noodles volos banner

Σκόραρε μετά από 4,5 μήνες και λύτρωσε τον Ολυμπιακό Β.

Από το ματς της πρεμιέρας είχε να σκοράρει ο Αλέκος Αναστασίου, όταν και είχε σημειώσει το δεύτερο γκολ στο 3-0 επί του Αστέρα Πετριτή 11/9, αλλά βρήκε την πιο κατάλληλη στιγμή να βρει εκ νέου τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς η ομάδα του σήμερα στο Πανθεσσαλικό ήταν στο 0-0 μέχρι το 80’ απέναντι στην Ιστιαία, με την αγωνία να χτυπάει «κόκκινο». Όμως σε εκείνο το σημείο ο Βολιώτης στράικερ έλυσε το γόρδιο δεσμό και λύτρωσε την ομάδα του, βάζοντας ο ίδιος το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις και διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν τις φάσεις απέναντι στο συγκρότημα του Μίκι Τσίρκοβιτς ειδικά στο πρώτο μέρος, για να προηγηθούν, αλλά τελικά η προσπάθειά τους δικαιώθηκε έστω και αργά και πέτυχαν έτσι την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους.

Η διάταξη

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 3-4-2-1 και με «φορτωμένο» τον άξονα. Συγκεκριμένα οι τρεις της άμυνας ήταν στα δεξιά ο Ζώνας, στο κέντρο ο Ντόικιτς και στα αριστερά ο Ιωαννίδης. Οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν ο Οικονόμου και ο Σταύρου και στα πλάγια όλη την πλευρά είχαν οι Μουκάμ στα δεξιά και Δωματάς στ’ αριστερά. Πίσω από τον Φλίγκο κινούνταν ως δεκάρια στην ίδια ευθεία και στον άξονα οι Μασάντο και Ευθυμιάδης.

Πολλές τελικές στο πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του μεγάλη φάση στο 17’, με τον Ευθυμιάδη να πιάνει το σουτ -μετά από απόκρουση του γκολκήπερ Μάλτζαρη με τις γροθιές- από καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά αστόχησε, ενώ η εστία ήταν κενή από τερματοφύλακα.

Στο 20’ ο Δωματάς από την αριστερή πλευρά έβγαλε στο πίσω δοκάρι για τον Φλίγκο, που δεν μπόρεσε να σκοράρει με το κεφάλι ολομόναχος, ενώ στο 23’ ο Σταύρου έκλεψε κάτω από το κέντρο και έφτασε κατά μέτωπο μέσα στην περιοχή, πλασάροντας στην αριστερή γωνία. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας Μάλτζαρης έδιωξε χαμηλά σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ και την απόκρουση της άμυνας των φιλοξενουμένων, ο Οικονόμου βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, αλλά πάνω από τα δοκάρια. Επίσης, στο 27’, το συρτό σουτ του Φλίγκου εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Μάλτζαρης στη δεξιά του γωνία.

Το γκολ δεν ήρθε ούτε και στις τρεις επόμενες φάσεις μέχρι το ημίχρονο κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια με το 0-0. Συγκεκριμένα στο 37’ ο Φλίγκος βγήκε στο τετ-α-τετ έπειτα από τραγικό λάθος του Νικολόπουλου, αλλά τον καθυστέρησε ο Μάλτζαρης και σούταρε πάνω στον Νικολόπουλο, που κυνήγησε τη φάση, για να βγει η μπάλα κόρνερ, μετά την εκτέλεσή του οποίου ο Μουκάμ σούταρε λίγο έξω. Τέλος στο 45’ ο Σταύρου βρήκε δίχτυα, αλλά από την εξωτερική πλευρά.

Το δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός δεν είχε την παραγωγή φάσεων του πρώτου, αλλά η επιθετικότητά του έφερε αποτέλεσμα έστω και αργά. Στο 49’ ο Μάλτζαρης είχε μία εύκολη απόκρουση μετά το φάουλ του Μασάντο, ο οποίος είδε την μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας στα σουτ που επιχείρησε στο 60’, το 64’ και το 66’. Ειδικά το δεύτερο πέρασε σύριζα από το δεξί δοκάρι, ενώ τα άλλα δύο δεν απείλησαν ιδιαίτερα.

Στο 70’ ο Ζώνας έκανε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Μασάντο και η μπάλα θα κατέληγε εκτός εστίας, αλλά κοντά στο δοκάρι αμυνόμενος έδιωξε και τελικά στο 80’ ήρθε η λύτρωση. Ο Αλέκος Αναστασίου, που ρίχτηκε στη μάχη επτά λεπτά πριν, φορτώνοντας κι άλλο την επίθεση, αφού ήδη είχε μπει ο Σουάνης, ξανασκόραρε μετά την 1η αγωνιστική για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα. Το γκολ επιτεύχθηκε με ωραία κεφαλιά του Βολιώτη στράικερ στο πρώτο δοκάρι μετά τη σέντρα του Δωματά από τα αριστερά.

Τρία λεπτά αργότερα επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου «όλα χάνονται κι όλα μπαίνουν», αφού ο Φλίγκος σε κενή εστία μετά από πάσα από τα αριστερά του Σουάνη που έφυγε ταχύτατα στην κόντρα, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το 2-0 ήρθε στο 92’. Ο Μουκάμ αρχικά με τον τσαμπουκά του και τη δύναμή του και έπειτα με την ταχύτητα και την τεχνική του ξεπέρασε δύο αντιπάλους του και έβγαλε από τα δεξιά στο ύψος της μικρής περιοχής για τον Αναστασίου, που με πλασέ-κεραυνό ξετίναξε τα δίχτυα του Μάλτζαρη και έδωσε εντυπωσιακό φινάλε στο ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Ιωαννίδης, Ντόικιτς, Ζώνας, Σταύρου (73' Αναστασίου), Οικονόμου, Ευθυμιάδης (58' Σουάνης), Μασάντο, Μουκάμ, Δωματάς, Φλίγκος (91' Πότσι)

ΙΣΤΙΑΙΑ: Μάλτζαρης, Μπουλγουρίδης, Τσαούσης, Λαμπρόπουλος, Πανάκης (86' Στεργίου), Στασινόπουλος (84' λ. τρ. Καλίτσης), Μπιμπάι, Γεωργιάδης, Ανέστης, Νικολέτος (78' Βασιλείου), Αλεξίου.

Last modified onSunday, 29 January 2017 22:46