noodles volos banner

Είχε Τζήμα φύλακα-άγγελο η Νίκη…

Σκλιοπίδης και Μέτσε σε στιγμιότυπο από τον σημερινό αγώνα Σκλιοπίδης και Μέτσε σε στιγμιότυπο από τον σημερινό αγώνα

Όρθια τη Νίκη κράτησε ο Νίκος Τζήμας στο γήπεδο του Βατανιακού και είναι ο βασικός υπεύθυνος, που οι κυανόλευκοι γλίτωσαν την ήττα από τον Διαγόρα Σεβαστής, φεύγοντας με τον ένα βαθμό από την Κατερίνη μετά τη λευκή ισοπαλία με 0-0. Ο τερματοφύλακας της βολιώτικης ομάδας έπαιζε σχεδόν μόνος του τον Διαγόρα στο δεύτερο μέρος και στέρησε από τους ανώτερους γηπεδούχους τη χαρά της επιτυχίας, που ενδεχομένως να άξιζαν, αλλά ποδόσφαιρο καλώς ή κακώς παίζουν και οι τερματοφύλακες.

Ο Στέφανος Ξηροφώτος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών και παρέταξε τη Νίκη με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Βέργο και Παπαδήμα λόγω της απουσίας των Ναουμίδη και Παρασκευαΐδη. Και κατά τα υπόλοιπα 9/11 όμως η ενδεκάδα ήταν η αναμενόμενη, καθώς πλάγιοι μπακ ήταν οι Παπαγεωργίου και Δημολιός, αμυντικοί μέσοι οι Πετράκος και Μέτσε, ο Κόλα μπροστά τους ως επιτελικός, με τον Νικλητσιώτη αριστερά και τον Μαλακασιώτη αριστερά στις πτέρυγες και τον Κορέτα σέντερ φορ.

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις, με τη Νίκη να προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα, χωρίς να είναι απειλητική, ενώ ο Διαγόρας που είχε ελαφρώς τη μεγαλύτερη κατοχή να έχει δύο καλές στιγμές. Συγκεκριμένα στο 15’ ο Μπενίσκος βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και έστρωσε για τον Δεμηρτζόγλου. Αυτός με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τζήμα, ο οποίος στο 34’ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπενίσκου.

Κι αν στο πρώτο μέρος ο Κατερινιώτης γκολκήπερ χρειάστηκε μία φορά να δώσει τα διαπιστευτήριά του, στο δεύτερο, κατά το οποίο ο Διαγόρας έπαιξε μονότερμα τη Νίκη, ήταν μία ομάδα μόνος του.

Αρχικά, στο 50’ δε χρειάστηκε, αφού ο Καράμπελας στην προσπάθειά του να πιάσει απευθείας βολέ, έκανε μία στραβοκλωτσιά αφύλακτος μετά τη σέντρα του Σιαμανίδη. Ακολούθησαν οι αποκρούσεις του Τζήμα στο 53’ και 58' στα σουτ του Δεμηρτζόγλου, που  έβγαινε εύκολα σε θέση βολής, ενώ ενδιάμεσα, στο 56', σημειώθηκε η μοναδική άξια λόγου τελική προσπάθεια της Νίκης (στο 4’ είχε καταγραφεί ένα μακρινό σουτ του Μέτσε πάνω από τα δοκάρια).

Ο Νικλητσιώτης τροφοδοτήθηκε από τον Πετράκο, που έπαιξε στο ένας με έναν με τον Σκλιοπίδη, συγκλίνοντας από τα αριστερά προς τα μέσα, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο σχετικά, παρόλο που πέρασε κοντά στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 59' ο Τζήμας δεν κατάφερε να διώξει μακριά μετά από κόρνερ, με την μπάλα στο ύψος του πέναλτι να πηγαίνει στον Μυλωνά, που νικήθηκε από τον Τζήμα, ο οποίος έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία. Τους ίδιους πρωταγωνιστές είχε και η φάση του 70’ κι αυτή τη φορά μάλιστα ο παίκτης του Διαγόρα βρισκόταν σε ακόμη πλεονεκτικότερη θέση, στο ύψος δηλαδή της μικρής περιοχής, αλλά με τα πόδια ο Τζήμας έδιωξε.

Στο 76' το σουτ του Δεμηρτζόγλου έφυγε λίγο εκτός εστίας, ενώ στο 80’ η Νίκη ανησύχησε τον Διαγόρα, χωρίς να φτάσει σε τελική προσπάθεια, αφού μετά την κεφαλιά του Παπαδήμα ύστερα από εκτέλεση φάουλ ο τερματοφύλακας Βασιλειάδης πρόλαβε και μπλόκαρε την τελευταία στιγμή προ του Μαλακασιώτη, που ήταν έτοιμος να σκοράρει, με τον ποδοσφαιριστή της Νίκης να πέφτει μάλιστα επάνω του και να του κάνει επιθετικό φάουλ.

Τελευταία φάση της αναμέτρησης, αλλά σπουδαιότερη ήταν αυτή του 89’. Ο Παπαδήμας επί της γραμμής απομάκρυνε την μπάλα κι ενώ το γκολ φαινόταν σίγουρο, με τον Μπενίσκο να έχει πλασάρει σωστά τον Τζήμα, αλλά να λογαριάζει χωρίς τον κεντρικό αμυντικό των φιλοξενούμενων.

Πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα μετά το Κύπελλο με την Πύδνα και στο πρωτάθλημα για τον Βαλάντη Κόκκα, που μπήκε στο γήπεδο στις καθυστερήσεις.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ: Βασιλειάδης, Σκλιοπίδης, Σαμανίδης, Δημητρίου, Καλουσίδης, Καρατζάογλου, Δεμηρτζόγλου (78’ Γεωργίου), Τσαγκαράκης (87’ Μίχος), Μπενίσκος, Μυλωνάς, Καράμπελας (60’ Κατσιαμήτας)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Παπαγεωργίου, Δημολιός, Παπαδήμας, Βέργος, Πετράκος, Μέτσε, Μαλακασιώτης (85’ Αλεξανδρής), Νικλητσιώτης (77’ Σκοπελίτης), Κόλα (90+2’ Κόκκας), Κορέτα

Last modified onMonday, 23 January 2017 16:52