noodles volos banner

Τσιμπανάκος: Αν υλοποιηθούν οι όροι που έθεσα, συνεχίζω

Ότι μόνο αν γίνουν δεκτοί οι όροι που έθεσε, θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό Βόλου τόνισε, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Ράδιο Ένα 102.5 και τον Γιώργο Καρεκλίδη ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ακόμη 100% δεδομένη η παρουσία του στην ομάδα και τη νέα περίοδο, όπως και η συμπόρευσή του με τον κ. Μποτσιβάλη. Επεσήμανε ωστόσο ότι μέσω της κοινής ανακοίνωσης που εκδόθηκε τονίστηκε η θέληση και η διάθεση τουλάχιστον από τη δική του πλευρά να συνεχίσει να προσφέρει στους ερυθρόλευκους.

Ο κ. Τσιμπανάκος ανέφερε επίσης ότι ένας από τους όρους είναι οι διακριτοί ρόλοι, κάνοντας λόγο για πρακτικές ερασιτεχνικών σωματείων, όταν ένας παίκτης πηγαίνει κατευθείαν στον πρόεδρο, παρακάμπτοντας τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή. Πάντως, εξέφρασε την πίστη του ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή με τον κ. Μποτσιβάλη, με τον οποίον παραδέχθηκε ότι διαφώνησε σε θέματα συγκρότησης του ρόστερ αλλά και οργανωτικά ζητήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για το ρόστερ υπάρχει τεχνικός διευθυντής, προπονητής και μετά η διοίκηση. Τέλος, έκανε την υπόθεση πως αν αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό Βόλου, θέλει να το κάνει με ψηλά το κεφάλι και υποστήριξε ότι αρχή του είναι, όταν κάτι βλέπει πως δεν πάει καλά, να φεύγει.

Αρχικά ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος δήλωσε στο Ράδιο Ένα:

«Στο ραντεβού της περασμένης Κυριακής στον Βόλο, στο οποίο παραβρέθηκα κι εγώ, ο κ. Μποτσιβάλης και ο Ερασιτέχνης και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που θα στελεχώσουν τη διοίκηση, η πραγματικότητα είναι ότι υπήρχαν κάποιες διαφωνίες. Αυτή τη στιγμή έθεσα κάποιους όρους στον Ερασιτέχνη και τον κ. Μποτσιβάλη να έχει ο καθένας τον δικό του ρόλο και να υπάρχει ένα οργανόγραμμα, που καθένας να ξέρει τι πρέπει να κάνει, ώστε η ομάδα να πετύχει τον στόχο της, ν’ ανέβει στη Β’ Εθνική. Για να γίνει αυτό, πρέπει ο καθένας να έχει διακριτούς ρόλους. Όταν δεν υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, δεν μπορεί να προχωρήσει αυτό το οικοδόμημα.

Αν ισχύουν αυτά που έθεσα, έχω όλη την καλή διάθεση να συνεχίσω και να συνεισφέρω οικονομικά κι εγώ και η οικογένειά μου στον Ολυμπιακό Βόλου. Αν δε γίνουν αυτά, δεν μπορώ να συνεχίσω στον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Φυσικά και θέλω να συνεχίσω, το ξανατονίζω. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ερασιτέχνη, γιατί ο κ. Τσεκούρας, ο κ. Μεταφτσής και οι υπόλοιποι τρέχουν μέρα νύχτα και αγαπάνε την ομάδα. Από κει και πέρα έχω θέσει κάποιους όρους. Εφόσον υλοποιηθούν αυτά τα πράγματα, έχω όλη την καλή διάθεση να συνεχίσω να προσφέρω».

Για το ποιοι είναι οι όροι που έθεσε:

«Επειδή υπήρχαν ανάλογες στιγμές στην καριέρα μου ως ποδοσφαιριστή και ως μάνατζερ, το πρώτο ζητούμενο που πρέπει να υπάρχει είναι η ηρεμία. Να μπορείς να αντιμετωπίσεις το πώς, το πού και το γιατί πάντα με ηρεμία κι όχι με νεύρα, γιατί, όταν είμαστε εν θερμώ, μπορεί να κάνουμε λάθος. Πρέπει να μπαίνουν όλα σε μία σειρά. Δεν μπορεί για παράδειγμα -δε συμβαίνει αυτό- να ασχολείται ο πρόεδρος με τα νερά, που είναι θέμα των φροντιστών ή με τα εργομετρικά ή με τα ρούχα ή με τους ποδοσφαιριστές. Ο πρόεδρος πρέπει να ενημερώνεται για όλα, να έχει άποψη, δεν είναι μόνο, για να πληρώνει, αλλά μέχρι εκεί.  Πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που είναι δίπλα του με τα μάτια που λέμε, γιατί, αν δεν υπάρχει αυτό, το οικοδόμημα θα πέσει, καθώς δε θα έχει στέρεες βάσεις. Και με τα Τρίκαλα που συνεργάστηκα και με τη Νίκη υπήρχε αυτή η εμπιστοσύνη μεταξύ εμού και των προέδρων και γι’ αυτό οι ομάδες πέτυχαν».

Για το ποιος θα δημιουργήσει τη νέα ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου:

«Εκεί που ήμουν τεχνικός διευθυντής, υπήρχαν κάποιες λύσεις. Μας πρότειναν κάποιους παίκτες. Καθόμασταν με τον προπονητή και με τη διοίκηση και αποφασίζαμε ποιοι μας κάνουν και ποιοι δε μας κάνουν. Το επόμενο σκέλος ήταν το οικονομικό. Ο πρόεδρος ενημερωνόταν για το οικονομικό και για το τι παίκτης είναι και τι έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια, γιατί πάντα το εξετάζω αυτό. Έτσι πρέπει να λειτουργούμε. Δε γίνεται ο παίκτης να πηγαίνει απευθείας στον πρόεδρο. Αυτά δε γίνονται πουθενά, μόνο στα ερασιτεχνικά. Ακόμη κι εκεί μπορεί να αποφασίζει ο προπονητής. Για το ρόστερ υπάρχει τεχνικός διευθυντής, προπονητής και μετά η διοίκηση. Έτσι είναι η εργασία μας. Σε τέτοια πράγματα ίσως και να διαφωνούμε. Πιστεύω όμως ότι μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή. Δεν είναι ζήτημα οικονομικό για παράδειγμα ότι κάποιος βάζει 200.000 ευρώ και ο άλλος 30.000.

Φέτος βάλαμε πολλά λεφτά κι εγώ και ο κ. Μποτσιβάλης. Επί της ουσίας αποτύχαμε, αλλά καταφέραμε κάτι, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιξε, ενώ ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και είχαν κόψει από τους Βολιώτες την αγαπημένη τους ομάδα. Εμείς βάλαμε τον Ολυμπιακό και έπαιξε αξιοπρεπώς και κάναμε κι ένα σημαντικό πράγμα, ότι η ομάδα έχει μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης και θα είναι αύριο-μεθαύριο χωρίς χρέη. Το ότι μπορεί να μην πετύχεις υπάρχουν πολλοί παράγοντες γι’ αυτό. Εμείς δεν είπαμε ψέματα στον κόσμο ότι είμαστε εφοπλιστές και θα πετάξουμε τα καλά μας τα λεφτά ή υποσχεθήκαμε να φέρουμε κάποιους παίκτες και δεν το υλοποιήσαμε. Ό,τι είπαμε, το υλοποιήσαμε».

Για το ρόστερ της νέας σεζόν:

«Κατ’ αρχάς πρέπει να υπάρχει ένας κορμός, να κρατηθούν 8-10 παιδιά και μαζί με τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή να καθίσουμε κάτω και να πούμε ποιους χρειαζόμαστε. Δεν είναι καλό να χτίσουμε πάλι από την αρχή την ομάδα. Αφού υπάρξει ο κορμός, να μπουν οι πινελιές στις θέσεις που θα υπάρχει ανάγκη από τον προπονητή, τον τεχνικό διευθυντή και μετά από τη διοίκηση και να προχωρήσει η ομάδα».

Για το αν είναι αυτό στο οποίο διαφωνούν με τον κ. Μποτσιβάλη:

«Και σ’ αυτό, ναι, αλλά και το οργανωτικό θέμα».

Για τον στόχο της επόμενης σεζόν:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι, για να πάει να βγάλει τη χρονιά. Έχει πίεση, έχει κόσμο. Το ίδιο και η Νίκη. Είναι ιστορικές ομάδες. Δεν μπορούμε να τις διαλύσουμε και να κατεβάσουμε ένα ρόστερ και να βάλουμε παιδάκια. Φυσικά και θα πάρουμε κάποιους νεαρούς παίκτες που έχουν το ταλέντο και την όρεξη ν’ αναδειχθούν. Και εγώ το έκανα στον Ολυμπιακό Βόλου και θέλω πάλι να πάρω τέτοιους παίκτες και μικρά παιδιά, γιατί είμαι υπέρ της εντοπιότητας, ώστε σιγά-σιγά να τους “χτίσουμε”. Θα πρέπει όμως, όταν υπάρχουν οι έμπειροι παίκτες, να πάρουμε κάποια παιδιά από τη Γ’ Εθνική, που έχουν αντέξει και στον πρωταθλητισμό, γιατί ο Ολυμπιακός, όπως και η Νίκη, έχει βαριά φανέλα. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρχει μέλλον και κάτι καλό για τον Ολυμπιακό Βόλου και η ομάδα θα πάει μπροστά. Αν δεν υπάρχουν αυτά, δε θα υπάρχει τίποτα. Να μην κοροϊδεύει κανείς κανέναν».

Για το μπάτζετ που θα χρειαστεί την επόμενη περίοδο:

«Δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ. Ο Άρης είχε δύο εκατομμύρια μπάτζετ και δε βγήκε. Μπορεί ένα μπάτζετ να είναι 200.000 ευρώ και ένα άλλο 500.000 και το δεύτερο να αποτύχει. Τα μπάτζετ δεν έχουν σημασία. Εκεί όμως πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος που να γνωρίζει την αγορά και ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής, που να γνωρίζει τους παίκτες».

Για τα λάθη που έγιναν:

«Εγώ μπαίνω πάντα μπροστά στα δύσκολα. Για τη λεζάντα και τη φωτογραφία είμαστε όλοι καλοί.  Στην αποτυχία τι κάνουμε; Εγώ στην αποτυχία δεν κρύφτηκα ποτέ και πάντα μπήκα μπροστά. Έτσι έχω μάθει στη ζωή μου να λειτουργώ, γιατί ένας άνθρωπος επιτυχημένος, που έχει κάνει πράγματα στη ζωή του, θα έχει αποτυχία. Δεν μπορείς να έχει μόνο επιτυχία».

Για το αν πιστεύει ότι θα πετύχει τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό Βόλου:

«Αρχικά, εφόσον γίνουν αυτά τα πράγματα που είπα, εγώ θα συνεχίσω στον Ολυμπιακό Β. Είναι δεδομένο».

Για το αν αυτά τα πράγματα πρέπει να τα δεχθεί και ο κ. Μποτσιβάλης:

«Εγώ δεν κοιτάω το πρόσωπο. Αν είναι καλός ο κ. Μποτσιβάλης, ως παράδειγμα τον λέω, ή όποιος είναι, ας πάει μπροστά και εγώ είμαι δίπλα του και η οικογένειά μου θα συνεισφέρει. Και ας μην ασχοληθώ εγώ καθόλου, γιατί εγώ είμαι Ολυμπιακός πάνω απ’ όλα».

Για τους επιχειρηματίες που έχει προσεγγίσει ο ίδιος:

«Υπάρχουν τρία-τέσσερα άτομα, που θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά στην ομάδα και είναι οικογενειάρχες, σοβαροί επιχειρηματίες με το ανάλογο προφίλ»

Για το όνομα του Περικλή Αμανατίδη που αναφέρθηκε ως πιθανός υποψήφιος προπονητής των ερυθρόλευκων:

«Ο Περικλής είναι προσωπικός μου φίλος, όπως και πολλοί προπονητές λόγω της δουλειάς μου. Είναι καταξιωμένος προπονητής. Το έχει αποδείξει και στην πράξη. Όταν μου ζητήθηκε η γνώμη μου, για να πάει στα Τρίκαλα, του είπα να πάει, γιατί υπήρχε ένας καλοπληρωτής, ο κ. Γιαλιάς, που του αρέσει να βάζει στόχους. Του είπα ότι αυτή η ομάδα του ταιριάζει. Και πήγε και έκανε το απίστευτο σερί. Φυσικά και έχουμε κάποιους προπονητές στο μυαλό μας κι ένας απ’ αυτούς είναι και ο Περικλής Αμανατίδης, εφόσον όμως αποδεσμευτεί από την ομάδα των Τρικάλων. Δεν μπορούμε να μιλάμε με προπονητές που ακόμη εργάζονται, πόσο μάλλον που εκεί είναι ο κ. Γιαλιάς. Θα ήταν ανέντιμο να το κάνω».

Για το πού πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός Β.:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να παίξει στο ΕΑΚ, αυτή είναι η έδρα του. Εφόσον συνεχίσουμε, θα εξετάσουμε με τη διοίκηση τι είναι το καλύτερο».

Για το πότε θα τελειώσει η συζήτηση για το αν θα συνεχίσει ή όχι μαζί με τον κ. Μποτσιβάλη στον Ολυμπιακό Β. και αν βάσει αυτών που ανέφερε διαψεύδεται η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε:

«Δε διαψεύδεται. Υπάρχει θέληση και διάθεση από την πλευρά μου τουλάχιστον. Πιστεύω ότι άμεσα θα καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και εφόσον υπάρχουν αυτά που είπαμε, εγώ έχω όλη την καλή διάθεση να συνεχίσω και με τον κ. Μποτσιβάλη και με τον κ. Τσεκούρα και με τους υπόλοιπους. Αλλά να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγάλη μου αγάπη, από κει που ξεκίνησα, και η οικογένεια ζει στον Βόλο. Δεν μπορώ να πω κάτι και να μην ισχύει. Όπως ήρθα στον Ολυμπιακό Βόλου και μπήκα μπροστά στη δύσκολη στιγμή, έτσι, κι αν αποχωρήσω από την ομάδα, θέλω να αποχωρήσω με ψηλά το κεφάλι. Αυτή είναι αρχή μου σε όλα τα πράγματα. Αν δω ότι κάτι δεν μπορεί να πάει καλά, παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω. Από την κουβέντα που κάναμε, καταλαβαίνετε το ρεζουμέ της υπόθεσης, όπως και ο κόσμος καταλαβαίνει. Από κει και πέρα εδώ είμαστε και θα δούμε τι θα γίνει σύντομα. Είναι ξεκάθαρο αυτό που είπα. Αν δε γίνουν δεκτοί κάποιοι όροι, δεν μπορώ να συνεχίσω».

Για το αν προβληματίζεται για το Βόλος Ν.Π.Σ.:

«Εμένα δε με προβληματίζει καθόλου. Να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν αυτή την ομάδα. Μακάρι να τα καταφέρουν. Στον Βόλο είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου».

 

 

Last modified onWednesday, 31 May 2017 18:52