noodles volos banner

Η απόδραση των … 13 για τον Ολυμπιακό Β., 1-2 τον Θεσπρωτό

Φάση από το ματς της Ηγουμενίτσας με πρωταγωνιστές τους Ανδ. Κόκκα και Χάρη Μπίκα Φάση από το ματς της Ηγουμενίτσας με πρωταγωνιστές τους Ανδ. Κόκκα και Χάρη Μπίκα

Έπαιξε, για να κερδίσει και το κατάφερε ο Ολυμπιακός Βόλου, που χαμογέλασε στο φινάλε σε ματς γοήτρου, νικώντας στην Ηγουμενίτσα τον Θεσπρωτό με 1-2. Το διπλό αποκτά μεγαλύτερη σημασία από το γεγονός ότι τελικά στην πόλη της Ηπείρου η βολιώτικη ομάδα πήγε με 14 παίκτες (δεν ακολούθησαν τελικά την αποστολή ούτε οι Κατσούλης, που είχε ίωση, και ο Αγγελής, που είχε υποστεί βαρύ διάστρεμμα). Μάλιστα ο ένας εκ των 14, ο Χολέβας, ήταν τραυματίας και δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, άρα υπήρχαν 13 ετοιμοπόλεμοι παίκτες.

Η νίκη των ερυθρόλευκων ήταν δίκαιη, αφού μέχρι το 0-2 στο 67’, που διαμορφώθηκε από τα γκολ των Αναστασίου στο 36’ και Κέρι, ήταν φανερά ανώτεροι, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και τις ευκαιρίες με το μέρος τους.

Από κει και πέρα ο Θεσπρωτός προσπάθησε να μειώσει και το κατάφερε στο 82’ με τον Ντόκο, ενώ πέτυχε και δεύτερο γκολ που ακυρώθηκε σωστά, από τη στιγμή που ο Μπίκας χρησιμοποίησε, για να το κάνει, το χέρι του, κάτι που παραδέχθηκε ο ίδιος στον διαιτητή σε μία αποθέωση του fair play. Έτσι, το υπέρ του Ολυμπιακού Β. 1-2 παρέμεινε, κατακτώντας την 7η εκτός έδρας νίκη του φέτος.

Ο Κώστας Μπράτσος έδωσε ξανά ευκαιρίες στους νέους, αφού τόσο ο Μπουργάνης κάτω από τα δοκάρια όσο και ο Παπαϊωάννου στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησαν ως βασικοί, ο δεύτερος για πρώτη φορά, αφού στο Βελεστίνο είχε περάσει ως αλλαγή, καταγράφοντας αμφότεροι τη δεύτερή τους συμμετοχή. Παράλληλα, αξίζει να τονιστεί ότι ντεμπούτο έστω και ως αλλαγές έκαναν οι Πατσής και Σπηλιώτης.

Με δεδομένο ότι υπήρχαν πολλές απουσίες, ο Αναστασίου προτιμήθηκε να αγωνιστεί στ’ αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής, την οποία συμπλήρωναν  ο Δήμος Κόκκας στον άξονα, παίζοντας πίσω από τον φορ Φλίγκο, και ο Κέρι στα δεξιά. Ανασταλτικοί χαφ ήταν οι Σκανδάλης και Ευθυμιάδης, ενώ ο Στουρνάρας δεν έπαιξε στη γνώριμη γι’ αυτόν θέση του δεξιού μπακ, αλλά αποτέλεσε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο μαζί με τον Ντόικιτς.

Ο Ολυμπιακός Β. στο πρώτο μέρος έβαλε την μπάλα κάτω και άρχισε να δημιουργεί καταστάσεις στα καρέ του αντιπάλου του, με πιο κραυγαλέα ευκαιρία το δοκάρι του Σκανδάλη στο 20’. Φλίγκος στο 5’ και στο 10’ (σουτ που κόντραρε και πέρασε κόρνερ και ψηλοκρεμαστό εκτός εστίας), Ευθυμιάδης στο 7’ (φάουλ που απέκρουσε ο Παππάς), Αναστασίου στο 15’ (άστοχο σουτ), Σκανδάλης στο 20’ (σουτ στο οριζόντιο δοκάρι), Δήμος Κόκκας στο 25’ (πλασέ που κατέληξε άουτ), Αναστασίου στο 29’ (μπλόκαρε ο Παππάς), ήταν αυτοί που απείλησαν την αντίπαλη εστία, μέχρι την παραβίασή της για πρώτη φορά στο 36’. Ο Λόρι είδε τον Παπά να αποκρούει την κεφαλιά του, αλλά ο  Αναστασίου από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το πέμπτο του γκολ φέτος (0-1).

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός Β. επεδίωξε να καθαρίσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ και αφού πρώτα ο Παππάς απομάκρυνε τον κίνδυνο στα σουτ των Φλίγκου στο 59' και του Κέρι στο 60’, είχαμε στο 67’ το 0-2 από τον Κέρι με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έπειτα από πάσα του Φλίγκου.

Μετά το 0-2 ο Θεσπρωτός έστω και αργά αντέδρασε και είχε σημαντική ευκαιρία με τον Μπίκα στο 72’ από θέση βολής, ωστόσο δέκα λεπτά αργότερα (82’) έγινε το 1-2 με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Ντόκου, που κατέληξε στο παθυράκι του Μπουργάνη, Στο 86', όπως σημειώσαμε, μπήκε το αντικανονικό γκολ του Μπίκα με το χέρι, το οποίο ακυρώθηκε μετά από παραδοχή του πρώην παίκτη του Ρήγα, με συνέπεια το 1-2 να μην αλλάξει μέχρι τη λήξη.

Ο Κώστας Μπράτσος στις δηλώσεις του εξήρε την ενέργεια του επιθετικού και αρχηγού του Θεσπρωτού, δίνοντάς του συγχαρητήρια και επισημαίνοντας ότι σεβάστηκε τον νεαρό τερματοφύλακα Μπουργάνη.

«Ήρθαμε με μια ελλιπή ομάδα, παρόλα αυτά τα παιδιά είχαν ψυχή και πάθος, τίμησαν την φανέλα του Ολυμπιακού και κατάφεραν να πάρουν το νικηφόρο αποτέλεσμα. Αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και μεγαλύτερο σκορ. Αν αναλογιστούμε την κούραση από το ταξίδι, την έλλειψη κινήτρου, όλα για μας είναι θετικά. Να πω ευχαριστώ σε όσους μας πίστεψαν. Είμαστε εδώ, τους δικαιώσαμε, μας έριξαν στα βαθιά και κολυμπήσαμε. Ίσως να μην δικαιώσαμε αυτούς που θεωρούν μειονέκτημα να κατάγεσαι από το Βόλο», τόνισε μεταξύ άλλων ο 40χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Παππάς, Ηλίας, Λαγός, Νόνης, Πάνος, Πέντσας (73’ Κωστάκης), Μέμος (64’ Ντόκος), Μπίκας, Μπλέτσας (64’ Γιάκος), Βιτώρος, Σούκιας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μπουργάνης, Αν. Κόκας, Ντόικιτς, Στουρνάρας, Παπαϊωάννου, Ευθυμιάδης (87’ Πατσής), Σκανδάλης, Αναστασίου, Φλίγκος (78’ Σπηλιώτης), Κέρι, Δ. Κόκας

πηγή φωτό: thesprotianball

 

 

 

Last modified onSunday, 21 May 2017 23:29