noodles volos banner

Βραβεύτηκε ο Τάκης Τσόχας στην κοπή πίτας της Ακαδημίας της Νίκης

Έγινε σήμερα το απόγευμα σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας η εκδήλωση της κοπής της πίτας των Νέων Αθλητών και της Ακαδημίας της Νίκης Βόλου. Παιδιά και γονείς γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο -πολλοί μάλιστα έμειναν όρθιοι- χειροκροτώντας όλους τους ομιλητές και ειδικά τον υπεύθυνο της Ακαδημίας Άκη Σουγγάρη, ενώ οι πιτσιρικάδες κοιτούσαν μαγεμένοι τον πρώτο σκόρερ της Νίκης διαχρονικά, Τάκη Τσόχα, που βραβεύθηκε για την προσφορά του στην ομάδα, και έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο Γιώργος Κουτσούκης, πρώην αντιπρόεδρος της Δ.Ε. και παράγοντας που ασχολείται άτυπα με τις ακαδημίες θέλησε, παρουσιάζοντας την εκδήλωση, αρχικά να κάνει ειδική μνεία στον Κώστα Γρηγοριάδη, λόγω της πρόσφατης σοβαρής περιπέτειας με την υγεία του. «Είναι ένας από τους ανθρώπους που έκανε μεγάλη δουλειά στις ακαδημίες μας και που πέρασε μία δοκιμασία, αλλά απέδειξε ότι είναι γαλοζοαίματος και έκανε την καλύτερη απόκρουση της ζωής του», ήταν τα λόγια του.

 

Στ. Φάτσης: «Του χρόνου δε θα μας χωράει ούτε η διπλάσια αίθουσα»

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Φάτσης επισήμανε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς των παιδιών που τα εμπιστεύτηκαν στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Νίκης, για να μάθουν ποδόσφαιρο.

Μία Ακαδημία, που ξεκίνησε με πολλά προβλήματα κυρίως εγκαταστάσεων, παρόλ’ αυτά το συναίσθημα ήταν υπεράνω της σκοπιμότητας ή κάποιων άλλων πραγμάτων. Η αγάπη σας για την ομάδα απέδειξε ότι τη σέβεστε κα στείλατε τα παιδιά σας να μάθουν μπάλα στον μεγαλύτερο σύλλογο της Μαγνησίας, που είναι η Νίκη Βόλου.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Άκη Σουγγάρη, που παρόλες τις δυσκολίες πίστεψε ότι η χρονιά δεν έχει χαθεί για την Ακαδημία και ότι οι Νέοι Αθλητές έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους και 24 ώρες το 24ωρο ασχολείται, δίνοντας πραγματικά το εαυτό του, για να μη λείψει τίποτα απ’ τα παιδιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Φάντζιο Μπούις, ο οποίος, παρόλο που έπαιξε στην ομάδα μας πριν πολλά χρόνια μόλις για μία σεζόν κατάλαβε τη δυναμική της και έκανε ένα μακρινό ταξίδι, για να έρθει εδώ κοντά μας ως προπονητής των Νέων Αθλητών και ως αρχιπροπονητής των Ακαδημιών, για να δώσει ένα όραμα σ’ αυτό που λέγεται ταλέντο.

Θεωρώ ότι είναι η τελευταία χρόνια που θα κάνουμε κοπή πίτας για τις ακαδημίες σε τόσο μικρή αίθουσα. Του χρόνου δε μας χωράει ούτε η διπλάσια αίθουσα. Να είστε σίγουροι. Τέλος, θα ήθελα οι γονείς να γίνετε μέλος στον Ερασιτέχνη. Η φετινή χρονιά απέδειξε ότι οι αποφάσεις είναι του κόσμου της Νίκης, αλλά η συμμετοχή δεν είναι αυτή που πρέπει για τη δυναμική της Νίκης. Δεν μπορεί 100 άτομα να αποφασίζουν γα τις τύχες οποιουδήποτε τμήματος».

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών της Νίκης μίλησε ο Γιάννης Κορέτα, οποίος ζήτησε να βοηθούν οι οικογένειες τα παιδιά σε όλο αυτό που προσπαθούν να κάνουν τα νέα ταλέντα της ομάδας. «Είναι τιμή που αγωνίζονται σ’ αυτήν την ομάδα, όπως και για μας που είμαστε στην αντρική ομάδα. Από μικρή ηλικία πρέπει να μπουν οι βάσεις, για να τιμήσουν αυτήν την ομάδα, όπως το κάνουμε και εμείς. Από κει και πέρα εμείς θα δώσουμε ό,τι έχουμε, για να πετύχουμε τον στόχο μας και μακάρι όλα τα παιδιά να βρεθούν στη θέση μας, φορώντας αυτή τη φανέλα. Υγεία σε όλους και καλή χρόνια», υπογράμμισε.

 

Άκης Σουγγάρης: «Είμαι υπόλογος μόνο στα παιδιά»

Ο υπεύθυνος ακαδημιών κ. Άκης Σουγγάρης έκανε λόγο για το υψηλό επίπεδο της Ακαδημίας και για την οικονομική συνέπεια που υπάρχει και συνέχισε: «Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό και δε θα ακούσετε ότι οφείλεται ούτε μισό σεντ. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους προπονητές μας για την απόφαση που πήραμε τον Ιανουάριο να μειώσουμε τη συνδρομή από τα 25 ευρώ στα δέκα. Είμαστε η μοναδική Ακαδημία, όπου δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια των παιδιών. Οι μεταφορές των παιδιών εκτός Βόλου γίνεται με λεωφορείο. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή Ακαδημία που το κάνει αυτό. Ο χρόνος είναι πολύ μικρός, γιατί ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο. Θέλουμε να θεσπίσουμε κάποιους κανόνες και για τους γονείς και για τους αθλητές και για τους προπονητές.

Συνεργαζόμαστε άψογα με τον κ. Μπούις, που είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στη Θεσσαλία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι από τη Νίκη με βοηθάνε να βγάλουμε σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο και κάποιους αφανείς ήρωες. Επίσης ευχαριστώ τους κ.κ. Καλόγηρο και Δαλούκα από την ΕΠΣΘ, αλλά και τον Μιχάλη Καπουρνιώτη, που βοήθησε να βρούμε λύση στα γήπεδα.  Οι αρχές μας πρέπει να είναι η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός και θα  δουλέψουμε, για να τα κερδίσουμε. Ο Άκης Σουγγάρης υπόλογος θα είναι μόνο στα παιδιά».

Στη συνέχεια ο Φάντζιο Μπούις μίλησε για τον βασικό στόχο της ατομικής βελτίωσης, παρέχοντας καλές τεχνικές γνώσεις και γερές βάσεις σε ό,τι αφορά τις τακτικές, αλλά και πειθαρχία και σωστή συμπεριφορά. Χαρακτήρισε επίσης σημαντικό για ένα σωματείο να έχει μία καλή Ακαδημία, που τροφοδοτεί συστηματικά την ανδρική ομάδα. «Το πιο δυνατό σημείο της Νίκης είναι ο κόσμος και από μας εξαρτάται να δουλέψουμε σωστά, για να τον ξαναφέρουμε κοντά», είπε ο Βέλγος αρχιπροπονητής της Ακαδημίας.

 

Τάκης Τσόχας: «Να επανδρώσουν τα παιδιά την ιδέα που λέγεται Νίκη»

Η βράβευση του Τάκη Τσόχα που ακολούθησε ήταν η ωραιότερη στιγμή της εκδήλωσης. Ο κ. Φάτσης του απένειμε τιμητική πλακέτα και ο κ. Σουγγάρης του έδωσε μία φωτογραφία από φάση που πρωταγωνιστεί ο ίδιος.

«Η Νίκη δεν είναι ομάδα, είναι ιδέα. Βλέποντας όλα αυτά τα παιδιά ανατριχιάζω, θυμάμαι τα παλιά και συγκινούμαι. Εύχομαι να έχουν υγεία, να είναι γερά, να είναι καλοί αθλητές και να επανδρώσουν την ιδέα που λέγεται Νίκη σε όλα τα τμήματά της», είπε ο κ. Τσόχας.

Ο πατήρ Απόστολος Ντόκος, ιερέας της Ευαγγελίστριας, ευλόγησε την πίτα των Ακαδημιών και των Νέων Αθλητών και στην ομιλία του αναφέρθηκε σστον Τάκη Τσόχα, τον οποίον απόλαυσε ως πιτσιρικάς στο γήπεδο και τόνισε μεταφορικά ότι συνεχίσει να σκοράρει, αφού έχει μία σπουδαία οικογένεια με παιδιά και εγγόνια. Παράλληλα, απηύθυνε τις εγκάρδιες ευχές του στα παιδιά και τους ζήτησε να πάρουν από τους προπονητές τους ήθος και ύφος ποδοσφαιρικό, για να γίνουν αστέρια στο γήπεδο και στην κοινωνία στο μέλλον.

Τέλος, συμβούλεψε τους πρωτεργάτες της προσπάθειας της Ακαδημίας να μην είναι απολογητικοί, γιατί η Νίκη δεν ήταν ποτέ «υπό» και πάντα ήταν μία ιδέα, πάνω στην οποία στηρίχθηκαν οι προγονοί μας, για να αποδείξουν την παρουσία τους όχι στα στενά πλαίσια μίας πόλης, αλλά σε όλο το πανελλήνιο.

Χρήστος Θανασούλης

 

 

 

 

Last modified onSaturday, 11 February 2017 12:39