noodles volos banner

Μαγνησιώτικο ντέρμπι στο Πανθεσσαλικό

Το μαγνησιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Ρήγα Φεραίο στο Πανθεσσαλικό στις 15.00 την Κυριακή μαγνητίζει τα βλέμματα των φιλάθλων. Το παιχνίδι, που γίνεται για την 14η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου της Γ’ Εθνικής, είναι το πρώτο μετά από ένα και πλέον μήνα και για τις δύο ομάδες, που δούλεψαν αρκετά στο διάστημα της παρατεταμένης διακοπής λόγω Χριστουγέννων και κακοκαιρίας, για πολλές μέρες μάλιστα εκτός γηπέδου και σε κλειστούς χώρους, με την προσδοκία ότι θα παρουσιαστούν καλύτεροι στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν έναν παραπάνω λόγο να το πιστεύουν, αφού έγιναν πέντε ποιοτικές κινήσεις, του Μουκάμ, του Μασάντο, του Ντόικιτς, του Σουάνη και του Κέρι, εκ των οποίων οι δύο τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο κυριακάτικο ματς, αφού ο Σουάνης κουβαλά τιμωρία από τη Δόξα Δράμας και θα την εκτίσει αυτήν την Κυριακή, ενώ δεν έχει περάσει ακόμη ένας μήνας από την τελευταία συμμετοχή του Κέρι στη Football League με την Καλλονή, όπως ορίζει ο κανονισμός, προκειμένου να αγωνιστεί ο παίκτης στη Γ’ Εθνική.  Απών θα είναι και ο τραυματίας Κολημήτρας, ενώ η αποστολή θα ανακοινωθεί πριν τον αγώνα.

Οι ερυθρόλευκοι το έχουν δηλώσει πολλάκις ότι πιστεύουν στη δουλειά που έκαναν και πως αυτή θα βγει στον αγωνιστικό χώρο και γι’ αυτό έκαναν κάλεσμα τόσο η διοίκηση όσο και οι ποδοσφαιριστές μέσω δηλώσεων, όπως ο Στουρνάρας στο magnesiasports, να έρθουν την Κυριακή στο γήπεδο οι φίλαθλοι.

Από την άλλη στον Ρήγα Φεραίο βλέπουν αυτό το ματς χωρίς το παραμικρό άγχος και ως παιχνίδι-γιορτή, θέλοντας να το απολαύσουν, ενώ το θετικό είναι πως στην ομάδα του Λάκη Μπακάλη δεν υπάρχουν προβλήματα από κάρτες ή τραυματισμούς. Σε ό,τι αφορά το ρόστερ δεν υπήρχε κάποια προσθήκη, καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία, αντιθέτως σημειώθηκε μία αποχώρηση, αυτή του Κέβιν Χύσα.

Οι δύο ομάδες έχουν ξανασυναντηθεί για τελευταία φορά τη σεζόν 2006-07 για τη Δ’ Εθνική, με την υποσημείωση ότι ο Ρήγας είχε απέναντί του τον Εθνικό Ολυμπιακό, ενώ υπήρχε παράλληλα και ο ΑΣΚ Ολυμπιακός στις επαγγελματικές κατηγορίες. Πάντως, ο Ρήγας, έστω και με τον Εθνικό Ολυμπιακό ως αντίπαλο μετρά έξι νίκες στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια σε πρωτάθλημα.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Μπεκιάρης, με βοηθούς τους Τακόπουλο, Παπαλίτσα, όλοι από τον σύνδεσμο Καρδίτσας.