noodles volos banner

Κέρδισε η καλύτερη ομάδα στο Βελεστίνο (video)

Προσπάθεια του Τζοβάρα στο σημερινό ματς Προσπάθεια του Τζοβάρα στο σημερινό ματς

Η καλύτερη ομάδα κέρδισε στο Βελεστίνο κι αυτή ήταν ο Διαγόρας Σεβαστής, που επιβλήθηκε με 0-2 του Ρήγα Φεραίου δίκαια βάσει απόδοσης, αλλά με την υποσημείωση ότι στο καθοριστικό πρώτο γκολ του Δερμητζόγλου στο 18’, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα που κατέληξε στο 0-1 μετά από φάουλ που κάνει ο Καρατζάογλου στον Γκίκα σε επίθεση των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη δεν ήταν καλή, δυσκολευόταν πολύ να κρατήσει την μπάλα και να φτάσει στα αντίπαλα καρέ και δε δικαιούταν κάτι από το σημερινό ματς, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι για τις αποφάσεις της διαιτησίας, που όφειλε να είναι δίνει τουλάχιστον τα οφθαλμοφανή, έχοντας συν τοις άλλοις χαριστεί σε ορισμένες περιπτώσεις στους φιλοξενούμενους σε ό,τι αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο, όπως για παράδειγμα σε μαρκάρισμα καράτε του Σαμανίδη στον Τζοβάρα στο πρώτο μέρος μακριά από την εστία, που δεν τιμωρήθηκε, δημιουργώντας εκνευρισμό σε παίκτες, πάγκο και κερκίδα.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ρήγας Φεραίος ξεκίνησε με τον Παπαγιάννη στο τέρμα κα στην άμυνα τους Χατζηαθανασίου, Σπαθή (πλάγια), Βουραζέρη, Γκάγκα (στόπερ). Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μπόρας και Γεωργατζής, δεκάρι ο Κιπτίου, δεξιά τοποθετήθηκε ο Τζοβάρας, αριστερά ο Γκίκας και φορ ο Σέττος. Από το μισάωρο περίπου ο Γεωργατζής πήγε δεξιά, ο Τζοβάρας έγινε δεύτερο φορ και ο Κιπτίου γύρισε στην ίδια ευθεία με τον Μπόρα στον κεντρικό άξονα, με συνέπεια να έχουμε πλέον ένα καθαρό 4-4-2.

Από την άλλη ο Διαγόρας Σεβαστής έπαιξε με τερματοφύλακα τον Βασιλειάδη, στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά τους Σκλιοπίδη, Δημητρίου, Καλουσίδη και Σαμανίδη, ενώ οι δύο ανασταλτικοί χαφ ήταν οι Καρατζάογλου και Δημητρουλόπουλος. Τέλος πίσω από τον Μπενίσκο κινούνταν οι Δερμητζόγλου στα δεξιά, Μυλωνάς στον άξονα και Καράμπελας στ’ αριστερά.

Το πρώτο μέρος

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 16’, αφού γινόταν παιχνίδι κέντρου, για να καταγραφεί η πρώτη φάση. Ο Καράμπελας συνέκλινε από τα αριστερά στον άξονα και έπιασε ένα αξιόλογο σουτ με το δεξί, που μπλόκαρε ο Παπαγιάννης.

Δύο λεπτά αργότερα ο Διαγόρας πέτυχε το 0-1. Αρχικά, ο Γκίκας είχε την μπάλα στην επίθεση του Ρήγα από τα δεξιά και στην προσπάθειά του να ντριμπλάρει τον Καρτατζάογλου, αυτός του έκανε καθαρό φάουλ με το σώμα, αλλά ο πρώτος βοηθός Δόσκορης, παρότι η φάση έγινε μπροστά του, δε σήκωσε το σημαιάκι του, για να υποδείξει την παράβαση, που φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

11gikas kara

Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν και έβγαλαν αντεπίθεση με τον Δερμητζόγλου να παίρνει την μπάλα λίγο μετά το κέντρο και να κάνει μία φοβερή ατομική προσπάθεια, περνώντας όλον τον κόσμο, όπως και τον Παπαγιάννη, όταν έφτασε απέναντί του, και με πλασέ από θέση μέσα δεξιά στην κενή εστία έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Από και κει και πέρα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους είχαμε άλλες δύο φάσεις: το σουτ εκτός περιοχής του Σπαθή, που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια, στο 21’ και το σουτ του Μπενίσκου στο 34’ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι, με τον πανύψηλο φορ να βλέπει την μπάλα να του στρώνεται ιδανικά μετά από ασθενές διώξιμο του Χατζηαθανασίου.

Το δεύτερο μέρος

Ο Διαγόρας που ξεκίνησε καλύτερα στην επανάληψη, είχε και την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο, καθώς στο 47’ ο Μυλωνάς σούταρε συρτά λίγο έξω από την εστία, με τον Παπαγιάννη πάντως να έχει πέσει σωστά στη δεξιά του γωνία.

Η πρώτη επίθεση του Ρήγα Φεραίου, αφού ήλεγχε το ματς ο Διαγόρας, έγινε στο 60’, με τον Σέττο να προσπαθεί να βρει από τα δεξιά τον Τζοβάρα, αλλά ο Βασιλειάδης βγήκε μακριά από την εστία του και με το χέρι απομάκρυνε λίγο πριν η μπάλα φτάσει στον επιθετικό του Ρήγα. Στη συνέχεια κι ενώ η μπάλα ήταν διεκδικούμενη και η εστία κενή δεν υπήρχε παίκτης του Ρήγα στη φάση και οι αμυνόμενοι καθάρισαν εύκολη τη φάση.

Στο 70’ το σουτ του Κιπτίου έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια, με τον ίδιο παίκτη να διαμαρτύρεται ένα λεπτό πριν ότι το σουτ που έκανε βρήκε και σε χέρι αμυνομένου εντός περιοχής.

Πάντως, ο Ρήγας δεν μπορούσε να πιέσει σε καμία περίπτωση και ο Διαγόρας Σεβαστής κρατούσε εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα. Μάλιστα, η ομάδα της Πιερίας βρήκε την ευκαιρία στο 75’ να τελειώσει το παιχνίδι. Ο Μίμης Μπενίσκος πήρε την μπάλα μέσα δεξιά της περιοχής από τον Κατσιαμήτα, έκανε το σουτ που κόντραρε στον Σπαθή και κατέληξε στη δεξιά γωνία του Παπαγιάννη, που άλλου περίμενε την μπάλα και αλλού πήγε (0-2).

Τελευταία φάση του αγώνα το σουτ του Κιπτίου στο 92’ από το ύψος της περιοχής, που μπλόκαρε ο Βασιλειάδης.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Σπαθής, Βουραζέρης, Γκάγκας, Μπόρας, Γεωργατζής (62’ Καναβός), Κιπτίου, Τζοβάρας (75’ Τσελεπής), Γκίκας, Σέττος

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ: Βασιλειάδης, Σκλιοπίδης, Δημητρίου, Καλουσίδης, Σαμανίδης, Καρατζάογλου, Δημητρουλόπουλος, Δερμητζόγλου (80’ Μίχος), Μυλωνάς (65’ Κατσιαμήτας), Καράμπελας (87’ Τάχος), Μπενίσκος

 

 

 

Media

Last modified onSunday, 29 January 2017 19:22