο ολίσθημα. Όταν μπερδεύεις το αθλητικό με το πολιτικό κομμάτι, είσαι αποτυχημένος σαν άνθρωπος. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια για μένα».

Για την απάντηση του Αχ. Μπέου:

«Ο δήμαρχος βιάστηκε λίγο να βγάλει αυτήν την ανακοίνωση προς την Ένωση Παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου, γιατί εμείς δεν ήμασταν ανύπαρκτοι ως Παλαίμαχοι. Είχαμε δραστηριότητες. Εκφράζω την ένστασή μου για τη φράση του κ. Μπέου περί ανύπαρκτης Ένωσης Παλαιμάχων. Δεν είναι καλή φράση. Εμείς αναλάβαμε ένα διαλυμένο σύνδεσμο Παλαιμάχων. Ψάχναμε να βρούμε βιβλία. Αλλά τότε έπεσε στην αντίληψή μου ότι υπάρχει το θέμα με τα εισιτήρια διαρκείας, γιατί κάποιοι Παλαίμαχοι πούλησαν τα διαρκείας και από τότε το φωνάζω και εγώ και όλο το συμβούλιο: “πείτε μας ποιοι είναι”.

Για το αν λόγω των παραιτήσεων υπάρχει κίνδυνος διάλυσης:

«Ο σύλλογός δε διαλύεται. Θα συγκαλέσουμε Γ.Σ. των μελών και θα αναλάβουν αυτοί που θέλουν να βγάζουν τέτοιες ανακοινώσεις.  Αφού υπάρχουν άτομα που θεωρούν ότι είναι καλύτεροι από μας και δε διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις σωστά, ας αναλάβουν αυτοί».

Για την περίπτωση που κάποιοι παλαίμαχοι στηρίξουν τη νέα ομάδα:

«Θέλω να πιστεύω πως δε θα γίνει αυτό. Όταν έχεις φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου και είσαι παλαίμαχός του δεν μπορείς να στηρίξεις μία άλλη ομάδα. Σ’ έχει ανάγκη η ομάδα σου».

Για το άμεσο μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου:

«Ό,τι και να πω αυτή τη στιγμή, θα είναι άστοχο. Υπάρχει κάτι δεδομένο; Υπάρχει κάτι χειροπιαστό; Ευχολόγια ακούμε. Είμαι αρκετά αισιόδοξος με βάση αυτά που ακούγονται. Θα πάμε στη Γ.Σ. και θα δούμε. Εκεί θα πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Θα δείξουν αν είναι τα πράγματα έτσι, όπως τα λένε».