noodles volos banner

Ήττα του Ρήγα με... "γλυκόπικρη" γεύση , 2-1 από την Αμβρακία

Photo Credits: mousikovagoni.com Photo Credits: mousikovagoni.com

Η Αμβρακία Κωστακιών πήρε υπερπολύτιμη νίκη στο Δημοτικό Γήπεδο Άρτας (2-1), στην προσπάθειά της να παραμείνει στην Γ' Εθνική, κόντρα σε έναν Ρήγα Φεραίο που είχε να αντιμετωπίσει απουσίες και... μεταφορικά προβλήματα, σε μία ήττα για τους Βελεστινιώτες, πάντως, από την οποία έχουν να κρατάνε την παραμονή τους και μαθηματικά, αλλά και την καλή εμφάνιση των νεαρών Κουσκουρίδα και Χότζα - Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Μπαλαδήμας (14') και Σιδηρόπουλος (66'), μείωσε για την ομάδα της Μαγνησίας ο Σέττος (90').

Η ομάδα του Βελεστίνου ταξίδεψε στην Άρτα με απουσίες, κάτι που ανάγκασε τον Λάκη Μπακάλη να παρατάξει την ομάδα του με πολλές εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα. Σε διάταξη 4-4-2, ο Βολιώτης τεχνικός επέλεξε τον Παπαγιάννη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Χατζηαθανασίου, αριστερά τον Λάμπρου και τους Μπόρα και Κουσκουρίδα στα σέντερ μπακ. Στην μεσαία γραμμή, από τα αριστερά προς τα δεξιά αγωνίστηκαν οι Τσελεπής, Χύσα, Καναβός και Γεωργαντζής, ενώ στην κορυφή της επίθεσης των κυανόλευκων επιλέχθηκαν οι Σέττος και Τζοβάρας. Αξίζει να σημειωθεί πως η αποστολή του Ρήγα έφτασε στο Δημοτικό Γήπεδο Άρτας με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω βλάβης του οχήματος που τη μετέφερε.

Η Αμβρακία μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας εξ αρχής πως είναι η ομάδα που θέλει περισσότερο τους τρεις βαθμούς. Κι αν στα πρώτα λεπτά Παπαγιάννης και Μπόρας είχαν απαντήσεις στις καλές επιθετικές προσπάθειες των Αρτινών, στο 14' ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, κάτοχος της μπάλας από πλευράς Αμβρακίας έγινε ο Μπαλαδήμας κοντά στην περιοχή του Ρήγα, με τον μεσοεπιθετικό της ομάδας των Κωστακιών να επιχειρεί ένα όμορφο μακρινό σουτ, γράφοντας το 1-0. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι, αμέσως μετά το υπέρ τους προβάδισμα, δε "χαλάρωσαν" κι έψαξαν άμεσα και δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 19' οι "πράσινοι" άγγιξαν το 2-0, όταν το σουτ του Κωστακιώτη από το ύψος του πέναλτι, απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Παπαγιάννης. 

Στα επόμενα λεπτά, το ματς ισορρόπησε κι ο Ρήγας προσπάθησε να αντιδράσει, κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, την πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο ματς, λίγο έλειψε να μετουσιώσει σε γκολ ο Σέττος, ο οποίος στο 34' συνδυάστηκε όμορφα με τον Κέβιν Χύσα, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, με το σουτ που επιχείρησε, όμως, να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Βαρέλη. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία ακόμα επιθετική προσπάθεια του Σέττου στο 39', όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του επιθετικού της ομάδας του Βελεστίνου από τα 25 μέτρα, έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Αμβρακίας. 

Το δεύτερο μέρος επεφύλασσε ένα μετριότατο θέαμα, με τις δύο ομάδες να μην παράγουν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, κάτι που αδιαμφισβήτητα εξυπηρετούσε την Αμβρακία, που ευτύχησε να προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο. Τα πράγματα, μάλιστα, έγιναν ακόμα καλύτερα για τους γηπεδούχους, όταν στην πρώτη τους φάση στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και να "κλειδώσουν" την νίκη τους. Συγκεκριμένα, στο 66' οι Αρτινοί αναπτύχθηκαν από τα αριστερά, έγινε η συρτή σέντρα στην "καρδιά" της περιοχής του Παπαγιάννη, με τον Σιδηρόπουλο ανενόχλητο να γράφει το 2-0, σκορ που βάσει της εικόνας του παιχνιδιού, δύσκολα θα άλλαζε μέχρι το τέλος. 

Ο Ρήγας, παρ' όλα αυτά, στο δεύτερο μισό της επανάληψης, προσπάθησε να "ανεβάσει στροφές", προκειμένου να φτάσει σε κάποιο τέρμα, το οποίο "'αγγιξε" στο 71'. Συγκεκριμένα, ο Τσελεπής βρέθηκε ανενόχλητος εντός περιοχής και πλάσαρε με το δεξί του πόδι, με την μπάλα, όμως, να μην του κάνει τη χάρη, χτυπώντας στο κάθετο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Σέττος πήρε το "ριμπάουντ" και σούταρε εκ νέου, για να αναγκάσει τους αμυντικούς των γηπεδούχων να διώξουν σωτήρια επί της γραμμής σε κόρνερ.

Το παιχνίδι κυλούσε, δίχως κάτι ιδιαίτερο προς το τέλος του, με τον Σέττο στις καθυστερήσεις να πετυχαίνει "το γκολ της τιμής" για την ομάδα της Μαγνησίας. Ο φορ των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, προσέγγισε την αντίπαλη περιοχή, σούταρε δυνατά, με τον Βαρέλη αρχικά να απομακρύνει ασθενώς, αλλά τον μόνιμο σκόρερ του Ρήγα, με δεύτερη προσπάθεια, να γράφει εύκολα το 2-1, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό.

Αμβρακία Κωστακιών (Μπαλάφας): Βαρέλης, Παπανίκου, Βασίλας (77' Μπότσαρης), Λύτος (45 λ.τρ. Θεμελής), Μπεζεβέκης, Βερλέκης, Κωστακιώτης, Ασπροποταμίτης, Σιδηρόπουλος (84' Ρούμπος), Νταλάκας, Μπαλαδήμας

Ρήγας Φεραίος (Μπακάλης): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Μπόρας, Κουσκουρίδας, Λάμπρου, Χύσα (60' Κιπτίου), Γεωργατζής (46' Ράπτης), Καναβός, Τσελεπής, Σέττος, Τζοβάρας (69' Χότζα)

 

 

 

Last modified onSunday, 30 April 2017 21:16