noodles volos banner

“Συνεχίζω να πιστεύω στους παίκτες μου και το πρωτάθλημα”

Το ότι η ομάδα του παρουσιάστηκε εγκλωβισμένη στο δεύτερο μέρος με έλλλειψη καθαρού μυαλού μετά την ισοφάριση του Απόλλωνα, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Τίμος Καβακάς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου ανέφερε ότι εξακολουθεί να πιστεύει στους παίκτες του και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Απόδοση δηλώσεων: magnesiasports

«Ήταν ένα παιχνίδι με ρυθμό και ένταση χωρίς ποιότητα, ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας ήταν αυτή που δημιούργησε τις προϋποθέσεις, πάτησε καλύτερα στο γήπεδο, ήταν απειλητική και συγκεντρωμένη. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε με μία στατικά φάση και στη διάρκεια του ημιχρόνου δικαιούμασταν ακόμη ένα τέρμα. Δε θα μιλήσω για το πέναλτι αν είναι ή όχι. Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα, και σε μία στιγμή που δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, δεχτήκαμε ένα γκολ “κρύο” για όλους μας και από εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε το καθαρό μυαλό και  την ηρεμία να οργανώσουμε το παιχνίδι μας. Αλλάξαμε το σύστημά μας, παίξαμε ακόμη πιο επιθετικά, με σκοπό να παίξουμε από τις πλευρές και να δημιουργούμε αριθμητικά πλεονεκτήματα, τα οποία, για να γίνουν, γι’ αυτούς που ξέρουν και γνωρίζουν, ξεκινούν από πίσω. Αλλά πίσω πήγαμε στο διεκδικήσιμο, με αποτέλεσμα να φαίνεται η ομάδα εκνευρισμένη, εγκλωβισμένη και ό,τι κάναμε θα το κάναμε από καθαρά θέμα τύχης.

Ασφαλώς αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για εμάς, όμως υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά, δύσκολα και για μας, δύσκολα και για τους αντιπάλους. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο. Είμαστε στεναχωρημένοι, γιατί νομίζω ότι εμείς δώσαμε το παιχνίδι στον αντίπαλο και δεν κέρδισε αυτός τον βαθμό. Ακόμη και να κέρδιζε ο Ολυμπιακός, το πρωτάθλημα δεν κρίνεται. Ακόμη και ο βαθμός που πήρε ο Απόλλωνας Λάρισας δε σημαίνει ότι τον βγάζει πρωταθλητή. Αυτά είναι παιχνίδια ψυχολογίας, που περιμένεις τέσσερις μήνες να περάσεις πρώτος. Το ξέραμε, φέραμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε, αλλά δυστυχώς από ένα λάθος το πληρώσαμε.

 Με βάση την εμπειρία μας δε διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι, δεν είχαμε καθαρό μυαλό και κάναμε πολλά λάθη, ειδικά προς το τέλος, με αποτέλεσμα να μπορούσαμε να πληρώσουμε με μεγαλύτερη απώλεια το συγκεκριμένο ματς».

Παράλληλα, ο κ. Καβακάς εξέφρασε για μία ακόμη φορά την εμπιστοσύνη του στους ποδοσφαιριστές του και την πίστη του ότι η ομάδα του στο τέλος θα πάρει το πρωτάθλημα. «Ασφαλώς και πιστεύω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Και εγώ και ο Σάκης (σ.σ. Θεοδοσιάδης) πιστεύει ο καθένας από την πλευρά του στη δουλειά του, πιστεύει στους ποδοσφαιριστές του και στην ομάδα του. Εγώ δεν έχω πάψει ποτέ να πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μου. Όλοι κάνουν λάθη, και η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές. Το θέμα δεν είναι να αποδώσουμε τις ευθύνες και να πούμε ότι ο Καβακάς έκανε λάθη. Ασφαλώς ο πρώτος που φταίει, όταν μία ομάδα δεν παίρνει ακόμη ένα ντέρμπι είναι ο προπονητής. Ασφαλώς φταίει πρώτα ο προπονητής και μετά όλοι οι υπόλοιποι. Ο προπονητής ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και ποτέ δε θα κρυφτεί, αλλά τους ποδοσφαιριστές μου συνεχίζω να τους πιστεύω».