Logo
Print this page

Βάζει σε μπελάδες τη Νίκη Βόλου ο Τζήμας

  • Θα προσβάλει τις εκλογές του Ερασιτέχνη και δεν θα αποχωρήσει από το ποδοσφαιρικό τμήμα

Συνέντευξη-μαραθώνιο, με την οποία βάζει σε νέους μπελάδες τον σύλλογο της Νίκης παραχώρησε ο Θανάσης Τζήμας στα παραλιακά γραφεία της ποδοσφαιρικής ομάδας. Σ’ αυτήν έκανε επίθεση στον κ. Φάτση, πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, ενώ αποκάλυψε ότι θα προσβάλει τις εκλογές της Ερασιτεχνικής, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα. Επίσης αποκάλυψε ότι ορίζει νέα 5μελη Δ.Ε. ποδοσφαίρου, θέτοντας εκτός τον Στέργιο Φάτση, θεωρώντας ότι έχει μπει παράνομα σ’ αυτή. Πάντως ο κ. Σανίδας δήλωσε σε επικοινωνία με το magnesiasports ότι δεν ισχύει πως είναι μέλος της Διοικούσας.  Παράλληλα, ο κ. Τζήμας αμφισβήτησε τα στοιχεία για τα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος, που παρουσιάστηκαν στην τελευταία Γ.Σ. Πέρα απ’ αυτά ζήτησε να κριθεί μέσα από ένα δημοψήφισμα (!), αφού τα 160 μέλη της Ερασιτεχνικής είναι λίγα, για να αποφασίζουν.

απόδοση: magnesiasports

Αρχικά ο κ. Αντώνης Ακτσιαλής παρουσίασε τα θέματα της συνέντευξης και εν συνεχεία ο κ. Τζήμας έκανε μία εισαγωγή λέγοντας τα εξής:

«Ο σύλλογος έχει ταλανιστεί χρόνια από την εσωστρέφεια και θα μπούμε πλέον σε έναν  καινούριο δρόμο. Ήρθε η ώρα ν’ αλλάξουμε πλεύση και να αποφασίσουμε τον τρόπο που θα κινηθούμε δημοκρατικά. Με θλίβει το χθεσινό γεγονός μεταξύ του κ. Τσιμπανάκου και του κ. Μπέου. Κι εμείς θα μπούμε πλέον σε μία διαδικασία ερίδων μεταξύ των ανθρώπων που θα διεκδικήσουν τον Ερασιτέχνη και η τοποθέτηση η δική μας πιθανόν να προκαλέσει ίντριγκές και έριδες σ’ αυτήν την περίοδο».

Έπειτα για την έλευση μίας νέας ομάδας στον Βόλο, εκτίμησε ότι δε θα συμβεί τελικά αυτό και τη χαρακτήρισε ως πράξη διάσπασης, που θα πέσει στο κενό, αν δεν πάρει αυτή η ομάδα την άνοδο: «Ο στόχος αυτών των ανθρώπων είναι, ανεβαίνοντας κατηγορία, να προσελκύσουν κάποιο κόσμο. Δεν μπορεί να σβηστεί η ιστορία άλλων ομάδων, όπως της Νίκης, που από το 1924 έχει αναδείξει το ποδόσφαιρο. Σας το λέω με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει περίπτωση εμπλοκής δικιάς μου», τόνισε.

Για το αν η Νίκη μπορεί να στηριχθεί σε δικά της παιδιά:

 «Αποφάσισα να ηγηθώ αυτού του συλλόγου σε μία κρίσιμη περίοδο, πιστεύοντας ότι θα κάνουμε πρωταθλητισμό με άλλο σκεπτικό, με πέντε παίκτες για κορμό και με δικά μας παιδιά, που με τη στήριξη των έμπειρων θα αναδειχθούν. Δε θα συμφωνήσω ότι μπορεί η Νίκη να πορευθεί μόνο με δικά μας παιδιά, διότι η Γ’ Εθνική είναι δύσκολη κατηγορία και όχι μόνο δε θα καταφέρουμε έτσι να αναδείξουμε ταλέντα, αλλά θα καταστρέψουμε τα ανερχόμενα παιδιά. Με βρίσκει κάθετα αντίθετα αυτό που ακούγεται να συνεχίσουμε με δικά μας παιδιά. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να θέτουμε σε κίνδυνο την ομάδα. Αυτό το καταφέραμε και ήδη από τον Δεκέμβριο δεν υπήρχε κίνδυνος υποβιβασμού της ομάδας!»

Για τη σχέση με τον Ερασιτέχνη:

«Σε όλα τα σωματεία υπάρχει εσωστρέφεια αλλά περισσότερο στη Νίκη Βόλου. Η πληγή για μένα όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι ο Ερασιτέχνης. Εμείς είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν Ερασιτέχνη, που ο πρόεδρός του κατά την άποψή του μπορούσε να μιλήσει ισάξια και να έχει τοποθετήσεις και βλέψεις για το θέμα του ποδοσφαίρου. Το καταστατικό όμως λέει τελείως τα αντίθετα. Λέει ότι κάθε Δ.Ε. μπορεί να χρησιμοποιεί τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις, πόσο δε μάλλον το ποδόσφαιρο, που από κει δημιουργήθηκαν αυτά. Δυστυχώς όμως το ποδόσφαιρο δεν έχει επωφεληθεί ούτε ένα ευρώ από τον Ερασιτέχνη. Δε γνωρίζω για τα άλλα τμήματα. Τουναντίον είχε να αντιμετωπίσει και να κλείσει πληγές, που ταλάνιζαν χρόνια τον Ερασιτέχνη, όπως για την ύδρευση και παράνομη σύνδεση για το νερό.

Εδώ δημιουργήθηκε το πρώτο ερώτημα τι γίνονται τα χρήματα που εισπράττει ο Ερασιτέχνης. Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε σύμπλευση βάσει καταστατικού προέδρου και ταμία, που πρέπει να συνυπογράφει τις οικονομικές ενημερώσεις. Αυτό δε συνέβη ποτέ. Είχαμε έναν Δ.Σ. και έναν πρόεδρο, που έκανε πάνω από 113 τοποθετήσεις με γνώμονα ότι είναι ηγέτης ακόμη και του ποδοσφαίρου. Κατά την άποψή μου και σύμφωνα με το νόμο 3057/2002, στο καταστατικό, που είναι ελλιπές, αναφέρεται ότι κάθε Δ.Ε. μπορεί να χρησιμοποιεί δικό της ταμείο με δικό της βιβλίο εσόδων-εσόδων και φυσικά η έγκριση και ο απολογισμός γίνεται μία φορά τον χρόνο, τον Ιούνιο.

Κατ’ εμέ είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε δήθεν το ενδιαφέρον του Ερασιτέχνη μην τυχόν και μείνουν χρέη από τη δική μας διοίκηση. Ήταν αδύνατον με βάση την τιμιότητα που με διακρίνει να αφήσουμε μία δραχμή χρέος στον Ερασιτέχνη όσον αφορά προμήθειες τρίτων πέραν των ποδοσφαιριστών, που εκεί υπάρχει μία παρεξήγηση, καθώς δε δίνονται μηνιαίες αμοιβές, παρά μόνο πριμ, που έχουν να κάνουν με την απόδοση των ποδοσφαιριστών και με τη βαθμολογική θέση της ομάδας».

Για τα οικονομικά:

«Είναι αδύνατον να έχεις ξοδέψεις μέχρι στιγμής 130.000, όπως κατατέθηκε στη Γ.Σ. Η πραγματική μέχρι σήμερα οικονομική κατάσταση της ομάδας έχει ως εξής, είναι στις 203.850,59. Απ’ αυτά τα χρήματα έχουμε 107.000 ευρώ από εισιτήρια και χορηγίες μέχρι σήμερα, αλλά έχουμε ξεφύγει κατά 7.000 ευρώ λόγω της εσωστρέφειας των τελευταίων ημερών, που αναγκάστηκε η διοίκηση να πληρώσει λόγω φημών, που είναι κατευθυνόμενες. Όσα λέγονται για τη μη σίτιση των ποδοσφαιριστών και τη διαμονή τους είναι γελοιότητες. Από τις 11.800 ευρώ για σίτιση ποδοσφαιριστών πήγαμε στις 14.000 ευρώ. Μιλάμε για 2.000 ευρώ σίτιση το μήνα εκτός της σίτισης στα ξενοδοχεία.

Για τη διαμονή των ποδοσφαιριστών, ενώ είχαμε δώσει 1.270 ευρώ για τα σπίτια, αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε δύο μήνες ακόμη, όταν πέρσι δεν πληρώθηκαν 3.500 ευρώ και επί Πάτση είχαν μείνει χιλιάδες ευρώ απλήρωτα.

Η εσωστρέφεια μας οδήγησε σε μείωση των εσόδων και δεν μπορούσαμε να αποπληρώσουμε ούτε τη διαιτησία και αναγκαστήκαμε να την πληρώνουμε από τη διοίκηση και από μένα προσωπικά. Είχα αντιληφθεί ότι θα υπήρχε οικονομικός πόλεμος, φρονώντας κάποιοι ότι θα μεμφθούν τη διοίκηση.

 Η εσωστρέφεια ζημίωσε την ομάδα πάνω από 35.000 στα παιχνίδια. Από τις 107.000 ευρώ εκτός από τους χορηγούς, δεν έχει βάλει κανείς δραχμή. Πάλεψα την ομάδα μόνος μου με τον γνωστό πόλεμο, που τον μετέτρεψαν σε οικονομικό πόλεμο. Να ευχαριστήσω τον μεγάλο χορηγό, το Passion Fruit, που στάθηκε δίπλα στην ομάδα. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ πως, όταν η ομάδα περιήλθε σε μία οικονομική δυσχέρεια, δέχθηκα ένα τηλέφωνο απ’ αυτόν τον εξαιρετικό το άνθρωπο, τον κ. Βενέτη, που κατέβαλε ένα ποσό των 7.500 ευρώ στην ομάδα. Να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς, μικρούς και μεγάλους, αλλά και τον κόσμο, γιατί έχει συνεισφέρει περίπου 70.000 ευρώ, γιατί ακούστηκε για 140.000 ευρώ. Μ’ αυτά τα δεδομένα η Νίκη δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό, γιατί χρειάζεται 300.000 ευρώ και άνω.

Δεν υπάρχει καμία οφειλή προς τρίτους. Δεν έχουν συνυπολογιστεί περίπου 28.000 σε καταβολές ποδοσφαιριστών.  Όλοι ζητωκραύγαζαν πως είναι καλά αμειβόμενοι οι ποδοσφαιριστές. Πώς γίνεται τώρα να μην είναι καλά αμειβόμενοι οι ποδοσφαιριστές και να ακούγονται διάφορα ποσά, τη στιγμή που δε γνωρίζει κανείς τη συμφωνία πέρα από μένα, είναι απορίας άξιον.

Βλέποντας παρά το 6 στα 6 τα εισοδήματα να μειώνονται ακόμη περισσότερο, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση. Σαν να μη έφτανε αυτό, ήρθε η εξαγγελία των εκλογών, που δε βοηθούσε σε τίποτα».

Για την αλλαγή της Δ.Ε. ποδοσφαίρου:

«Η αλλαγή της Δ.Ε. ποδοσφαίρου γίνεται σήμερα με απόφαση δική μου, όπως το καταστατικό ορίζει, για τους εξής λόγους: βάσει του άρθρου 28 και αναφέρομαι σε ανθρώπους που δεν ήθελαν να αφήσουν την ομάδα ακέφαλη και να δημιουργηθούν προβλήματα, δέχθηκα κάποια πράγματα εκείνο τον καιρό, αλλά δε θα τα δεχθώ σήμερα. Ο κ. Φάτσης εισήλθε παράνομα στη Δ.Ε., ενώ έπρεπε να συνεδριάσει το Δ.Σ. Με τις απειλές των παραιτήσεων τότε, αναγκάστηκα να μη δώσω έκταση. Υπό το πρίσμα αυτό, σήμερα δεν αποτελεί μέλος της Δ.Ε. ο κ. Φάτσης, ο οποίος έπρεπε να παραιτηθεί.

Η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου θα απαρτίζεται από πέντε άτομα βάσει του καταστατικού, με ταμία τον κ. Στραβέλα, με α’ αντιπρόεδρο και γενικό γραμματέα τον κ. Ακτσιαλή και τα υπόλοιπα μέλη είναι ο κ. Σουγγάρης, ο κ. Σανίδας και εγώ».

Για το πλαστικό γήπεδο για την ακαδημία:

«Με λύπη μου διαπίστωσα ότι υπάρχει μία υποτίμηση των ποσών που δαπανήθηκαν για το πλαστικό και τα οποία είναι 27.850 ευρώ, όλα με παραστατικά. Έχουμε μία διοίκηση που για πρώτη φορά έχει βάλει κάποια χρήματα που είναι αρκετά. Παρόλο τον πόλεμο που δέχθηκα, από εδώ θα φύγω μόνο, αν ολοκληρωθεί αυτό το έργο, για να μπορούν να χαρούν τα παιδιά, αυτό το οποίο έχουμε δεσμευτεί. Τους επόμενους μήνες, επειδή ο δικός μου προγραμματισμός είναι μηνιαίος, θα καταβληθούν όλα τα χρήματα, γι’ αυτό που έχουμε αφήσει ανολοκλήρωτο. Ήδη απ’ αυτή τη βδομάδα θα καταβάλλονται χρήματα κι αυτό θα γίνει σε συμφωνία με τον κ. Βενέτη ή με κάποιον άλλον μηχανικό που θα αναλάβει. Η δέσμευσή μου θα υλοποιηθεί, ακόμη κι αν είναι Αύγουστος. Αυτή τη στιγμή να με πιστέψει ο κόσμος, γιατί είμαι απαλλαγμένος απ’ αυτά τα πράγματα που με κρατούσαν. Θα το δείτε από Δευτέρα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί με δικές μου και μόνο δαπάνες. Μιλάμε για τέσσερις μήνες».

Για τις εκλογές στον Ερασιτέχνη:

«Για να είσαι μέλος διοίκησης ερασιτεχνικού σωματείου με την τροποποίηση του νόμου του 2002, υπάρχουν διάφορες προϋποθέσεις. Λυπάμαι που διαπίστωσα ότι ο κ. Φάτσης δεν έχει την οικονομική δύναμη, δεν έχει ούτε αυτοκίνητο στο όνομά του και τελεί υπό πτώχευση. Αποφάσισα στη Γ.Σ., συνεκτιμώντας την κρισιμότητα των στιγμών, να μη μιλήσω. Σήμερα όμως, εφόσον έχουν αποφασιστεί οι εκλογές και συμπλέοντας με την άποψη του κ. Ξάνθη ότι υπάρχουν σκοπιμότητες, θα αφήσουμε τον Ερασιτέχνη να κάνει τις εκλογές και από Δευτέρα θα τις προσβάλουμε, όπως και το Δ.Σ., σύμφωνα με τα νόμιμα πλαίσια.

Εντός 15 ημερών θα πρέπει να αποφασίσει το νέο Δ.Σ. αν θα αποδεχθεί τη γνώμη μας, ειδάλλως θα τεθεί το θέμα στη Γ.Γ. Αθλητισμού, που είναι αρμόδια, και από κει και πέρα μετά θα κατατεθούν τα ασφαλιστικά μέτρα με τα στοιχεία όλα που θα θέσουν εκτός Δ.Σ. τον κ. Φάτση. Αν συγκληθεί το νέο Δ.Σ. με πρόεδρο τον κ. Φάτση, θα προσβάλουμε τις εκλογές. Δεν μπορεί να είναι στον σύλλογο ένας άνθρωπος με έναν μισθό, που δεν έχει ούτε αυτοκίνητο. Ο κ. Φάτσης δεν παραιτήθηκε 15 μέρες πριν τις εκλογές από τη Δ.Ε. ποδοσφαίρου. Εγώ σήμερα τον αποβάλλω από τη Δ.Ε. Έπρεπε να παραιτηθεί μόνος του. Εγώ είπα ότι απειλήθηκα πάρα πολλές φορές και έσπευσε ο κ. Φάτσης να πει ότι με ενημέρωσε».

Για τη δική του θητεία:

«Από τη μεριά μου δε θα υπάρξει καμία παραίτηση. Η θητεία μου θα είναι ξανά διετής, ανεξαρτήτως της απόφασης των δικαστηρίων ή της Γ.Γ. Αθλητισμού. Το καταστατικό λέει ότι κάθε Δ.Ε. έχει διετή θητεία. Παραιτείται κάποιος από μία Δ.Ε., μετά την παραίτηση του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, όταν αποτελεί μέλος του συλλόγου. Εγώ δεν αποτελώ μέλος του συλλόγου. Αυτό θα το δούμε, όταν έρθει ο Ιούνιος κι αν αποφασιστεί μέσω δικαστικής οδού.

Μετά τις κινήσεις της επόμενης βδομάδας για τα διοικητικά θα ζητηθεί δημοψήφισμα. Να λάβει γνώση όλη η Νέα Ιωνία για τα οικονομικά του Ερασιτέχνη. Νομίζω ότι τα χρέη φτάνουν τα 35.000 ευρώ. Η διοίκηση η δική μας δε θα βαρύνει τον Ερασιτέχνη ούτε ένα ευρώ».

Για τον προϋπολογισμό των ακαδημιών:

«Μετά από συζητήσεις πάρα πολλές με τον κ. Ξάνθη, δε θα υπογράψω ποτέ τον προϋπολογισμό των ακαδημιών. Ο ισολογισμός των ακαδημιών περιλαμβάνεται στο βιβλίο εσόδων-εξόδων της Δ.Ε. ποδοσφαίρου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Δεν έχουμε ενημερωθεί ως τμήμα ποδοσφαίρου τι έγιναν τα έσοδα του Ερασιτέχνη από ενοίκια, ενώ, όταν ήρθα εγώ, δεν είχαμε νερό και υπήρχε ρύθμιση για το ρεύμα που δεν τηρούνταν.  Το ποδόσφαιρο, πέρα από τον καυστήρα και ένα air condition, δεν έχει τίποτε άλλο. Είναι μηδαμινό το ρεύμα που ξοδεύει το ποδόσφαιρο, αν το πάμε αναλογικά».

Για τον αγωνιστικό απολογισμό από 1/8/16 έως σήμερα:

 «Έχω παράπονα συγκεκριμένα για τρεις ποδοσφαιριστές και σε οποιαδήποτε ομάδα δε θα πρότεινα να αγωνιστούν. Δεν μπορείς να περπατάς μέσα στο γήπεδο και να επηρεάζεις καταστάσεις. Τη Δευτέρα θα γίνει για το θέμα αυτό ανακοίνωση συγκεκριμένη, γιατί μεσολαβεί το ντέρμπι, και θα τους ονομάσω. Δεν το έκανα ως τώρα, γιατί, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις πολλά πράγματα μαζί, δε ρίχνεις λάδι στη φωτιά. Είχα επισημάνει στον προπονητή να απομακρυνθούν αυτοί οι τρεις παίκτες, αλλά δεν μπορείς να επιβάλεις στον προπονητή ποιον θα επιλέξει.

Η μεγάλη πληγή είναι ο Ερασιτέχνης και μία μεμονωμένη μερίδα φιλάθλων. Έχουν κι αυτοί τα δίκαιά τους και τον τρόπο που εκφράζονται. Η διοίκηση θα λύσει όλα τα προβλήματα 100% εκ των έσω με βάση και τη βαθμολογική θέση που θα είμαστε, χωρίς να υπάρξουν απομακρύνσεις ποδοσφαιριστών. Ήταν ατυχέστατα κάποια αποτελέσματα και μας πήγαν πίσω. Θα κοιτάξουμε να λύσουμε τις διαφορές μεταξύ ποδοσφαιριστών και διοίκησης. Οι παίκτες δεν έχουν πληρωθεί, αλλά κατ’ εμέ το θέμα είναι λυμένο. Θα προσπαθήσει η διοίκηση να καταβάλει τα χρήματα. Το χρέος είναι πιο μικρό σήμερα από τα 36.000 ευρώ προς τους ποδοσφαιριστές».

Για το αν πιστεύει ότι ο λαός της Νίκης θέλει να τον στηρίξει:

«Εγώ αισθάνομαι ότι ο λαός της Νίκης πρέπει ν’ αλλάξει. Είμαι κάθετος ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν 160 μέλη γι’ αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Δε συμφωνώ με τίποτα. Εμείς θα το κάνουμε τις επόμενες μέρες με δημοψήφισμα. Το αν έχεις τη δυνατότητα να πληρώσεις ή όχι, δεν μπορεί να σου στερεί τη δυνατότητα να αποφασίζεις για το μέλλον του συλλόγου».

Για τους Βέλγους:

«Αυτά περί Βέλγων, Ολλανδών και Κινέζων, όπως είπα εγώ στον κ. Κούγια, αποτελούν αστεϊσμούς. Κανείς δε θα επενδύσει στην ομάδα. Αυτά ανακοινώνονται με άλλους στόχους. Θα δείτε πολλές εκπλήξεις στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Βόλου».

Για το νέο διοικητικό του σχήμα και για το αν αισθάνεται μόνος:

«Όλοι οι πρόεδροι αισθάνονται μόνοι, γιατί είναι δύσκολο να βάζεις το χέρι στην τσέπη. Υπάρχουν άνθρωποι και αλλάζουν το σκηνικό και ο τρόπος που πορευόταν η ομάδα. Θα ξαναγίνει εγχείρημα για πρωταθλητισμό».

Για το πότε θα ξεκαθαρίσουν οι διαφορές του με τον κ. Φάτση, που λέει ότι η θητεία του κ. Τζήμα τελειώνει στον έναν χρόνο και αν αυτή η διχογνωμία κάνει κακό στον σύλλογο:

«Ξεκαθαρίζω ότι από τη δική μου πλευρά δε θα γίνει κακό. Το ξεκαθαρίζω. Ζητάω να κριθούμε δημοκρατικά κι ας είμαι ηττημένος και να μην αποφασίζουν 160 άτομα μόνο».

Χρ. Θαν.

 

 

Last modified onThursday, 20 April 2017 21:45
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]