noodles volos banner

Γ. Ξάνθης: Αυτή τη στιγμή δε θέλω να είμαι υποψήφιος

Ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές της Ερασιτεχνικής Νίκης, γιατί δεν εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις που είχε βάλει, τόνισε μιλώντας στον Βόλος 9.86 ο κ. Γιάννης Ξάνθης. Εξάλλου, όπως επισήμανε, θέλει να ασχοληθεί με τα διοικητικά της Νίκης, μόνο αν έχει να είναι χρήσιμος και μπορεί να προσφέρει κάτι καλό για τα επόμενα χρόνια. Οπότε, όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή δεν τον ενδιαφέρει να γίνει πρόεδρος στη Νίκη, αφήνοντας όμως ένα παράθυρο, αν αλλάξουν τα δεδομένα, λέγοντας χαρακτηριστικά “ποτέ μη λες ποτέ”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ξάνθη:

απομαγνητοφώνηση: magnesiasports

«Το έχω πει ότι δε θέλω να ασχοληθώ με τα προεδριλίκια. Εμένα με ενδιαφέρει το τώρα. Εγώ οτιδήποτε κάνω στη ζωή μου, το κάνω, για να είμαι χρήσιμος. Να κάνω τον πρόεδρο, για να τον κάνω, δεν έχει νόημα.

Υπήρξε μία χρονιά αποτυχημένη πέρσι, το ίδιο και φέτος. Βλέπω ότι δεν υπάρχει και μέλλον και κανείς δεν αναλαμβάνει και ευθύνη. Η περσινή χρονιά απέτυχε. Ποιος είναι υπεύθυνος; Η φετινή χρονιά απέτυχε. Ποιος είναι υπεύθυνος; Εδώ έχουμε ένα σωματείο. Όταν λέω θα ηγηθώ και θα κάνω ψηφοδέλτιο, θα είμαι υπεύθυνος και υπόλογος σε οτιδήποτε συμβεί. Είναι γενικά το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Από Νοέμβρη μήνα οι μισοί ήθελαν να διώξουν τους άλλους μισούς και τους έβριζαν. Δεν εννοώ ότι δεν πήρε το πρωτάθλημα η Νίκη, αλλά να έχει μία ηρεμία η ομάδα. Μπορεί από ατυχία και από άλλους παράγοντες, η ομάδα να μην είχε κερδίσει την κατηγορία. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε θα ήταν πετυχημένη. Πέρσι από τον Μάρτιο και μετά δεν υπήρχε Δ.Ε. ποδοσφαίρου και πήγαινε η ομάδα στον αυτόματο πιλότο».

Για το πού κατέληξε η επαφή με τον κ. Πάτση, υπογράμμισε:

«Εγώ είχα επαφή με τον Αντρέα (σ.σ. Πάτση), αλλά δεν ήταν ο Αντρέας αποκλειστικά. Όταν είπα ότι θα κατέβω με ορισμένες προϋποθέσεις, δε εννοούσα ότι θα συμφωνήσω με τον Αντρέα. Υπήρχαν κι άλλες παράμετροι. Αλλά δεν έγινε εφικτό αυτό, να καλυφθούν δηλαδή οι προϋποθέσεις μου, οπότε αναγκάστηκα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Δηλαδή να διεκδικήσω την προεδρία με το σκεπτικό να γίνω πρόεδρος, χωρίς να θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω κάτι πολύ καλό στη Νίκη; Δεν έχει νόημα.

Η απόφασή μου δεν έχει σχέση με συγκεκριμένο πρόσωπο. Όταν κάνεις μία συλλογική προσπάθεια, δεν εστιάζεις σε κάποιον συγκεκριμένα. Ήταν ομαδική προσπάθεια. Εγώ δεν ήθελα απλώς να γίνω πρόεδρος, αλλά να δημιουργήσω κάτι πάρα πολύ καλό στη Νίκη για τα επόμενα χρόνια. Κάποια στιγμή κι αυτό το συμβούλιο πρέπει να αναβαθμιστεί. Έτσι το βλέπω. Δεν μπορεί να πάει έτσι. Βλέπετε εσείς κανένα μέλλον, αν πάει έτσι;

Δε νομίζω ότι υπάρχουν τα άτομα, τουλάχιστον απ’ αυτούς που βλέπω και ακούω ότι θέλω να διεκδικήσουν την προεδρία ή μία θέση στο συμβούλιο. Μπορεί να κάνω λάθος.

Άκουσα τον σημερινό πρόεδρο της Νίκης ότι κάνω εκβιασμό και τι θα κάνω αν έρθει μία άλλη πρόταση για το ποδόσφαιρο. Εγώ ξεκινάω με δεδομένα. Πέρσι ψάχναμε άνθρωπο να δώσουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα. Εγώ ήθελα να έχω ξεκάθαρο ότι κάποιος που εμπιστεύομαι να μπορέσει ν’ αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε στιγμή. Εγώ δε στάθηκα μόνο στον κ. Πάτση. Εγώ είπα ότι αν υπάρχει μία πρόταση που με καλύπτει, εγώ είμαι σύμφωνος. Πρέπει να είμαι καλυμμένος σε όλες τις προϋποθέσεις μου, για να ασχοληθώ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Οπότε αυτή τη στιγμή με ικασίες, δεν προχωράω . Στη ζωή βέβαια ποτέ μη λες ποτέ. Αν εγώ αισθανθώ ότι δεν μπορώ να πάω στη Νίκη να τη βοηθήσω, δε θέλω να γίνω πρόεδρος ποτέ και δε μ’ ενδιαφέρει. Και στο σχήμα αυτό που ενδεχομένως θα κατέβαζα, τους είχα πει ότι εγώ θα καθίσω έως έξι μήνες πρόεδρος και μετά θ’ αναλάβει άλλος πρόεδρος.

Επειδή με κατηγόρησαν ότι κάναμε και πραξικόπημα με τον Αντρέα, σας πληροφορώ ότι έκανα μεγάλη χάρη στη Νίκη που ανέλαβα. Να σας πουν και ο Πάτσης και οι άλλοι αν εγώ ήθελα. Δηλαδή, αν εγώ ήθελα, θα περίμενα να με προτείνει κάποιος; Δεν είχα τα προσόντα να θέσω υποψηφιότητα;»

Για τον λόγο που θέλει διαφορετικό ψηφοδέλτιο ο κ. Ξάνθης απάντησε: «Ας υποθέσουμε ότι αυτή τη στιγμή  ότι το ερασιτεχνικό τμήμα απέτυχε, γιατί η Νίκη δεν είναι ΠΑΕ. Ανέλαβε κανείς την ευθύνη; Να πει ότι παραιτείται, διότι δεν πήγε καλά;»

Εν συνέχεια διασαφήνισε ακόμη περισσότερο αν θα κατέβει υποψήφιος: «Εγώ ξεκαθαρίζω. Αυτή τη στιγμή δεν έχω διάθεση να κατέβω. Αυτή τη στιγμή να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία ότι εμένα δε με ενδιαφέρει να γίνω πρόεδρος της Νίκης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified onThursday, 23 March 2017 11:21