noodles volos banner

Το "κάρφωσε" ο Σέττος στο 84’, Ρήγας-Εθνικός Φ. 1-0

Προσπάθεια του Σέττου στο σημερινό ματς με αντίπαλο τον Βραχνό Προσπάθεια του Σέττου στο σημερινό ματς με αντίπαλο τον Βραχνό

Έστω και στο 84’ ήρθε η λύτρωση για τον Ρήγα Φεραίο απέναντι στον Εθνικό Φιλιππιάδας, με τους Βελεστινιώτες να επιστρέφουν στα τρίποντα μετά από πέντε παιχνίδια με γκολ του Σέττου έξι λεπτά πριν τη λήξη με άπιαστη κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κιπτίου. Μ’ αυτό το τέρμα η ομάδα του Λάκη Μπακάλη επικράτησε με 1-0 και έδωσε τέλος σ’ ένα αρνητικό σερί αποτελεσμάτων.

Το παιχνίδι κυμάνθηκε ποιοτικά στη μετριότητα, με τους φιλοξενούμενους, που ενδιαφέρονταν σχεδόν αποκλειστικά για το αμυντικό κομμάτι, να μην επιτρέπουν στον Ρήγα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων να τους απειλεί. Οι νικητές δεν ήταν καλοί, αλλά ήταν οι μόνοι που προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο γκολ και τελικά δικαιώθηκαν στο 84’.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ρήγας Φεραίος ξεκίνησε με 4-4-2. Ο Παπαγιάννης ήταν στο τέρμα και στην άμυνα οι Χατζηαθανασίου, Μπόρας, Βουραζέρης, Σπαθής με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά. Στο κέντρο με την ίδια φορά τοποθετήθηκαν οι Κιπτίου, που συνεχώς συνέκλινε στον άξονα, Χύσα, Αλεξίου και Γεωργατζής, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Σέττος και Τζοβάρας. Όταν μπήκε στον αγώνα ο Γκίκας στη θέση του Χύσα, ο Γεωργατζής πήγε στον άξονα, ενώ ο Γκίκας στ’ αριστερά, αν και διαρκώς έκανε κίνηση προς τα μέσα, όπως συνέχισε να κάνει το ίδιο και ο Κιπτίου.

Από την άλλη ο Εθνικός Φιλιππιάδας είχε διάταξη 5-4-1. Οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Βραχνός, Κουμπής, Τσιουλάι, με πλάγιους μπακ τους Μανιώτη στα δεξιά και Ντανάι στ’ αριστερά. Η τετράδα στο κέντρο ήταν οι Άτσκα και Δημουλάς στον άξονα, με τους Μπαλογιάννη (αριστερά) και Μπαστάνη (δεξιά) να είναι στα πτέρυγες. Τέλος, μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μιχάλης. Στην αλλαγή του Βουτσελά με τον Μιχάλη, ο νεοεισελθών πήγε στ’ αριστερά και σε φορ μετατράπηκε ο Μπαστάνης.

Το πρώτο 45λεπτο

Στο πρώτο μέρος, ο Ρήγας Φεραίος δεν μπόρεσε να επιβάλει την κυριαρχία του και να πατήσει πολλές φορές περιοχή. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα, παίζοντας ψηλά, στη συνέχεια ο Ρήγας πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούσε να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος. Το δεξί σουτ του Κιπτίου εκτός περιοχής στο 22’ μπλόκαρε πανεύκολα ο Τρανουλίδης, ενώ χρειάστηκε δύο χρόνους, για να κάνει το ίδιο στο σουτ του Σέττου στο 31’, παρότι δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατό. Ο φορ του Ρήγα γύρισε ωραία το σώμα του και σημάδεψε τη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 36’ ο Παπαγιάννης μπλόκαρε το μακρινό φαλτσαριστό σουτ του Μπαλογιάννη από πλάγια αριστερά, ενώ το πρώτο μέρος τελείωσε με δύο αξιόλογες κεφαλιές των παικτών του Ρήγα Φεραίου μετά από φάουλ του Κιπτίου από τα δεξιά. Ο Βουραζέρης στην πρώτη περίπτωση στο 43’ (ο Τρανουλίδης μπλόκαρε σταθερά στη δεξιά του γωνία χωρίς πρόβλημα) και ο Τζοβάρας στη δεύτερη στο 45’ (απέκρουσε δύσκολα ο Τρανουλίδης και η μπάλα ήταν διεκδικήσιμη στη μικρή περιοχή, αλλά έδιωξαν οι αμυνόμενοι) δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν.

Το δεύτερο 45λεπτο

Με μεγάλη κατοχή της μπάλας από τον Ρήγα Φεραίο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι το 84’ κύλησε το δεύτερο μέρος. Η μοναδική ουσιαστική φάση μέχρι το γκολ ήταν αυτή του 52’. Ο Σπαθής σέντραρε από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι, με τον Χατζηαθανασίου που βρέθηκε σε θέση βολής να μην μπορεί να κάνει, όπως θα ήθελε, την προβολή. Η μπάλα πήρε ύψος, με τον Τζοβάρα να επιχειρεί το ανάποδο ψαλίδι, που πέρασε κοντά στην εστία άουτ.

Στο 65’ ο Μανιώτης έδιωξε σε κόρνερ την τελευταία στιγμή στο ύψος του πέναλτι, ενώ ο Σέττος περίμενε ανενόχλητος και φάτσα με τον Τρανουλίδη να απειλήσει και μετά την εκτέλεση του κόρνερ και την απόκρουση της άμυνας του Εθνικού, ο Κιπτίου σούταρε εκτός περιοχής με το αριστερό πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 70’ ο Παπαγιάννης μπλόκαρε τη μακρινή κεφαλιά του Άτσκα μετά από σέντρα από την αριστερή πλευρά, ενώ στο 84’ το κόρνερ του Κιπτίου από τα δεξιά και η παλικαρίσια κεφαλιά του Σέττου στο πρώτο δοκάρι, που κατέληξε στα δίχτυα, έδωσε το έναυσμα για πανηγύρια. Οι γηπεδούχοι κράτησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα με ευκολία το υπέρ τους 1-0 και πρόσθεσαν τρεις βαθμούς στη συγκομιδή τους, φτάνοντας τους 22.

Τέλος, να σημειωθεί σε ό,τι αφορά τον Τρικαλινό διαιτητή Λεωνίδα πως θα μπορούσε να τα έχει πάει λίγο καλύτερα στον πειθαρχικό έλεγχο των παικτών του Εθνικού, ενώ χάρισε δύο τρομερές ατάκες στον πάγκο του Ρήγα. Η πρώτη ήταν «το χέρι ήταν ακούσιο», όταν υπήρχαν διαμαρτυρίες για πεντακάθαρο χέρι του Άτσκα στο κέντρο του γηπέδου (λες και οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι) και η δεύτερη σε νέες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Ρήγα στο δεύτερο μέρος, με τον Λεωνίδα να αναρωτιέται «τι το κάναμε εδώ πέρα, american bar;», χαρίζοντας … άφθονο γέλιο.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Μπόρας, Βουραζέρης, Σπαθής, Κιπτίου, Χύσα (57’ Γκίκας), Αλεξίου, Γεωργατζής (80’ Γκάγκας), Σέττος, Τζοβάρας (89’ Γουτούλης)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Τρανουλίδης,  Βραχνός, Κουμπής, Τσιουλάι (89’ Τσιφλίδης), Μανιώτης, Ντανάι, Άτσκα, Δημουλάς, Μπαλογιάννης, Μπαστάνης, Μιχάλης (72’ Βουτσελάς)

Last modified onSunday, 12 February 2017 18:24