noodles volos banner

Η πιο ευρεία ΝΙΚΗ, 4-0 τον Αστέρα Πετριτή

Η φάση του 2-0 με τον Νικλητσιώτη να ετοιμάζεται να στείλει την μπάλα τα δίχτυα με το κεφάλι Η φάση του 2-0 με τον Νικλητσιώτη να ετοιμάζεται να στείλει την μπάλα τα δίχτυα με το κεφάλι

Χτυπώντας τρεις φορές με ισάριθμες κεφαλιές των Κορέτα στο 39’, Νικλητσιώτη στο 59’ και Παρασκευαΐδη στο 76’ και μία με κοντινό σουτ του Γαρυφαλλόπουλου μετά από κεφαλιά του Πετράκου στο δοκάρι στο 85’, η Νίκη δεν είχε πρόβλημα να επιβληθεί στο Π. Μαγουλάς του Αστέρα Πετριτή με 4-0 και να φτάσει έτσι τα τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα με μία τεσσάρα στην πιο ευρεία της επικράτηση στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Στο πρώτο μέρος, η Νίκη έδωσε δικαιώματα στους φιλοξενούμενους, παρότι αυτή είχε τη μεγαλύτερη φάση με το χαμένο πέναλτι του Νικλητσιώτη στο 26’, ωστόσο σε καθοριστικό σημείο, έξι λεπτά πριν την ανάπαυλα, κατόρθωσε να πάρει το προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος, η Νίκη ήταν πιο σοβαρή, ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, χωρίς να απειληθεί στο ελάχιστο από τον αντίπαλό της και πετυχαίνοντας άλλα τρία τέρματα έφτασε στο τελικό 4-0.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη εκτός του Τζήμα στο τέρμα, είχε στην άμυνα τους Παπαδήμα, Δημολιό (άκρα), Ναουμίδη και Παρασκευαΐδη (στόπερ). Ο Βέργος και ο Πετράκος ήταν οι αμυντικοί μέσοι, ο Μέτσε στον άξονα ως επιτελικός, ο Κόλα στα δεξιά και ο Νικλητσιώτης έπαιζαν μπροστά τους, ενώ ο Κορέτα ήταν σέντερ φορ.

Ο Αστέρας Πετριτή είχε ως τερματοφύλακα τον Ριγανά, ενώ την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Καλούδης, Στούπας Σπ., Τσιάβος, Λέσης με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά. Πολύζος και Χρ. Γεωργοπάλης είχαν αμυντικό ρόλο στο κέντρο και πιο επιθετικό οι Μάμαλος στον άξονα, Γαστεράτος στ’ αριστερά, Ν. Γεωργοπάλης στα δεξιά, ενώ ο κλασικός προωθημένος ήταν ο Δ. Στούπας.

Το πρώτο μέρος

Η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 5’ με τον Δημολιό να κάνει ωραία προσπάθεια από τα αριστερά και να σεντράρει για τον Κορέτα, που έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα άουτ με το κεφάλι.

Νέα τελική προσπάθεια στο 9’, όταν ο Νικλητσιώτης ξεπέρασε με μαγική ενέργεια τον Καλούδη στη γραμμή του πλαγίου, συνέκλινε στον άξονα και αφού συνεργάστηκε με τον Μέτσε βρέθηκε στο ημικύκλιο, απ’ όπου σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 17’ μετά το φάουλ του Κόλα η κεφαλιά του αφύλακτου έξω από τη μικρή περιοχή Κορέτα, που είχε κακή τοποθέτησε σώματος, πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 23’ καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή για τον Αστέρα Πετριτή, που ήταν και η πιο επικίνδυνη μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Ν. Γεωργοπάλης έκανε κίνηση από τα δεξιά προς τ’ αριστερά και παίρνοντας μία κάθετη πάσα βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Τζήμα, αλλά την καθοριστική στιγμή κι ενώ ήταν έτοιμος να πλασάρει ο Ναουμίδης έκανε το σωτήριο τάκλιν.

Στο επόμενο λεπτό ο Τζήμας μπλόκαρε χαμηλά την κεφαλιά του Σπ. Στούπα μετά από φάουλ σε νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 25’ η Νίκη κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Παπαδήμα από τον Τσιάβο μέσα αριστερά της περιοχής, με τον παίκτη των Κερκυραίων να κιτρινίζεται. Ωστόσο, στο 26’ ο Ριγανάς απέκρουσε προς τα δεξιά της εστίας του το πέναλτι του Νικλητσιώτη, που δεν ήταν και πολύ γωνιακό.

Μετά την απόκρουση το ριμπάουντ πήρε ο Πετράκος, που ανατράπηκε πεντακάθαρα από τον Καλούδη, στην προσπάθειά του να ντριμπλάρει τον δεξιό μπακ του Αστέρα, αλλά η κ. Τσιοφλίκη, παρότι μπροστά στη φάση δε θέλησε να δώσει δεύτερο πέναλτι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

 Στο 29’ πάλι ο προωθημένος στόπερ Σπύρος Στούπας απείλησε σοβαρά με κεφαλιά λίγο πάνω από την εστία, ενώ μεγάλη φάση για τη Νίκη είχαμε στο 33’, όταν ο Πετράκος μετά από σέντρα του Μέτσε από τα δεξιά βρέθηκε αφύλακτος και με όλο το τέρμα μπροστά του ανάμεσα από τη γραμμή της περιοχής και το πέναλτι, αλλά το πλασέ του έφυγε εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι.

Τελικά στο 39’ η Νίκη προηγήθηκε. Ο Μέτσε πέρασε για τον προωθημένο Ναουμίδη, ο οποίος από θέση μέσα δεξιά της περιοχής έβγαλε θαυμάσια με το αριστερό για τον Κορέτα, που στο ύψος της μικρής περιοχής έστειλε αλλού τον Ριγανά και αλλού την μπάλα, γράφοντας το 1-0 με κεφαλιά-ψαράκι.

Στο 42’ η κεφαλιά του Παρασκευαΐδη αποκρούστηκε λίγο πριν τη γραμμή από τον Σπύρο Στούπα, ενώ στο 43’ στο συρτό μακρινό σουτ του Χρ. Γεωργοπάλη αντέδρασε σωστά ο Τζήμας, που μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία στην τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου.

Το δεύτερο μέρος

Στην πρώτη της καλή φάση στην επανάληψη η Νίκη πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Μέτσε στο 59’ σέντραρε από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι για τον Νικλητσιώτη, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παρά την παρέμβαση του Σπ. Στούπα, που δεν κατόρθωσε με το κεφάλι, να αποτρέψει το 2-0.

Στο 65’ μετά από γρήγορη εναλλαγή Κόλα-Παπαδήμα, ο δεύτερος έκανε μία συρτή σέντρα-σουτ, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ριγανάς προ του Νικλητσιώτη, που είχε κάνει κίνηση προς την μπάλα. Στο 72’ ο Νικλητσιώτης δοκίμασε το πόδι του μετά από ωραία ατομική ενέργεια, αλλά κόντραρε πάνω στα σώματα, ενώ στο 75’ ο Κόλα είχε περάσει τον Τσιάβο με ωραία τσίμπημα της μπάλας, αυτός τον ανέτρεψε από πίσω και δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Το φάουλ εκτελέστηκε από τον Νικλητσιώτη, με τον Παρασκευαΐδη με το κεφάλι να νικά τον Ριγανά, γράφοντας το 3-0 στο 76’.

Με το που μπήκε στο γήπεδο ο Βασίλιεβιτς πήρε την μπάλα στον άξονα, προχώρησε, αλλά δεν έπιασε γεμάτο το σουτ, με συνέπεια να μπλοκάρει ο Ριγανάς στο 79’.  Στο 85’ ο Γαρυφαλλόπουλος στην πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό της Νίκης (είχε ντεμπουτάρει στην Ηγουμενίτσα) κατάφερε να σκοράρει, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από κεφαλιά του Πετράκου στο δεξί δοκάρι και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με το αριστερό από τη μικρή περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

ΝΙΚΗ Β.: Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Ναουμίδης (88’ Χατζόγλου), Παρασκευαΐδης, Βέργος, Πετράκος, Μέτσε (78’Βασίλιεβιτς), Κόλα, Νικλητσιώτης, Κορέτα (70’ Γαρυφαλλόπουλος)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ: Ριγανάς, Καλούδης, Στούπας Σπ., Τσιάβος, Λέσης, Γεωργοπάλης Χρ. (87’ Πολύζος), Καρβούνης, Γεωργοπάλης Ν., Γαστεράτος (77’ Ρούμπος), Μάμαλος, Στούπας Δ. (69’ Τόμπρος)

Χρήστος Θανασούλης

Last modified onSunday, 19 February 2017 17:23