Logo
Print this page

Να συνδυάσει το ντεμπούτο Παπαβασιλείου με το διπλό

Με την προσδοκία ότι η αλλαγή προπονητή θα του δώσει αυτό που του έλειπε, ο Ολυμπιακός Β. φιλοξενείται αύριο στο γήπεδο του Ελευθεροχωρίου Τρικάλων από τους Μαύρους Αετούς (15.00, με διαιτητή τον Ζούγρα από την Κοζάνη).

Ο Σάκης Παπαβασιλείου θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο των ερυθρόλευκων και ευχή όλων είναι η φήμη του αναμορφωτή που δικαίως συνοδεύει τον νεαρό τεχνικό (πιο πρόσφατη απτή απόδειξη η θητεία του στον Α.Ο. Χανίων, με τον οποίον έκανε πορεία σχεδόν πρωταθλητισμού, ενώ ήταν στην ουρά της βαθμολογίας), να επιβεβαιωθεί και στο βολιώτικο συγκρότημα.

Ο 41χρονος κόουτς ξέρει ότι το αυριανό παιχνίδι εκτός από επιβεβλημένο να κερδηθεί, αφού οποιαδήποτε απώλεια θα είναι καταστροφική, είναι και για τον ίδιο μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει στον κόσμο της μεγαλύτερης ομάδας που έχει δουλέψει μέχρι τώρα, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, ότι μπορεί να την οδηγήσει στην άνοδο μέσα από συνεχόμενες νίκες, τη στιγμή που υπάρχει μία απογοήτευση για την ισοπαλία με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Ο αγώνας κόντρα στους νεοφώτιστους Τρικαλινούς εκτός από τη βαθμολογική του σημασία, μπορεί σε περίπτωση νίκης και καλής εμφάνισης ν’ αλλάξει και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Ολυμπιακού να ξαναπατήσει μετά από τέσσερις μήνες και πάλι στην κορυφή.

Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει πίστη ότι οι παίκτες θα παρουσιαστούν απελευθερωμένοι και θα επιστρέψουν στα τρίποντα, με τον Σάκη Παπαβασιλείου να προσπαθεί στις λίγες μέρες που βρίσκεται στον Βόλο να τονώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του και να τους περάσει το πνεύμα του νικητή.

Σήμερα Σάββατο, η προετοιμασία ολοκληρώνεται με τους παίκτες να προπονούνται ειδικά στις στατικές φάσεις, αφού σε έναν αγωνιστικό χώρο που δε φημίζεται για την ποιότητά του, τα «στημένα» θα παίξουν τον δικό τους ρόλο και ο Ολυμπιακός θα ψάξει το γκολ και μ’ αυτόν τον τρόπο.

Η ομάδα λόγω της μικρής απόστασης θα ταξιδέψει αυθημερόν στο χωριό του Νομού Τρικάλων την Κυριακή. Το ταξίδι θα κάνουν αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού, που θέλουν να στηρίξουν την ομάδα τους σ’ αυτήν την κρίσιμη αναμέτρηση, τώρα στα δύσκολα, που όλοι οι ποδοσφαιριστές θα νιώθουν ότι παίζουν με το πιστόλι στο κρόταφο.

Φυσικά, ένα ερώτημα είναι τι επιλογές θα κάνει ο Παπαβασιλείου και κατά πόσο θα θελήσει να προβεί σε αλλαγές, αλλά αυτό θα απαντηθεί αύριο με τη σέντρα. Απουσίες πέραν του Κολημήτρα δεν υπάρχουν και αυτό που αναμένεται να δούμε είναι αν ο Σάκης Παπαβασιλείου έχει το μαγικό ραβδάκι που χρειάζεται τη δεδομένη στιγμή ν’ αλλάξει προς το καλύτερο τον Ολυμπιακό από το πρώτο κιόλας ματς.

Οι Μαύροι Αετοί από την πλευρά τους έχουν απαλλαγεί εν πολλοίς από το άγχος της σωτηρίας. Στηρίζονται στην έδρα τους, στην οποία έχουν πάρει 20 βαθμούς σε 10 ματς από τους συνολικά 23, δείγμα του πόσο επικίνδυνοι είναι εκεί και είναι σίγουρο ότι θα παρουσιαστούν αρκετά αξιόμαχοι. Αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι έχουν να ηττηθούν στο Ελευθεροχώρι εδώ και τεσσερισήμισι μήνες (0-1 στις 30 Οκτωβρίου από τον Πιερικό).

Αναμφίβολα αντιμετωπίζουν τον κυριακάτικο αγώνα ως ευκαιρία, για να γράψουν ιστορία, κάτι που αποτυπώνεται και στα λόγια του νεαρότατου προπονητή τους, Νίκου Μανούρα (γεννημένος στις 30.6.1990): «Την Κυριακή το κίνητρο για τους παίκτες μου είναι μεγάλο, καθώς παίζουμε με μια ιστορική ομάδα και ως νέα ομάδα που είμαστε στις Εθνικές κατηγορίες θέλουμε τη νίκη για να γράψουμε και εμείς την δική μας ιστορία, αλλά και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».

Last modified onSaturday, 18 March 2017 10:45
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]