noodles volos banner

Β. Στουρνάρας: Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία

Στον Βόλος 9.86 μίλησε ο Βαγγέλης Στουρνάρας, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς, για την οποία είπε ότι κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο πώς έπεισε τον Χάρη Μπίκα στο ματς με τον Θεσπρωτό να παραδεχθεί ότι έβαλε γκολ με το χέρι. Αρχικά ο έμπειρος αμυντικός, φιλοξενούμενος στην εκπομπή Classico, τόνισε:

απομαγννητοφώνηση: magnesiasports

«Τελείωσε μία χρονιά για τις ομάδες του Βόλου και είναι καλό να δούμε τα λάθη μας όλοι μας και να ανασυγκροτηθούμε για την επόμενη σεζόν. Κακά τα ψέματα δεν έχουμε συμβόλαιο με την επιτυχία. Μακάρι να είχαμε, αλλά δε θα ήταν ωραία η ζωή έτσι. Βέβαια, στον Ολυμπιακό Βόλου δεν τα καταφέραμε. Έχω έρθει στον Ολυμπιακό Βόλου δύο φορές σε δύσκολες στιγμές. Έχω  πάρει το ρίσκο μου και μου αρέσει να ρισκάρω. Από δω και πέρα θέλω να έχουμε καλή ξεκούραση».

Για το γεγονός ότι μετά το ματς στην Ηγουμενίτσα δεν ξανασυναντήθηκαν οι ποδοσφαιριστές:

«Χαιρετηθήκαμε το Σάββατο όσοι ήμασταν παρόντες στην προπόνηση και είπαμε ότι πάμε για την ιστορία μας να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί σκεφτόμασταν τη νίκη, αλλά και τη σωματική μας ακεραιότητα, με την έννοια ότι δεν υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι και αν μπεις μέσα αδιάφορος μπορεί να χτυπήσεις και να χάσεις κάποιους μήνες από την καριέρα σου. Άρα παίζεις σοβαρά, δυνατά, πειθαρχημένα, αλλά και για να κερδίσεις. Θα ήταν καλό να μαζευτούμε μετά το ματς με τον Θεσπρωτό, αλλά υπήρχαν κάποια προβλήματα και κάποιοι παίκτες είχαν φύγει. Δεν είμαι εγώ αυτός που μπορώ να το αποφασίσω».

Για το πώς έπεισε τον Χάρη Μπίκα να παραδεχθεί ότι έβαλε το γκολ με το χέρι:

«Όταν πήγα στ’ αποδυτήρια των διαιτητών να υπογράψω ως αρχηγός ήταν εκεί και ο Χάρης Μπίκα ως αρχηγός του Θεσπρωτού. Είδα ότι είναι παιδί που άκουγε και μου είπε ότι χαίρεται που παίζει αντίπαλός μας. Κατάλαβα ότι είναι άνθρωπος που έχει μπέσα. Ένιωθα αδικημένος να χάσω από ένα τέτοιο γκολ, γιατί κάναμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και με πολλές φάσεις. Ήμασταν πραγματικά κυρίαρχοι σ’ ένα αδιάφορο ματς και πολύ καλύτεροι, ενώ έπαιζαν πολλά νέα παιδιά. Θα θεωρούσα άδικο να ισοφαριστούμε με ένα γκολ με το χέρι. Εγώ είπα στον διαιτητή: “Ρέφερι, σου δίνω τον λόγο μου ότι έχει κάνει χέρι. Μου λέει ότι δεν το είδε. Του απαντάω ότι πάω να τον πιάσω να τον φέρω να στο πει και μου λέει κάν’ το. Και πηγαίνω στον Μπίκα και του λέω ότι η μεγαλύτερη διαφήμισή σου θα είναι να πεις την αλήθεια. Και νομίζω τον έπεισα και πήγε και το είπε στον διαιτητή”. Μ’ αυτή τη νίκη τερματίσαμε στην τρίτη θέση, που θα μου πείτε στη Γ’ Εθνική δε μετράει, αλλά όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερα, γιατί κλείσαμε και νικηφόρα τη χρονιά. Μην ξεχνάτε ότι κάναμε ένα ταξίδι δύσκολο, με πολλή βροχή και με ελλιπή αποστολή. Θα ήταν κρίμα για τον Μπουργάνη, τα αδέρφια Κόκκα, τον Σκανδάλη, τον Σπηλιώτη, τον Πατσή, τον Παπαϊωάννου να γευτούν μία άδικη ισοπαλία».

Για τα νέα παιδιά του Ολυμπιακού Β.:

«Τα παιδιά έχουν πέσει σε μία εποχή, που δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, γιατί είναι δύσκολα για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή οικονομικά. Πρέπει να μαθαίνουν από τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες, που είναι άνω των 30, να παίρνουν τις ιδέες τους και τις παραστάσεις τους, να δουλεύουν και να μη μιλάνε. Να μην ακούν κανέναν δεξιά-αριστερά, αλλά μόνο τη διοίκηση, τους προπονητές τους και τους συμπαίκτες τους. Ο σκοπός τους να είναι όχι να παίξουν, για να παίξουν, αλλά να παίξουν, για να βγάλουν χρήματα.

Στα δικά μας νέα παιδιά δόθηκε τον τελευταίο καιρό η ευκαιρία οι προπονητές τους και οι συμπαίκτες τους να ασχοληθούν πάρα πολύ μαζί τους. Εγώ νομίζω ότι τα πήγαν εξαιρετικά. Και στη Φιλιππιάδα που ήρθαμε 0-0, είχαμε καθολική υπεροχή και ήμασταν πάρα πολύ άτυχοι, ενώ έπαιξαν έξι νέοι. Και στο παιχνίδι με τον Ρήγα Φεραίο υπήρχε ανταγωνισμός, υπήρχε δύναμη, έπεσαν κάποιες κλοτσιές σε αθλητικά πλαίσια και οι νέοι παίκτες ήταν πολύ καλοί. Με τη Νεοκαισάρεια έβαλε γκολ ο Ανδρέας Κόκκας και έβγαλε ασίστ ο Δήμος Κόκκας, ενώ αγωνίστηκαν κι άλλα νέα παιδιά. Αυτοί οι παίκτες με καλή ατομική προετοιμασία και μία καλή προετοιμασία με τον Ολυμπιακό Βόλου μπορούν μέσα από τη διαδικασία του υγιούς ανταγωνισμού να διακριθούν. Κάποια παιδιά απ’ αυτά μπορούν να βοηθήσουν».

Για το τι έφταιξε φέτος και ο Ολυμπιακός δεν πήρε την άνοδο:

«Δε θέλω να πω εγώ τι έφταιξε. Το θεωρώ άνανδρο για μένα. Όμως το ποδόσφαιρο είναι στιγμές και τύχη. Υπήρχαν τρεις στιγμές αγωνιστικές στην ομάδα μας. Η πρώτη είναι με τον Διαγόρα Σεβαστής, που βάζουμε στο 88’ γκολ με πέναλτι, μας το ακυρώνει ο διαιτητής και το εκτελεί ξανά ο Ντα Κόστα και το χάνει.

Ήταν η πρώτη φορά που μας πέρασε για έναν βαθμό ο Απόλλων Λάρισας και χάσαμε την πρώτη θέση, ενώ την επόμενη αγωνιστική παίζαμε με τη Νίκη Βόλου. Στο παιχνίδι της Λευκάδας, ενώ έπρεπε να είμαστε 0-2 ή 0-3 και έχουμε πληροφορηθεί ότι έχει τελειώσει το άλλο παιχνίδι Αμβρακία-Απόλλων 1-1, ήρθαμε από μία κακή στιγμή 1-1.

Θα ήταν η στιγμή μετά από δύο μήνες που θα πηγαίναμε στο +1 από τον Απόλλωνα και θα αποκτούσαμε ψυχολογία. Θα ήταν άλλη η ψυχολογία των παικτών, των προπονητών και του κόσμου πριν το παιχνίδι με την Πύδνα που το χάσαμε. Και στη Φιλιππούπολη, ενώ πάει το ματς για 1-1 και δεν υπάρχουν τελικές προσπάθειες στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεχθήκαμε ένα γκολ στο 90’.

Όλοι από τα λάθη μας σίγουρα μαθαίνουμε. Λάθη μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν. Σίγουρα έχουμε κάνει όλοι μας λάθη. Δεν είμαστε και πολλοί τυχερή ως ομάδα. Υπάρχουν τρεις-τέσσερις στιγμές αγωνιστικά που μας άλλαξαν όλον τον ρυθμό. Μόνο με τη Νεοκαισάρεια εκτός έδρας πήραμε το ματς στο 92’. Σε πολλούς αγώνες είχαμε χαμένες ευκαιρίες. Με τον Καραϊσκάκη είχαμε χαμένο πέναλτι και παίξαμε με δέκα παίκτες. Το πρωτάθλημα το χάσαμε αγωνιστικά, γιατί βρήκαμε και έναν αξιόλογο αντίπαλο, τον Απόλλωνα Λάρισας».

Για το αν υπάρχει ο κορμός για του χρόνου στον Ολυμπιακό Βόλου:

«Αν εξαιρέσουμε κάποια παιδιά μεγαλύτερα, ένας απ’ αυτούς είμαι κι εγώ, νομίζω ότι η ομάδα έχει πολύ καλό κορμό. Έχει παιδιά που είναι κάτω των 22, αλλά και παιδιά που είναι μέχρι 27-28, που είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες, με φιλοδοξία, που ξέρουν πλέον τον Ολυμπιακό Βόλου και τον κόσμο του, τη διοίκηση και την καθημερινότητα του Βόλου. Νομίζω ότι με έναν καλό κορμό απ’ αυτά τα 10-12 παιδιά και με τις προσθήκες που θα γίνουν από τη διοίκηση, που ακόμη δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι, ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να βάλει τις βάσεις και να ξεκινήσει πάρα πολύ δυνατά το νέο πρωτάθλημα με περισσότερη εμπειρία και ωριμότητα».

Για την επόμενη μέρα προσωπικά στον Ολυμπιακό Βόλου:

«Αυτή τη στιγμή περιμένω τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Δ.Ε. να με φωνάξει και να μιλήσουμε για τα προηγούμενα και τα επόμενα. Δε ζητάω κάτι από το ραδιόφωνο. Σεβασμός στην προηγούμενη ομάδα μας, που είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, και στον κόσμο του, τον οποίον ευχαριστώ για τη στήριξή του όλη τη χρονιά. Ξέρω και εγώ τις δυνατότητές μου, γιατί είμαι πλέον 35 χρόνων, και τα δικά μου θέλω. Εμένα μου αρέσει όπου είμαι να δουλεύω με υγεία και αξιοπρέπεια και το έχω κάνει και στις δύο ομάδες του Βόλου. Θεωρώ δύσκολο να συνεχίσω στον Ολυμπιακό Βόλου. Είμαι σε μία ηλικία 35 ετών. Αυτό που έχω να πω είναι να μην έχουμε εσωστρέφεια, να έχουμε υπομονή και όραμα στη ζωή μας, γιατί δεν έχουμε κανένα συμβόλαιο με την επιτυχία».