noodles volos banner

Αποχαιρετά την άνοδο ο Ολυμπιακός Βόλου

Με αποχαιρετισμό της ανόδου μοιάζει η ισοπαλία με 2-2 του Ολυμπιακού Βόλου στο Ελευθεροχώρι Τρικάλων απέναντι στους Μαύρους Αετούς. Οι ερυθρόλευκοι  έχασαν πολύτιμο έδαφος, που μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο πλέον να καλυφθεί, αφού έμειναν στο μείον τέσσερα από τον Απόλλωνα, που επικράτησε με 3-0 του Θεσπρωτού. Πλέον, ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το επτά στα επτά και ο Απόλλωνας να χάσει πέντε βαθμούς, αφού υπερτερεί των ερυθρόλευκων στην ισοβαθμία.

Σε ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να κυνηγούν το σκορ από το 18’, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 33’ και είχαν μέχρι την επίτευξη του δεύτερου γκολ το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Όμως στο 67’ δέχθηκαν νέα ψυχρολουσία και από κει και πέρα θα πρέπει να αισθάνονται ευχαριστημένοι ότι ισοφάρισαν στο 75’ και έσωσαν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στο ντεμπούτο του ο Σάκης Παπαβασιλείου έπαιξε με δύο επιθετικά χαφ στον άξονα, τους Μασάντο και Σταύρου και στα άκρα δίπλα στον Φλίγκο τους Σουάνη και Μουκάμ, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Δωματάς, που δε χρησιμοποιήθηκε ούτε ως αλλαγή.

Οι φάσεις στο πρώτο 45λεπτο

Στο 11’ ο Μασάντο με φάουλ βρήκε τον Σταύρου κι αυτός πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Θεολόγη. Στο 18’ ο Καραστέργιος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο τείχος, ξεγέλασε τον Κατσούλη και κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει έτσι το 1-0.
Στο 19′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Σουάνης κατέβασε με το στήθος και σούταρε με δύναμη με το αριστερό, ο Θεολόγης εκτινάχθηκε και απέκρουσε εντυπωσιακά και στην επαναφορά ο Φλίγκος από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αφού αυτή χτύπησε σε σώμα αμυνόμενου και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου σε κόρνερ.
Στο 26′ ο τερματοφύλακας των Μαύρων Αετών αντέδρασε πάλι θετικά στο σουτ εκτός περιοχής του Σταύρου, παραχωρώντας κόρνερ. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Μασάντο, ο Οικονόμου έπιασε την καρφωτή κεφαλιά με την μπάλα να σκάει στο έδαφος και να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Μαύρων Αετών, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον γκολκήπερ των γηπεδούχων. Επτά λεπτά αργότερα όμως ο Οικονόμου πανηγύρισε την ισοφάριση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Φλίγκος για σπρώξιμο στην περιοχή κι ενώ περίμενε να υποδεχθεί την μπάλα μετά από γέμισμα του Μασάντο (1-1).

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει και είχε δύο καλές στιγμές μέχρι το ημίχρονο με πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη. Αρχικά ο αριστερός μπακ των ερυθρόλευκων έπιασε τη δυνατή κεφαλιά μετά από φάουλ από την αριστερή πλευρά του Μασάντο, αλλά ο Θεολόγης μπλόκαρε έστω και με δυσκολία στο 35’, ενώ στο 42’ ο ίδιος παίκτης έκανε γρήγορη προώθηση από την πλευρά του και δοκίμασε το πόδι του από πλάγια θέση και αρκετή απόσταση, αλλά ο Θεολόγης μπλόκαρε και οι αμυντικοί απομάκρυναν εύκολα, αφού ο Φλίγκος είχε κάνει αντίθετη κίνηση.

Το δεύτερο μέρος
Στο 48΄το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Μασάντο βρήκε πάλι σε ετοιμότητα τον Θεολόγη, που πραγματοποίησε άλλη μία εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ, το οποίο έδωσε την ευκαιρία μετά την πρώτη απόκρουση της άμυνας των Μαύρων Αετών στον  Χολέβα να σουτάρει, αλλά  ο πορτιέρε των γηπεδούχων φώναξε πάλι παρών, μπλοκάροντας. Εύκολο έργο είχε ο ίδιος στο 52’ σε μακρινό σουτ του Ιωαννίδη, ενώ δε χρειάστηκε να επέμβει στο 54’, όταν από το φάουλ του Μασάντο από τα δεξιά και κεφαλιά του Φλίγκου η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να προλάβουν οι Χολέβας και Ζώνας, που καιροφυλακτούσαν, να μπουν στην πορεία της μπάλας.

Μετά από ώρα, αφού ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που επιτιθόταν, ο Κατσούλης ήρθε σε επαφή με την μπάλα, μπλοκάροντας την κεφαλιά του Ιωάννου μετά από σέντρα από τα δεξιά του Τεντολούρη στο 55’.

Στο 64’ οι δύο παίκτες που αποτέλεσαν τις αλλαγές του Σάκη Παπαβασιλείου συνδυάστηκαν, με τον Κέρι να δίνει στον Ευθυμιάδη κι αυτός μετά από ωραία ατομική προσπάθεια έπιασε το σουτ, αλλά ο Θεολόγης, δείχνοντας ότι είναι η μέρα του, έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Βολιώτες δέχθηκαν κόντρα στη ροή του αγώνα το δεύτερο τέρμα. Από μπαλιά του Τεντολούρη ο Κεχαγιάς έφυγε μόνος και απέναντι από τον Κατσούλη, που βρήκε μακριά από την εστία του, με ψηλοκρεμαστό πλασέ πέτυχε το 2-1, με την άμυνα του Ολυμπιακού να πιάνεται στον ύπνο.

Στο 72’ έμοιαζε απλώς να ξεφορτώνεται την μπάλα στο αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, αλλά στο 75’ μίλησε η κλάση του Ευθυμιάδη, που έσωσε τουλάχιστον τον βαθμό για την ομάδα του με ένα προσωπικό γκολ, αφού πήρε την μπάλα μετά από απόκρουση του Θεολόγη σε φάουλ του Μασάντο και με δεξί σουτ έξω από την περιοχή πέφτοντας κι αφού πρώτα ξεφορτώθηκε με ωραία προσποίηση έναν αντίπαλο έκανε το 2-2.

Το διαγώνιο σουτ του Φλίγκου από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής, που πέρασε άουτ στο 87΄και το φάουλ του Οικονόμου στο 89’, που μπλόκαρε ο Θεολόγης ήταν οι τελευταίες επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων στον αγώνα, ενώ ενδιάμεσα, στο 87’, εξαιρετικό ήταν το σουτ του Τσιώλη, που πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία.

ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ ΕΛΕΥΡΟΧΩΡΙΟΥ: Θεολόγης, Τεντολούρης, Τσιγάρας, Καραστέργιος, Ρόμπος, Σκόνδρας, Κεχαγιάς, Γιαννούλας (77’ Νασιάκος), Βέρβερας (60’ Φλιούκας), Τσιώλης (87’ Μουρίκης), Ιωάννου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας (69’ Αναστασίου), Ιωαννίδης, Χολέβας, Ζώνας, Οικονόμου, Σταύρου (58’ Κέρι), Μασάντο, Μουκάμ, Σουάνης (58’ Ευθυμιάδης), Φλίγκος

Last modified onSunday, 19 March 2017 20:51