noodles volos banner

Άξιζε κάτι παραπάνω η Νίκη, ήττα με 1-0 στη Λευκάδα

Άξιζε κάτι παραπάνω η Νίκη από την ήττα με 1-0 στη Λευκάδα από τον Τηλυκράτη, που διέκοψε το σερί των έξι συνεχόμενων τριπόντων. Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να σκοράρουν μόλις στο 3’ με τον Μακρυγιάννη και κράτησαν μέχρι το τέλος αυτό το γκολ, αφού η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου στην επανάληψη μπορεί να ήταν καλύτερη και να είχε τις φάσεις, δεν κατόρθωσε ωστόσο να βάλει την μπάλα στα δίχτυα, μη εκμεταλλευόμενη παράλληλα και το αριθμητικό της πλεονέκτημα από το 63’ λόγω αποβολής του Βασιλείου. Έτσι, σε τέσσερις αναμετρήσεις με την ομάδα του Ανδρέα Παντζιαρά επικρατεί απόλυτη ισορροπία στη Γ’ Εθνική αφού έχουν καταγραφεί μία ήττα για κάθε ομάδα με 1-0 και δύο ισοπαλίες τη χρονιά (στη Δ’ Εθνική δύο φορές η Νίκη τη σεζόν 2000-01κέρδισε με 0-2 και 4-3).

Οι κυανόλευκοι ξεκίνησαν με ακραίους τους Μαλακασιώτη (δεξιά)κα Γαρυφαλλόπουλο (αριστερά) με φορ τον Κορέτα, ενώ Βέργος, Μέτσε και Κόλα ήταν οι τρεις στον κεντρικό άξονα. Η άμυνα είχε το γνώριμο σχήμα με Παπαδήμα και Δημολιό πλάγιους μπακ και Ναουμίδη-Παρασκευαΐδη κεντρικούς αμυντικούς.

Η κακή μέρα φάνηκε από νωρίς για τη Νίκη, αφού στο 3’ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Μακρυγιάννης μπήκε από αριστερά ταχύτατα, πέρασε στο σπριντ τον Παρασκευαΐδη και μόλις πάτησε περιοχή με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία (αριστερή) του Τζήμα, που παρότι εκτινάχθηκε, δεν κατάφερε να την αλλάξει πορεία.

Η πρώτη αντίδραση της Νίκης μετά την ψυχρολουσία ήρθε στο 7’. Από σέντρα του Παπαδήμα ο Γαρυφαλλόπουλος πήρε την κεφαλιά, που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, με τον Καραγκούνη πάντως να ελέγχει.

Στο 18΄ο Περιστέρης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια στο πίσω δοκάρι λίγο πιο μέσα από τη γραμμή περιοχής, όπου ήρθε ο Βασιλείου να κάνει το σουτ, που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 36’ το σουτ του Μακρυγιάννη δεν ανησύχησε τον Τζήμα, ενώ στο 42’ η κεφαλιά-ψαράκι του τελείως ξεχασμένου Βρεττού σε θέση μέσα δεξιά μετά από γέμισμα από την απέναντι πλευρά έφτασε χωρίς δύναμη στα χέρια του Τζήμα, που μπλόκαρε. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Παπαδήμας έκανε παράλληλη συρτή μπαλιά από τα δεξιά και στα πλάγια της μικρής περιοχής στο πρώτο δοκάρι ο Γαρυφαλλόπουλος έκανε ένα αδύναμο γυριστό που μπλόκαρε εύκολα ο Καραγκούνης κι ενώ η μπάλα είχε πάρει κατεύθυνση εκτός εστίας.

Στο  50′  χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη, αφού ο Ναουμίδης μετά το κόρνερ του Κόλα, προσπάθησε από τη μικρή περιοχή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα δίνοντάς της ύψος με το αριστερό, όμως αλλοίωσε την πορεία της ο Καραγκούνης και απομάκρυναν μέσα σε πανικό οι αμυνόμενοι.  Στο 51’ σε ακόμη ένα κόρνερ πήρε την κεφαλιά ο Παρασκευαΐδης, που έφυγε κοντά από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 59’ με τον ίδιο τρόπο μετά από φάουλ του Κόλα προσπάθησε ανεπιτυχώς να απειλήσει ο Ναουμίδης.

Στο 60’ ο Μέτσε μπήκε κατά μέτωπο στην περιοχή και έφτασε ανάμεσα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή απέναντι από τον Καραγκούνη, αλλά ο Γαρυφαλλόπουλος, που ήταν εκτεθειμένος χάλασε τη φάση, ολοκληρώνοντάς την ο ίδιος, με τον βοηθό να υψώνει τη σημαία του. Μάλιστα αυτή η εξέλιξη εκνεύρισε τον Μέτσε, που τα έβαλε με τον συμπαίκτη του.

Στο 63’ ο Κόλα πήρε τη δεύτερη κίτρινη και κόκκινη για τον Βασιλείου, που του έκανε σκληρό μαρκάρισμα στα δεξιά της μεσαίας γραμμής κι έτσι ο Τηλυκράτης συνέχισε με δέκα. Στο 68’ το καλοεκτελεσμένο φάουλ του Κόλα από τα δεξιά είδε ως αποδέκτη τον Παρασκευαΐδη, που έπιασε μία κεφαλιά-δυναμίτη, που κατέληξε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 72’ σε φάση διαρκείας η μπάλα στρώθηκε στον Δημολιό, με τον παίκτη της Νίκης να πιάνει αέρα και να χάνει σημαντική ευκαιρία, ενώ δύο λεπτά αργότερα σε ωραία ανάπτυξη της Νίκης από τα αριστερά ο Δημολιός λίγο πριν τη γραμμή του άουτ σέντραρε για τον Μέτσε στο πρώτο δοκάρι, με την κεφαλιά του τελευταίου να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.

Τέλος στο 83’ στην κεφαλιά του Ναουμίδη από κοντινή θέση κατόρθωσε να αντιδράσει σωστά ο Καραγκούνης, ενώ στο 90+3’ το πλασέ του ολομόναχου Τσελάι μετά από φάουλ από τ’ αριστερά ήταν κακό σε εκτέλεση και άστοχο.

Σε ό,τι αφορά τον διαιτητή Γκιάφη άφησε με παράπονα τους Βολιώτες είτε στον πειθαρχικό έλεγχο (η κάρτα στον Αλεξανδρή δεν υπάρχει αφού ο αντίπαλός του είναι αυτός που τον κάνει φάουλ με σκαμνάκι), είτε στον ανισομερή καταλογισμό των φάουλ είτε ακόμη και σε φάσεις που έπρεπε να δώσει κόρνερ στη Νίκη και έδωσε άουτ. Χλιαρές διαμαρτυρίες υπήρξαν και για μαρκάρισμα του Κόλα στο 5’ εντός περιοχής.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Καραγκούνης, Βρεττός, Καταγής, Πολυχρονάκης, Ιασωνίδης, Βασιλείου, Καλογερής, Κτενάς, Περιστέρης (64’ Τσελάι), Παπαδόπουλος Μ. (71’ Γεωργάκης), Μακρυγιάννης (85’ Μπουρδούβαλης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Δημολιός, Παπαδήμας, Παρασκευαΐδης, Ναουμίδης, Μέτσε, Βέργος, Κόλα (75’ Βασίλιεβιτς), Γαρυφαλλόπουλος, Κορέτα (85’ Αλεξανδρής), Μαλακασιώτης (46’ Πετράκος)