Logo
Print this page

Έβγαλε μόνος του τα μάτια του ο Ολυμπιακός Β.

Ο Οικονόμου κάνει το 1-0 στο 16' Ο Οικονόμου κάνει το 1-0 στο 16'

Αυτή τη φορά δεν μπορεί να επικαλεστεί την τύχη του ο Ολυμπιακός Βόλου, που έβγαλε μόνος του τα μάτια του, παραχωρώντας ισοπαλία με 1-1 στον Απόλλωνα, ο οποίος διατήρησε το “μαξιλαράκι” των δύο πόντων από τον βασικό ανταγωνιστή του για τον τίτλο στον δεύτερο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Μπορεί στο 6’ οι γηπεδούχοι να διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα για πέναλτι και αποβολή του Φιρινίδη σε ανατροπή στον Σουάνη και είχαν δίκαιο, αλλά τα πράγματα για τον Ολυμπιακό πήγαν ιδανικά στη συνέχεια. Σκόραρε στο 16’ με τον Οικονόμου και βρέθηκε να παίζει στο 39’ με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω δίκαιης αποβολής του Σάββα.

Όμως οι ερυθρόλευκοι ισοφαρίστηκαν στο 52’ με σωστό πέναλτι και υπέστησαν αγωνιστική καθίζηση στη συνέχεια και μέχρι περίπου το 70’, έχοντας απόδοση κάτω του μετρίου. Στο τελευταίο 20λεπτο μπορεί να ήταν πιο πιεστικοί, αλλά και πάλι κλασικές ευκαιρίες δε δημιούργησαν, αντίθετα τη μεγάλη φάση, για να κλέψει το ματς την είχε στις καθυστερήσεις ο Απόλλων.

Σίγουρα δικαιολογίες για τη σημερινή ισοπαλία δεν υπάρχουν και αφού ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κερδίσει μία ομάδα, που παίζει με παίκτη λιγότερο για 60 και πλέον λεπτά και της οποίας προηγείται, είναι άξιος της μοίρας του. Απογοητευμένος έφυγε και ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου που έδωσε βροντερό παρών στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού, ξεπερνώντας τις τέσσερις χιλιάδες.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με τρεις στην άμυνα, τους Στουρνάρα, Ζώνα και Χολέβα. Όλη τη δεξιά πλευρά κάλυπτε ο Μουκάμ και την αριστερή ο Δωματάς, ενώ αμυντικοί μέσοι ήταν οι Οικονόμου και Σταύρου. Ρόλο δεκαριού είχε ο Μασάντο και επιθετικό δίδυμο ήταν οι Σουάνης και Φλίγκος.

Από την άλλη ο Απόλλων Λάρισας είχε τετράδα στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά τους Σάββα, Ανδρέου, Ιορδανίδη και Θ. Παπαδόπουλο. Μοναδικός αμυντικός μέσος ήταν ο Αγρόδημος και μπροστά απ’ αυτόν έπαιζαν ως επιθετικά χαφ στον άξονα οι Πέντα και Διβανές και στα άκρα οι Καρακατσάνης αριστερά και Σκούπρας δεξιά. Τέλος, κλασικός προωθημένος ήταν ο Σαχινίδης.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 6’ ο Αγρόδημος γύρισε λανθασμένα την μπάλα προς τα πίσω, ο Σουάνης μπήκε στη φάση ταχύτατα και τσίμπησε την μπάλα μπροστά από τον Φιρινίδη, ο οποίος φαίνεται να τον ανατρέπει εντός περιοχής. Ωστόσο ο Κουτσιαύτης δεν έδωσε το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, βάζοντας φωτιά στην κερκίδα, που φώναξε στον Αρτινό ρέφερι «πουλημένε».

Στο 11’ σημειώθηκε η πρώτη καλή φάση για τον Απόλλωνα με τον Πέντα να τροφοδοτεί στα όρια της περιοχής τον Καρακατσάνη, ο οποίος έπιασε το αριστερό διαγώνιο σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Κατσούλης.

Στο 16’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Οικονόμου μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από φάουλ του Μασάντο από τα αριστερά, με την άμυνα του Απόλλωνα να πιάνεται στον ύπνο συνολικά. Έτσι λοιπόν ηρέμησε και η κερκίδα που έβραζε μετά τον μη καταλογισμό πέναλτι πριν από δέκα λεπτά.

Στο 23’ έγινε μία περίεργη φάση, αφού η μπάλα μετά το φάουλ του Μασάντο από πλάγια αριστερά έσκασε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και ανάγκασε τον Φιρινίδη, που αιφνιδιάστηκε, σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Στο 26’ ο Κατσούλης πραγματοποίησε τη δεύτερη θετική επέμβαση στο ματς, μπλοκάροντας χαμηλά στη δεξιά του γωνία το καλοζυγισμένο σουτ του Καρακατσάνη από το ύψος της περιοχής μετά το γύρισμα του Σκούπρα.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Πέντα έκλεψε έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και τροφοδότησε τον αφύλακτο σε θέση μέσα δεξιά της περιοχής Διβανέ, που σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στην πρώτη μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους. Εύκολο έργο να μπλοκάρει είχε ο Φιρινίδης στο 32’ στο σουτ από πλάγια θέση του Φλίγκου, ενώ στο 39’ τα πράγματα φάνηκε ότι απλοποιήθηκαν για τους Βολιώτες, αφού ο Σάββας πήρε απευθείας κόκκινη για εν ψυχρώ κλοτσιά στον Μουκάμ στη γραμμή του αριστερού πλαγίου (είχαν αλλάξει πλευρά αμοιβαία ο Γάλλος με τον Δωματά). Απόλυτα δίκαιη η απόφαση του Κουτσιαύτη, που δεν είχε περιθώρια να κλείσει τα μάτια για δεύτερη φορά μετά το πέναλτι που δεν έδωσε.

Στο 45’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν δεύτερο πέναλτι για πτώση του Δωματά μετά από μαρκάρισμα του Θ. Παπαδόπουλου, έπειτα από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Οικονόμου. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, λίγο πριν τη λήξη του οποίου το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε εκτός αγωνιστικού χώρου, αφού η παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ πίσω από τον πάγκο του Απόλλωνα προκάλεσε τη θερμή αντίδραση των οργανωμένων του Ολυμπιακού Βόλου.

Γρήγορη ισοφάριση στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού στο 49’ μετά από γέμισμα του Σκούπρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε στο πίσω δοκάρι, όπου τη διεκδίκησαν ο Δωματάς με τον Σαχινίδη. Ο δεύτερος τσίμπησε την μπάλα πρώτος και ο παίκτης του Ολυμπιακού τον βρήκε στο σώμα με υψωμένο πόδι και τον ανέτρεψε. Το καθαρό πέναλτι το έδωσε αμέσως ο Κουτσιαύτης και το μετέτρεψε σε γκολ ο Καρακατσάνης στο 52’.

Στο 69’ ο Κέρι σούταρε δυνατά από μέσα δεξιά της περιοχής, με αμυνόμενο να βρίσκει την μπάλα με το κεφάλι σωτήρια και να παραχωρεί κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε από τα δεξιά και στο πρώτο δοκάρι με δυνατή κεφαλιά ο Χολέβας έστειλε την μπάλα λίγο άουτ σε μία μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανθάνο γύρισε ωραία το σώμα του, αλλά το σουτ εκτός περιοχής που έκανε ήταν μάλλον εύκολη λεία για τον Κατσούλη. Αντιθέτως δύσκολη ήταν η επέμβαση του Φιρινίδη με τις γροθιές στο δυνατό αριστερό σουτ του Ιωαννίδη λίγο έξω από την περιοχή. Ακολούθως στο 80’ ο Ιβανίδης είχε σουτ πάνω από τα δοκάρια, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη στο απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Κέρι.

Στο 86’ ο Μασάντο είδε τον Φιρινίδη να αποκρούει δύσκολα το σουτ του Βραζιλιάνου εκτός περιοχής, ενώ στο 87΄ οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν … βόλεϊ με το κεφάλι έξω από τη μικρή περιοχή, με τον Ζώνα να πιάνει την τελευταία κεφαλιά από κοντά, η οποία ήταν όμως αδύναμη, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Φιρινίδης.

Στο 90’ ο Μανθάνο επιχείρησε να κρεμάσει από μακριά χωρίς αποτέλεσμα τον Κατσούλη, ο οποίος στο 93’ έσωσε την ομάδα του από τα χειρότερα, αφού ο Μανθάνο ήταν μόνος απέναντί του από πλάγια αριστερά της περιοχή, αφού έκλεψε την μπάλα από τον Ζώνα, αλλά με τα πόδια στην κλειστή του δεξιά γωνία απέκρουσε. Στο 94’ ο Κέρι εκτέλεσε άστοχα ένα φάουλ και αμέσως μετά ο Κουτσιαύτης σφύριξε για τελευταία φορά, με το τελικό σκορ να είναι το 1-1.

Κίτρινες: Οικονόμου, Σταύρου, Ιωαννίδης-Καρακατσάνης, Μανθάνο

Κόκκινη: Σάββας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κατσούλης, Σουάνης (65’ Αναστασίου), Χολέβας, Στουρνάρας, Ζώνας, Σταύρου, Δωματάς, Οικονόμου (58’ Ιωαννίδης), Φλίγκος, Μασάντο, Μουκάμ (68’Κέρι)

ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.: Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Αγρόδημος, Σκούπρας, Καρακατσάνης (78’ Καμπέρης), Σαχινίδης, Πέντα (46’ λ. τρ. Ιβανίδης), Διβανές (65’ Μανθάνο)

 

Last modified onMonday, 13 March 2017 00:29
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]