noodles volos banner

Λόρι Κέρι: «Να δείξω στον κόσμο πόσο έχω εξελιχθεί ως παίκτης»

Με μία πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε την Τετάρτη η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου για το εντός έδρας ματς με την Πύδνα Κίτρους. Μετά το τέλος αυτής ο Λόρι Κέρι, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, που έκανε ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα στο παιχνίδι με τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα, περνώντας στο γήπεδο ως αλλαγή στο 59’, μίλησε στο magnesiasports.

Ο 25χρονος επιθετικός ρωτήθηκε:

Για την πρώτη του συμμετοχή στη Λευκάδα και αν τον στεναχώρησε το γεγονός ότι έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει και να δώσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του:

«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι βρω ομάδα και να έρθω στον Ολυμπιακό είχα ένα 20ημερο αποχής. Δε με στεναχώρησε, γιατί πιστεύω ότι είμαι παίκτης που έχω προσωπικότητα και όποτε παίρνω την μπάλα πάντα παίρνω πάνω μου τις φάσεις και κάνω προσωπικές ενέργειες. Αν δείτε την τελευταία φάση, “έσπασα” την μπάλα, ενώ στην προηγούμενη ένιωσα ότι “το είχα” και το τελείωσα μόνος μου.

Ως ομάδα παίξαμε πολύ καλά, κάναμε πολλές ευκαιρίες σ’ ένα κάκιστο γήπεδο, αλλά η μπάλα έτσι είναι. Μας τιμώρησε στο 88’, αλλά αυτό συμβαίνει, όταν χάνεις πολλές ευκαιρίες. Και οι μεγάλες ομάδες το παθαίνουν. Δε πειράζει. Θα μας το δώσει αλλού ο Θεός».

Για το αν θέλει λίγο καιρό ακόμη, για να φτάσει σ’ αυτό που εκείνος πιστεύει ότι μπορεί:

«Δεν είμαι ακόμη έτοιμος και το έχω συζητήσει και με τον προπονητή. Δεν έχω προσαρμοστεί 100%. Όμως σιγά-σιγά πιστεύω ότι θα φτάσω εκεί που θέλω».

Για τη θέση που του έχει δείξει ο κ. Καβακάς ότι θέλει να τον χρησιμοποιήσει:

 «Στη Λευκάδα στο σύστημα που παίζουμε με δύο επιθετικά χαφ πίσω από τον φορ έπαιξα σ’ αυτή τη θέση μαζί με τον Μασάντο, αλλά παίζω και στα δεξιά και στ’ αριστερά. Έχω μιλήσει με τον κόουτς και του έχω πει ότι παίζω και στις τρεις θέσεις και όπου με χρειαστεί εγώ θα παίξω για την ομάδα και θα δώσω το καλύτερο που μπορώ».

Για το ότι στην επίθεση υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες και πώς το αντιμετωπίζει:

«Είναι θετικό αυτό για την ομάδα, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές, γιατί σου δίνει το κίνητρο να παίζεις πιο δυνατά και πιο καλά. Σαφώς και είναι καλό, γιατί σε βοηθάει μέσα στο παιχνίδι».

Για το αν η απουσία του Φλίγκου του δίνει μία μεγαλύτερη ευκαιρία να βρεθεί στην ενδεκάδα:

«Το ότι θα λείψει ο Φλίγκος είναι σίγουρα απώλεια, αλλά υπάρχουν κι άλλα παιδιά που μπορούν να τον αναπληρώσουν, καθώς όλοι είμαστε καλοί παίκτες, όπως ο Σουάνης, που έχει πολλές παραστάσεις. Το αν θα χρησιμοποιηθώ εγώ, το αφήνω στην κρίση του προπονητή μου με βάση το τι θα δει αυτός μέσα από την προπόνηση. Σε ό,τι με χρειαστεί εγώ θα είμαι εκεί είτε αυτό είναι δέκα λεπτά είτε ένα ημίχρονο είτε όλο το παιχνίδι. Έχω έρθει, για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τον στόχο της και μέσα απ’ αυτό θα βγούμε όλοι κερδισμένοι. Επειδή είμαι από τον Βόλο και μεγάλωσα εδώ, θέλω πάρα πολύ να βγει η ομάδα και γι’ αυτό τον λόγο ήρθα, γιατί είχα και προτάσεις από ομάδες Β’ Εθνικής, και για να είμαι στο σπίτι μου. Έπαιξα και πιο παλιά στον Ολυμπιακό Βόλου, στην Κ20, και δεν μπόρεσα τότε ν’ ανέβω στην πρώτη ομάδα. Έγινε όμως τώρα».

Για το ματς με την Πύδνα Κίτρους την προσεχή Κυριακή στο Πανθεσσαλικό:

«Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι κατ’ αρχάς στον στόχο μας και στο πλάνο του προπονητή μας και πιστεύω πως, αν είμαστε λίγο πιο αποτελεσματικοί σ’ αυτό το παιχνίδι, δε θα έχουμε πρόβλημα, γιατί είναι δεδομένο ότι θα κάνουμε αρκετές ευκαιρίες και ότι έχουμε ποιότητα ως ομάδα».

Για το ότι την Κυριακή θα είναι το πρώτο του ματς, εφόσον φυσικά αγωνιστεί, μπροστά στο κοινό του Ολυμπιακού Βόλου:

«Η αλήθεια ότι το περιμένω πολύ και θέλω πολύ να παίξω μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά αυτό, όπως είπα, είναι στην κρίση του προπονητή μου. Σκοπός μου είναι να δείξω και εγώ με τη σειρά μου τι παίκτης είμαι, γιατί τα τελευταία χρόνια έλειπα από τον Βόλο και δεν έχουν δει οι φίλαθλοι πόσο έχω εξελιχθεί ως παίκτης. Επιθυμώ να βοηθήσω τα μέγιστα, ώστε να πάρει η ομάδα το τρίποντο και ελπίζω στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί.

 Έχασα την ευκαιρία να παίξω σε πιο μικρή ηλικία στον Ολυμπιακό Βόλου και γι’ αυτό θέλω να αγωνιστώ και στο παιχνίδι της Κυριακής, αλλά και στα επόμενα. Εξάλλου ένας ποδοσφαιριστής δεν κρίνεται από ένα μόνο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν είμαι 100% έτοιμος.

Στο προηγούμενο ματς έκανα κάποιες ενέργειες, αλλά δεν ήμουν στον βαθμό ετοιμότητας που θα έπρεπε. Προπόνηση με προπόνηση, αλλά κυρίως παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωθώ, γιατί ένα ματς βοηθά περισσότερο, καθώς ανεβαίνεις και ψυχολογικά και αποκτάς αυτοπεποίθηση, ειδικά αν διακριθείς».