noodles volos banner

Β. Στουρνάρας: «Να έρθει ο κόσμος να δει τη δουλειά που έχουμε κάνει»

Ο Βαγγέλης Στουρνάρας με τον Δημήτρη Σουάνη στο τέλος της σημερινής προπόνησης του Ολυμπιακού Βόλου Ο Βαγγέλης Στουρνάρας με τον Δημήτρη Σουάνη στο τέλος της σημερινής προπόνησης του Ολυμπιακού Βόλου

Για πρώτη φορά μετά από έντεκα μέρες οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου προπονήθηκαν σήμερα στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού. Ο αγωνιστικός χώρος είχε καθαριστεί πλήρως από τα χιόνια, αλλά η προπόνηση έγινε στο μεγαλύτερο μέρος της υπό βροχή.

Στο δίτερμα που έπαιξαν οι παίκτες, ο Τίμος Καβακάς έκανε τις δοκιμές του. Συγκεκριμένα, τέσταρε ακόμη και τους Μουκάμ, Δωματά, Φλίγκο και Αναστασίου στην ίδια ενδεκάδα, αλλά και σχήμα με έναν φορ και τον Μασάντο δεκάρι και τους Οικονόμου και Πότσι από πίσω του.

Φυσικά προχώρησε και στις ανάλογες παρατηρήσεις στους παίκτες του, όπως να παίζουν απλά και γρήγορα (μάλιστα κάποια στιγμή «τιμώρησε» την περιττή ενέργεια ενός ποδοσφαιριστή, σταματώντας την επίθεση, γιατί θεώρησε ότι καθυστέρησε με άσκοπες ντρίμπλες), ενώ τους επιβράβευσε για τον πολύ καλό ρυθμό που έχουν σε όλο το δίτερμα. Παράλληλα, ζητούσε συνεχώς από τους επιθετικούς να είναι κοντά στους “αντίπαλους” αμυντικούς, όταν κατέβαζαν την μπάλα, και προσπαθούσε να τους διδάξει πως θα δημιουργήσουν τον παίκτη παραπάνω στα πλάγια.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Βαγγέλης Στουρνάρας μίλησε στο magnesiasports για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Ρήγα Φεραίο, κάνοντας κάλεσμα προς τον κόσμο να έρθει να τους ενισχύσει, αλλά και να δει την πρόοδό τους μέσα από τη δουλειά που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο 34χρονος αμυντικός δήλωσε τα εξής:

«Ξεκινάμε το πρωτάθλημα λίγο καθυστερημένα για το 2017. Εύχομαι για τη νέα χρόνια υγεία σε όλο το ποδοσφαιρικό κοινό του Βόλου και της Ελλάδας γενικότερα, χωρίς έκτροπα κα βία. Εύχομαι την Κυριακή οι φίλαθλοί μας να έρθουν να δουν την ομάδα. Έχουμε καιρό να παίξουμε στην έδρα μας και σίγουρα τους έχουμε ανάγκη. Ο κόσμος είναι αυτός που θα μας δώσει ώθηση, αν κάτι δεν πάει καλά. Ξέρουμε ότι τα παιχνίδια πλέον από δω και πέρα είναι κομβικά, αρχής γενομένης από την Κυριακή, που παίζουμε με τον Ρήγα Φεραίο. Είναι μία ομάδα του νομού και μία πάρα πολύ σοβαρή ομάδα και σταθερή τελευταία χρόνια στην κατηγορία.

Δε θέλω να πω περισσότερα λόγια, το μόνο που θέλω να τονίσω ότι περιμένουμε τον κόσμο να είναι κοντά μας, όπως το κάνει από την αρχή της χρονιάς και ευχόμαστε να υπάρχει ποδοσφαιρική υγεία στην ομάδα μας με νίκες και καλό ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει πολύ κόσμο και εμείς έχουμε καιρό να παίξουμε μπροστά στο κοινό μας και γι’ αυτό θέλουμε να έρθει ο κόσμος να μας δει, γιατί έχουμε δουλέψει πάρα πολύ ενάμιση μήνα με τον προπονητή και τους καινούριους παίκτες. Κάναμε διπλές προπονήσεις και ακόμη κι όταν δεν είχαμε γήπεδο, γυμναζόμασταν σε κλειστές αίθουσες και θέλουμε να 'ρθει ο κόσμος να δει τη δουλειά που έχουμε κάνει και τη νέα αρχή που θα κάνουμε το 2017.

Σίγουρα βγάζουμε καινούρια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, αυτό όμως-και το λέω ξεκάθαρα-πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο την Κυριακή. Βέβαια, αυτοσκοπός είναι η νίκη, μην ξεγελιόμαστε, αλλά πρέπει αυτό να το καταφέρουμε μέσα από πολύ καλό ποδόσφαιρο και πολλή πίεση στον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας του προπονητή μας και το πολύ τρέξιμο, αλλά δεν μπορώ να πω κι όλα τα μυστικά μας».

Σχετικά με τους νέους του συμπαίκτες ο Βαγγέλης Στουρνάρας έκανε το εξής σχόλιο: «Τα ξέρω τα παιδιά, έχουν μεγάλη αξία, αλλά-κι αυτό ισχύει πρώτα για μένα-δεν έχει σημασία τι έχουμε κάνει στη μέχρι τώρα καριέρα μας. Όλοι μπορεί να είμαστε πολύ καλοί παίκτες, αλλά πρέπει να το δείξουμε στον Ολυμπιακό Βόλου, για να βγούμε κατηγορία».

Για τα τρία ματς μέσα σε οκτώ μέρες τέλος, ο δεξιός μπακ των ερυθρολεύκων τόνισε: «Έτσι, όπως διαμορφώθηκε το πρόγραμμα, σίγουρα θα υπάρξει κούραση, σίγουρα θα υπάρξει ταλαιπωρία, γιατί είναι τρία συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά το βάθος στο ρόστερ είναι πολύ μεγάλο και η διαχείριση που θα γίνει, πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλή, για να πάρουμε τους εννιά πόντους που χρειαζόμαστε». 

33proponisi

Οικονόμου και Πότσι μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης

22proponisi

11proponisi
Στιγμιότυπα από τη σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού Βόλου