noodles volos banner

Ν. Μπουργάνης: Έχω πίστη στον εαυτό μου και τι μπορώ να κάνω

Όταν μετά από μία ευρεία νίκη με 4-1, ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης είναι η παρουσία και η απόδοση του τερματοφύλακα της νικήτριας ομάδας, αυτό σίγουρα κάτι λέει. Τη στιγμή μάλιστα που αυτός ο τερματοφύλακας κάνει το ντεμπούτο του και είναι από τις μεγάλες ελπίδες για το μέλλον, τότε η χαρά των φιλάθλων που ένα δικό τους παιδί προοδεύει είναι διπλή.

Ο λόγος για τον Νίκο Μπουργάνη, που πήρε το βάπτισμα του πυρός στον αγώνα με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, φορώντας για πρώτη φορά σε επίσημο ματς τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου και ικανοποιώντας απόλυτα. Ο 20χρονος γκολκήπερ μίλησε στο magnesiasports και αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του Γιόζεφ Βάντσικ καθώς και στην πίστη που έχει στον εαυτό του και στη δουλειά που κάνει, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα παίξει και στις δύο επόμενες αγωνιστικές μέχρι το τέλος, στις οποίες θέλει να είναι εξίσου καλός κι ακόμη καλύτερος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Μπουργάνης:

Για το ντεμπούτο του και αν είναι ικανοποιημένος από την εμφάνισή του:

«Το περίμενα να συμβεί και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ντεμπούτο μου. Δούλευα πολύ όλη τη χρονιά αλλά και με τον Γιόζεφ Βάντσικ, ήμουν προσηλωμένος, περίμενα την ευκαιρία και μου την έδωσαν. Πίστευα στον εαυτό μου και τι μπορώ να κάνω και είχα και τη βοήθεια του προπονητή μου. Επειδή δεν κοιτάω μόνο τι λέω εγώ, αλλά και τι λένε οι άλλοι, αυτό που εισπράττω από τον κόσμο είναι πως ήμουν καλός»

Για το αν είχε καθοριστικό ρόλο στο ματς λόγω της απόκρουσης στο σουτ του Νάκα, όταν το σκορ ήταν 2-1:

«Ήταν μία καλή απόκρουση, αλλά όχι καθοριστική. Πιστεύω ότι ο αντίπαλός μας μετά το 2-1 δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, γιατί ήμασταν πολύ καλύτεροι».

Για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές:

«Μπορεί ο προπονητής μου να με βάλει και στα επόμενα δύο παιχνίδια. Η εμφάνισή μου αυτό δείχνει. Θα συνεχίσω να δουλεύω στις προπονήσεις, ώστε να είμαι αυτός που ήμουν με τον Αχιλλέα και να εμφανιστώ ακόμη καλύτερος».

Για τον Γιόζεφ Βάντσικ:

«Με έχει ανεβάσει 100%. Έχω δίπλα μου ένα φοβερό προπονητή τερματοφυλάκων, ένα δάσκαλο. Όλες οι ασκήσεις του στην προπόνηση είναι στοχευμένες, ξέρει τι ζητά από τον τερματοφύλακα και μου έχει ανεβάσει την ψυχολογία. Όλοι οι τερματοφύλακες θέλουν ένα Γιόζεφ Βάντσικ δίπλα τους. Είναι πραγματικά ένας θρύλος στο ποδόσφαιρο. Έχει παίξει στην Εθνική Πολωνίας, Τσάμπιονς Λιγκ. Ό,τι μου λέει είναι σα να ακούω τον δάσκαλο στο σχολείο.

Βέβαια μεγάλη βοήθεια μου προσφέρει και ο Σάκης Κατσούλης, γιατί δύσκολα βρίσκεις τερματοφύλακες να κοιτάνε τόσο πολύ και τον συνάδελφό τους. Πριν το ματς με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, μου είπε “έχεις δουλέψει στις προπονήσεις, ξέρεις ποιος είσαι και δείξ’ το στο γήπεδο”.

Για το αν με την εμφάνισή του την περασμένη Τετάρτη και με την ελπίδα να την επαναλάβει στα δύο επόμενα παιχνίδια δίνει ένα μήνυμα για την επόμενη χρονιά:

«Πιστεύω ότι, αν παίξω στις δύο επόμενες αγωνιστικές, θα είμαι καλός. Γι’ αυτό δουλεύω στις προπονήσεις. Οι προπονητές μου θα το αξιολογήσουν. Του χρόνου θέλω να είμαι καλύτερος και να με υπολογίζουν οι προπονητές μου μέσα στις δύο πρώτες επιλογές των τερματοφυλάκων, γιατί είναι πολύ δύσκολο να παίξεις σαν τρίτος».

 Για το αν σε σχέση με την αρχή της χρονιάς αισθάνεται πολύ βελτιωμένος τώρα:

Πέρσι με τον Θησέα είχα μόνο τα παιχνίδια. Δεν είχα κάποιον προπονητή τερματοφυλάκων, για να μου δείξει μερικά πράγματα. Φέτος δεν είχα παιχνίδια, αλλά είχα προπονητή τερματοφυλάκων.  Ο κ. Βάντσικ με έχει προετοιμάσει κατάλληλα και αισθανόμουν πολύ έτοιμος να αγωνιστώ την Τετάρτη, αλλά και για τα δύο επόμενα. Ασφαλώς με βοήθησε σε πολλά πράγματα και ο κ. Νάσης (σ.σ. προηγούμενος προπονητής τερματοφυλάκων) και ειδικά στην προετοιμασία με δούλεψε πάρα πολύ».

Για τα δύο τελευταία παιχνίδια:

«Ο Ολυμπιακός έχει ιστορία και πρέπει να τα κερδίζει αυτά τα παιχνίδια και μόνο με τη φανέλα. Ο στόχος για πρωτάθλημα χάθηκε πιο νωρίς. Όλοι θέλαμε τώρα να πανηγυρίζαμε την άνοδο, αλλά το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Ο κ. Μπράτσος μας δίνει το κίνητρο σε μας τους πιο μικρούς να του αποδείξουμε κάποια πράγματα. Μόνο αυτό φτάνει, για να παίξουμε καλά».

Τι εισέπραξε από την κερκίδα και τον κόσμο του Ολυμπιακού Β. γενικότερα για το ντεμπούτο του:

«Πήρα πολύ καλά μηνύματα και μέσα στο γήπεδο, ιδιαίτερα στην απόκρουση στα τελευταία λεπτά (σ.σ. σε σουτ του Μανίκα), που με χειροκρότησαν όλοι. Αλλά και στον δρόμο που με βρίσκουν μου λένε μπράβο και πως ήμουν πολύ καλός στο παιχνίδι. Το ίδιο μου είπαν και μέλη της διοίκησης και ο κ. Ανδρέας Μπονόβας, που είναι ένας θρύλος και μου είπε ότι τα πήγα πολύ καλά, αλλά και ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μου είπε συγχαρητήρια».

Για το γκολ που δέχτηκε:

«Ήταν σε σημείο που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Νομίζω ότι ακουμπάει την μπάλα ο Αναστασίου τελευταίος»

Στο τέλος, ρωτήσαμε τον Νίκο Μπουργάνη με δόση χιούμορ αν ο Σάκης Κατσούλης στεναχωρήθηκε, καθώς σταμάτησε το απόλυτο των συμμετοχών του: «Δε στεναχωρήθηκε καθόλου. Ίσα-ίσα χάρηκε με μένα».

Χρ. Θαν.