noodles volos banner

Ήττα-αποκλεισμός με 1-0 για τη Νίκη, που ξύπνησε στο δεύτερο

Η βασική ενδεκάδα της Νίκης στο σημερινό ματς των Τρικάλων Η βασική ενδεκάδα της Νίκης στο σημερινό ματς των Τρικάλων

Τον αποκλεισμό στο Κύπελλο της Γ’ Εθνικής γνώρισε η Νίκη Βόλου στα Τρίκαλα, αφού έχασε με 1-0 με γκολ του Καραγιαννίδη στο 42’ από την Α.Ε. Καραϊσκάκης. Οι κυανόλευκοι δεν είχαν την απόδοση που έπρεπε στο πρώτο μέρος, ενώ μπορεί να ήταν φανερά ανεβασμένοι στην επανάληψη, ωστόσο δεν κατάφεραν να ανταποδώσουν το γκολ που δέχτηκαν παρά τις ευκαιρίες που είχαν. Παράλληλα, διαμαρτυρίες υπάρχουν για ένα πέναλτι πάνω στον Κορέτα από τον Σιαράβα σε τετ-α-τετ στο 63’, φάση κατά την οποία ο φορ της Νίκης τραυματίστηκε.

Η διάταξη των ομάδων

Η τυπικά γηπεδούχος Α.Ε. Καραϊσκάκης είχε ως τερματοφύλακα τον Σιαράβα, τους Παπανίκο-Λάμπρου πλάγιους μπακ και τους Αβραμίδη και Καραγιαννίδη στόπερ, ενώ στο κέντρο μοναδικός κλασικός αμυντικός μέσος ήταν ο Ντατίδης. Μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι έπαιζαν οι Κόλλινς και Βελέτης, ενώ στην επίθεση ήταν οι Χαρτσιάς στα δεξιά και Μπεκατώρος στ’ αριστερά με τον Μαζιώτη κλασικό προωθημένο.

Για τη Νίκη ο Στέφανος Ξηροφώτος επέλεξε τον Τζήμα στο τέρμα, τους Παπαγεωργίου, Παπαδήμα, Ναουμίδη και Δημολιό στην άμυνα, ενώ στο κέντρο οι Βέργος και Μέτσε είχαν ανασταλτικό ρόλο και ο Κόλα επιτελικό. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Σκοπελίτης στα δεξιά και Γαρυφαλλόπουλος στ’ αριστερά, ενώ ως φορ αγωνίστηκε ο Κορέτα.

Να τονίσουμε ότι Νικλητσιώτης και Πετράκος έμειναν εκτός 18αδας και παρακολούθησαν το ματς από την κερκίδα.

Το πρώτο μέρος

Στο πρώτο μέρος η Α.Ε. Καραϊσκάκης ήταν ως ένα βαθμό ανώτερη από τη Νίκη Βόλου, είχε καλύτερη λειτουργία στο κέντρο, κρατούσε πιο πολύ μπάλα και οι παίκτες της συνδυάζονταν πιο σωστά, διαθέτοντας περισσότερη επιθετική σκέψη στο παιχνίδι τους. Από την άλλη οι Βολιώτες δεν μπορούσαν να πατήσουν εύκολα περιοχή, ο Κορέτα ήταν απομονωμένος, ενώ ο Γαρυφαλλόπουλος εκτός από τη σέντρα που έκανε στο 19’ για τον Σκοπελίτη, δεν μπήκε στις φάσεις.

Πρώτη τελική προσπάθεια της συνάντησης το σουτ του Βελέτη στο 2’, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 21’ το σουτ του ίδιου παίκτη είχε παρόμοια κατάληξη. Ενδιάμεσα, στο 19’, η Νίκη δημιούργησε και έχασε την καλύτερή της ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, με τον Γαρυφαλλόπουλο να σεντράρει ωραία από τα αριστερά στο πρώτο δοκάρι για τον Σκοπελίτη που είχε κάνει διαγώνια κίνηση. Αυτός πρόλαβε τον προσωπικό του αντίπαλο Λάμπρου, που τον είχε ακολουθήσει και έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, η οποία πέρασε πάνω από την εστία.

Στο 23’ το αριστερό διαγώνιο σουτ πάλι του Βελέτη δε βρήκε στόχο, ενώ ο μέσος της Α.Ε. Καραϊσκάκης στο 26’ έβγαλε τετ-α-τετ σε θέση μέσα δεξιά της περιοχής τον Κόλλινς, ο οποίος απέναντι από τον Τζήμα έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ, σπαταλώντας μία μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του. Στο 32’ ο Σκοπελίτης πήρε την μπάλα από τον Παπαγεωργίου και αφού συνέκλινε στον άξονα έπιασε ένα δυνατό μακρινό σουτ με το αριστερό, που μπλόκαρε σταθερά ο Σιαράβας.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Μαζιώτης βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Τζήμα, αλλά τον πρόλαβε με σωτήριο τάκλιν ο Σκοπελίτης και απομάκρυνε σε κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε από τον Χαρτσιά με τον Αβραμίδη στο ύψος του πέναλτι και στο πρώτο δοκάρι να παίρνει την πρώτη κεφαλιά, βρίσκοντας μέσα στη μικρή περιοχή και στο πίσω δοκάρι τον αφύλακτο Καραγιαννίδη, ο οποίος από κοντά δεν είχε πρόβλημα με πλασέ να κάνει το 1-0.

Το δεύτερο μέρος

Από την αρχή της επανάληψης η Νίκη έδωσε πιο επιθετικό τόνο στο παιχνίδι της, αλλά η πρώτη φάση ανήκε στους Αρτινούς, με τον Μαζιώτη να σουτάρει διαγώνια λίγο δεξιότερα από το σημείο του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι στο 50’ .

Στο 52’ μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε από τ’ αριστερά και ασταθή απόκρουση της άμυνας του Καραϊσκάκη, ο Κορέτα βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει από καλή θέση ευθύβολα, αλλά λίγο πριν τη γραμμή έδιωξε ο Αβραμίδης.

Επόμενη φάση στο 61’, με τον Μπεκατώρο να χτυπά φάουλ από τον άξονα, με τον Καραγιαννίδη να πασάρει με το κεφάλι για τον Αβραμίδη, που έκανε νέα κεφαλιά για τον Χαρτσιά, που ήταν στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά πρόλαβε την κατάλληλη στιγμή ο οπισθοχωρημένος Κορέτα να διώξει σε κόρνερ.

Στο 62’ ο Χαρτσιάς πέρασε την κάθετη για τον Μαζιώτη, αλλά ο Τζήμας με γρήγορη έξοδο έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε, δεχόμενος και επιθετικό φάουλ από τον αντίπαλό του, που κιτρινίστηκε.

Στο επόμενο λεπτό ο Κορέτα βγήκε στο τετ-α-τετ, τσίμπησε την μπάλα από τον Σιαράβα, που φάνηκε να τον ανατρέπει, αλλά ο Διώτης από την Ευρυτανία δεν έδωσε το πέναλτι, με την μπάλα να έχει περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο 69’ το φάουλ του Κόλα προσπάθησε να αξιοποιήσει με κεφαλιά ο Κορέτα, που σε θέση για γκολ σημάδεψε τη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας, αλλά έπεσε ο Σιαράβας και απέκρουσε. Η μπάλα έμεινε για λίγα δευτερόλεπτα μέσα στη μικρή περιοχή και μετά την προσωρινή απομάκρυνσή της αποδέκτης της έγινε ο Ναουμίδης, ο οποίος με πλασέ από θέση μέσα αριστερά την έστειλε πάνω από την εστία.

Δύο λεπτά αργότερα το φάουλ από τα δεξιά του Μέτσε είχε ως αποδέκτη τον Βασίλιεβιτς, που έκανε μία επικίνδυνη κεφαλιά, αλλά πριν η μπάλα φτάσει στον Μαλακασιώτη στη γραμμή της μικρής περιοχής, πρόλαβε να απομακρύνει ο Καραγιαννίδης.

 Στο 80’ είχαμε μία μεγάλη φάση για τη Νίκη. Ο Γαρυφαλλόπουλος κέρδισε τις κόντρες στο ημικύκλιο κι αυτό ευνόησε τον Κορέτα, που βγήκε μόνος με τον Σιαράβα, όμως το αριστερό σουτ πήγε πάνω στον τερματοφύλακα του Καραϊσκάκη, που απέκρουσε, υψώνοντας τα χέρια.

Αυτή η φάση ήταν η τελευταία στο ματς, αφού παρά την όποια μάλλον ανορθόδοξη πίεση της Νίκης, με φάουλ και πλάγια άουτ, δε καταγράφηκε κάποια άλλη αξιόλογη τελική προσπάθεια και η Α.Ε. Καραϊσκάκης πήρε την πρόκριση για τους τέσσερις του Κυπέλλου με 1-0.  

Τον αγώνα παρακολούθησαν περί τους 70 φιλάθλους της Νίκης...

Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Σιαράβας, Παπανίκου, Λάμπρου, Αβραμίδης, Καραγιαννίδης, Κόλλινς (65’ Ζυγκερίδης), Ντατίδης, Βελέτης, Χαρτσιάς (79’ Γούλας), Μπεκατώρος, Μαζιώτης (88’ Γυφτοκώστας)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Παπαγεωργίου (82’ Αλεξανδρής), Δημολιός, Παπαδήμας, Ναουμίδης, Βέργος, Μέτσε, Σκοπελίτης (65’ Βασίλιεβιτς), Κόλα (70’ Μαλακασιώτης), Γαρυφαλλόπουλος, Κορέτα

*Αποστολή στα Τρίκαλα: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Last modified onThursday, 23 February 2017 19:01