noodles volos banner

Ηττα... σοκ για τον Ολυμπιακό Βόλου με 0-1 από την Πύδνα

Την ήττα από την Πύδνα Κίτρους στο Πανθεσσαλικό γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου με 0-1. Οι ερυθρόλευκοι του Τίμου Καβακά, παρά το γεγονός ότι έχασαν πολλές ευκαιρίες και είχαν δύο δοκάρια, δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της ομάδας της Πιερίας και σε συνδυασμό με τη νίκη του Απόλλωνα Λάρισας απέναντι στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, έχασαν έδαφος από την κορυφή, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου στη Γ' Εθνική. Στο 79' μετά από λάθος του Χολέβα, ο Ντόσης έκανε ένα σουτ... κεραυνό, εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Κατσούλη. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να λύσουν το... γρίφο του σκοραρίσματος και πλέον η διαφορά από την πρώτη θέση ανέβηκε στους τέσσερις, δυσκολεύοντας τη συνέχεια. Με γιουχάρισμα κατά της διαιτησίας συνοδεύτηκε το τελικό σφύριγμα. Εσπασε, έτσι, το αήττητο του Ολυμπιακού στο Πανθεσσαλικό. 

Η ενδεκάδα

Μόλις μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στον Τυληκράτη Λευκάδας, κι αυτή αναγκαστική, για τους γηπεδούχους, στην αρχική ενδεκάδα. Συγκεκριμένα, ο Σουάνης πήρε τη θέση του τιμωρημένου Φλίγκου στην κορυφή της επίθεσης. Ο Κατσούλης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα προτιμήθηκαν οι Χολέβας, Ζώνας και Ιωαννίδης. Οι Σταύρου και Οικονόμου στον άξονα, οι Ευθυμιάδης και Μασάντο ως επιθετικά χαφ, ενώ στις πτέρυγες δεξιά τοποθετήθηκε ο Μουκάμ και αριστερά ο Δωματάς σε σύστημα 3-4-2-1.

Δοκάρι από νωρίς, αλλά...

Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα έδειξε τις προθέσεις του ο Ολυμπιακός Βόλου. Προσπάθησε να απειλήσει με επιθέσεις κυρίως από τις πτέρυγες αλλά και με συνεχή πίεση, που θα δημιουργούσε προϋποθέσεις και από τον άξονα, ενώ ο Σουάνης, με πολλή όρεξη στην επίθεση, έδινε το σύνθημα για τη διάθεση που θα είχαν οι ερυθρόλευκοι σε αυτό το κυριακάτικο απόγευμα. Ετσι, με το... καλησπέρα οι παίκτες του Τίμου Καβακά είχαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν. Στο 3', ο Ευθυμιάδης σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Παπατολίκα.

Οι Βολιώτες συνέχισαν να έχουν το ρυθμό και να είναι στο προσκήνιο, αλλά και να προσέχουν τα... νώτα τους, αφού η Πύδνα προσπαθούσε να απειλήσει μονάχα με αντεπιθέσεις. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, οι γηπεδούχοι έφτασαν για δύο ακόμη φορές πολύ κοντά στο να προηγηθούν.

Στο 22' ο Σουάνης έκλεψε την μπάλα από τον Στούμπο, κέρδισε μέτρα, πάσαρε δεξιά στον αμαρκάριστο Μουκάμ, ο οποίος την έστειλε με συρτό σουτ έξω, δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα Παπατολίκα, ενώ στο 28' χάθηκε απίστευτη ευκαιρία για τους Βολιώτες. Ο Χολέβας έκανε βαθιά μπαλιά προς τον Ευθυμιάδη δεξιά, με τον τελευταίο να σεντράρει παράλληλα και τον Σουάνη εξ επαφής να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Οσο οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου δεν άνοιγαν το σκορ, οι φιλοξενούμενοι... ξεθάρρευαν και απείλησαν με το δικό τους δοκάρι. Στο 37' ο Ντόσης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Δήμας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη συμβολή των ερυθρόλευκων δοκών.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του α' μέρους, σημειώθηκε σύρραξη ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων και αψιμαχίες, γεγονός που οδήγησε σε δύο κίτρινες κάρτες από το διαιτητή Μπλούνα, μία για τον Ζώνα των γηπεδούχων και ακόμη μία για το Στούμπο των φιλοξενούμενων.

Με ακόμη μία καλή προϋπόθεση για τον Ολυμπιακό, οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια. Οι Σουάνης και Μουκάμ συνδυάστηκαν άψογα, ο τελευταίος έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Οικονόμου από το ύψος του ημικυκλίου της περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

 

Ηττα κόντρα στη ροή του παιχνιδιού

Με ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε και το β' μέρος. Στο 48' ο νεοεισελθών Κέρι σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, ο τερματοφύλακα Παπατολίκας βρήκε με τα ακροδάχτυλα την μπάλα και αυτή κατέληξε στο αριστερό δοκάρι και κόρνερ.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν με τον ίδιο πιεστικό ρυθμό, χωρίς όμως να βρίσκουν λύσεις επιθετικά. Ο τεχνικός, Τίμος Καβακάς, βλέποντας το ρυθμό να πέφτει, ενίσχυσε την επίθεση με την είσοδο του Αναστασίου στο 55', αντί του Σταύρου. Παρόλα αυτά, απειλητικός ουσιαστικά δεν μπορούσε να γίνει και τα πολλά φάουλ των φιλοξενούμενων, διέκοπταν το ρυθμό, έδιναν όμως παράλληλα την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απειλήσουν μέσω στημένου.

Ετσι, στο 68' σημειώθηκε σημαντική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Κέρι, που έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα με την είσοδό του, εκτέλεσε φάουλ, ο Παπατολίκας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία, στην επαναφορά ο Σουάνης δεν μπόρεσε να σουτάρει και ο τερματοφύλακας της Πύδνας μάζεψε ανάμεσα από πολλούς ερυθρόλευκους, που προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την περίσταση. Οσο η ώρα περνούσε, ο Ολυμπιακός Βόλου πίεζε όλο και περισσότερο και έφτασε σε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία στο 73'. Η μπάλα κατέληξε στο Δωματά, μέσα στην περιοχή και αριστερά, αλλά το σουτ του αποκρούστηκε σωτήρια από τον Παπατολίκα και μετά από φάση διαρκείας οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ.

Στη μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο β' μέρος, οι παίκτες της Πύδνας ευτύχησαν να προηγηθούν, κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 79' μετά από λάθος του Χολέβα, ο Ντόσης έκανε ένα σουτ... κεραυνό, εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Κατσούλη. Ηταν αδύνατο να αντιδράσει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Παρά την... ψυχρολουσία, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να μην φύγουν με άδεια... χέρια από το Πανθεσσαλικό. Στο 85' ο Μουκάμ μπήκε στην περιοχή, πάσαρε και η μπάλα σταμάτησε σε χέρι παίκτη της Πύδνας, καθώς ο τελευταίος έπεφτε, με τους γηπεδούχους να αντιδρούν και να ζητούν πέναλτι, χωρίς τύχη όμως, αφού ο διαιτητής Μπλούνας έδειξε να συνεχίσουν.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Τ. Καβακάς): Κατσούλης, Ιωαννίδης, Χολέβας, Ζώνας, Οικονόμου, Σταύρου (55' Αναστασίου), Μουκάμ, Δωματάς, Ευθυμιάδης (46' Κέρι), Μασάντο, Σουάνης.

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ (Γ. Χατζάρας): Παπατολίκας, Καραγκούνης, Κόλα, Κωτσιόπουλος, Στούμπος, Σαμουηλίδης (55' Πιαστόπουλος), Καθάριος (90' Μακράκης), Δήμας, Κυπαρίσσης (70' Παπαδημητρίου), Ντόσης, Τσατσαρής

Κίτρινες: 32' Χολέβας, 40' Ζώνας, 81' Μασάντο - 16' Σαμουηλίδης, 40' Στούμπος, 45' Τσατσαρής, 81' Κόλα

Διαιτητής: Ιωάννης Μπλούνας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Καλύβας, Λιτοσελίτης (Φθιώτιδας)

Last modified onTuesday, 14 February 2017 13:25