Logo
Print this page

Στ. Φάτσης: «Ξεφτίλα να διοικούμε μέσω facebook»

 

Στο επίσημο ραδιόφωνο της Νίκης ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Στέργιος Φάτσης απάντησε στην αίτηση Θ. Τζήμα  για παρουσία εισαγγελέα στη Γ.Σ. της Νίκης και στην αναφορά του για επιστροφή 40.000 ευρώ στο ίδιο για ταμειακές διευκολύνσεις που έκανε. Ο κ. Φάτσης τόνισε πως είναι ξεφτίλα, όπως είπε χαρακτηριστικά, να ασκείται διοίκηση στη Νίκη από το facebook, εφόσον τα παραπάνω αναγράφηκαν από τον κ. Τζήμα στη σελίδα της ποδοσφαιρικής ομάδας στο facebook και ότι δεν υπάρχει ακόμη κάποιο έγγραφο που να έχει φτάσει στην Ερασιτεχνική.

Αρχικά ο  Στέργιος Φάτσης μίλησε για την αίτηση που έκανε ο κ. Τζήμας για παρουσία εισαγγελέα στη Γ.Σ. της Νίκης Βόλου:

«Οι διαδικασίες με τους εισαγγελείς δε με τρομάζουν καθόλου, γιατί τις συναντώ στη δουλειά μου. Το θέμα είναι αν αυτά τα χαρτιά έχουν μία πραγματική υπόσταση ή όχι. Αυτό όμως θα το πω, όταν τα πάρω στα χέρια μου και θα πάνε στους νομικούς συμβούλους της Ερασιτεχνικής και από κει και πέρα εμείς θα απαντήσουμε ανάλογα».

Για το αν υπάρχουν παραστατικά ότι ο κ. Τζήμας έχει βάλει 40.000 ευρώ στην ομάδα, η απάντηση του κ. Φάτση ήταν σκωπτική:

«Εγώ έχω βάλει ένα εκατομμύριο στην ομάδα, αλλά επειδή είμαι πολύ χαμηλού προφίλ δεν ήθελα να το πω ποτέ. Και δε θα το πω ποτέ, γιατί μπορεί να έχω θέματα φορολογικά. Έχω βάλει ένα εκατομμύριο και το έχω μοιράσει από δω και από κει. Είμαστε σοβαροί τώρα; Ότι βγάζει ο άλλος στο facebook, πρέπει αυτό να το πιστέψουμε; Ο καθένας, όταν καταθέτει κάτι, πρέπει να έχει και τα παραστατικά. Μη γυρνάμε στο παρελθόν, γιατί το παρελθόν τη Νίκη την έχει κάψει. Δεν μπορεί ο καθένας να δηλώνει ό,τι γουστάρει. Αν σας φέρω εγώ παραστατικά, εγώ έχω βάλει πιο πολλά από τον κ. Τζήμα στη Νίκη φέτος. Το θέμα είναι ποιος λειτουργεί για την ομάδα και ποιος λειτουργεί για την πάρτη του. Εγώ προσωπικά δε λειτουργώ για την πάρτη μου».

Για το αν είναι σε ρήξη με τον κ. Τζήμα:

«Τη ρήξη την επέλεξε κάποιος κι αυτός δεν είμαι εγώ. Και τι σημαίνει πρόεδρος της Δ.Ε.; Στην ίδια μοίρα με τον πρόεδρο της Δ.Ε. του μπάσκετ ή του στίβου είναι και ο κ. Τζήμας. Δηλαδή το ποδόσφαιρο είναι κάτι άλλο από τα υπόλοιπα τμήματα; Για παράδειγμα η προσφορά του κ. Τουτουντζόγλου στο μπάσκετ της Νίκης είναι αμελητέα ποσότητα σε σχέση με τον κ. Τζήμα; Άρα όλες οι Δ.Ε. στην Ερασιτεχνική για μένα είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Απλώς το ποδόσφαιρο έχει την ιδιαιτερότητά του. Καταστατικά όμως οι πρόεδροι έχουν τον ίδιο ρόλο και τις ίδιες ευθύνες».

Για το αν υπάρχει θέμα εγκυρότητας της πρότασης μομφής στη Γ.Σ.:

 «Εκεί υπάρχει ένα θέμα ειλικρινά που πρέπει να το δουν και οι νομικοί μας σύμβουλοι. Εγώ είχα πει σ’ αυτούς που ήταν να θέσουν την πρόταση μομφής ότι πρέπει η τεκμηρίωσή της να είναι τέτοια, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Εμάς ως Δ.Σ. μας ήρθαν οι 50 υπογραφές, για τις οποίες είναι κατοχυρωμένο ότι ανήκουν στο 1/3 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

 Εφόσον συμβαίνει αυτό, εμείς θέτουμε το θέμα στη Γ.Σ. Αυτή θα κρίνει μέσα από τη διατύπωση απόψεων και μέσα από αντιπαραθέσεις και ερωτήσεις-απαντήσεις αν η μομφή θα πάει σε ψηφοφορία. Άρα η Γ.Σ. θα κρίνει αν η μομφή θα πάει σε ψηφοφορία. Όταν το αποφασίσει αυτό, τότε αυτόματα βγαίνει η εφορευτική επιτροπή, βγαίνουν όλοι έξω από την αίθουσα για ένα τέταρτο να στηθεί η εκλογική διαδικασία και μπαίνει ο κόσμος και ψηφίζει. Αυτή είναι η διαδικασία».

Για το αν διευκρινίζει το καταστατικό σε περίπτωση που περάσει πρόταση μομφής για μέλος Δ.Ε., αν πρέπει αναγκαστικά να αποχωρήσει ή όχι:

«Εγώ θεωρώ ότι το θέμα είναι πως ο κ. Τζήμας δεν αποτελεί μέλος της Ερασιτεχνικής. Από κει και πέρα η Γ.Σ. καλείται να κάνει μομφή στον πρόεδρο της Δ.Ε. που εκλέχτηκε το

καλοκαίρι του 2016 μέσα από μία Γ.Σ. Άρα έχουμε μία απόφαση Γ.Σ., η οποία αποφάσισε να “τρέξει” ο κ. Τζήμας το ποδοσφαιρικό τμήμα, από την άλλη ο κ. Τζήμας δεν είναι μέλος της Ερασιτεχνικής. Αυτό νομικά διαβάζεται κάπως. Αυτό σημαίνει ότι η έκτακτη Γ.Σ. μπορεί να κάνει μομφή σε κάποιον, στον οποίον του έδωσε το χρίσμα τον Ιούνιο με ένα χρόνο διάρκεια διοίκησης ή μπορεί να κάνει μομφή σε κάποιον, ο οποίος δεν είναι καν μέλος της Ερασιτεχνικής; Αυτό είναι εντελώς νομικό θέμα, το οποίο είναι προς έρευνα από σήμερα (σ.σ. χθες) το μεσημέρι».

Αν εννοεί ότι υπάρχει νομικό κενό, σύμφωνα με το επιχείρημα του κ. Τζήμα πως βάσει καταστατικού δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης για μέλος Δ.Ε.:

 «Όχι νομικό κενό, αλλά νομική διερεύνηση. Αλλά, να μην ψειρίζουμε τη μαϊμού, για να το πω στη λαϊκή. Το θέμα είναι το εξής: είτε γίνει Γ.Σ., η οποία θα πάει σε ψηφοφορία, είτε γίνεται μία Γ.Σ., η οποία δε θα πάει σε ψηφοφορία, εγώ θέλω να βγει ο κ. Τζήμας τώρα στο τηλέφωνο και να πει μ’ όλο αυτό το πράγμα αν αισθάνεται ασφαλής ή όχι. Για μένα αυτό είναι ένα πολύ βασικό ερώτημα. Όταν υπάρχει ένας ηγέτης ποδοσφαιρικού τμήματος, το οποίο είναι ο “άρχοντας” της Ερασιτεχνικής αυτή τη στιγμή και θα δούμε αύριο-μεθαύριο αν θα πάμε σε δικαστικούς αγώνες ή όχι, εγώ ειλικρινά έχω ένα ερώτημα από καρδιάς: αισθάνεται αύριο ο κ. Τζήμας ότι μπορεί να διοικήσει αυτό το τμήμα είτε υπάρχει μομφή είτε δεν υπάρχει;

Για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα κι όχι να σύρονται όλοι σε δικαστικούς αγώνες. Εφόσον είμαι ένας απ’ αυτούς που εδώ και πάρα πολύ καιρό λέει ότι δε θέλει ο κ. Τζήμας να βγαίνει στα ραδιόφωνα, θέλω να βγει τώρα και να πει με όλο αυτό το σκηνικό αν αισθάνεται ασφαλής να είναι αύριο ο ηγέτης είτε υπάρχει μομφή είτε δεν υπάρχει, είτε υπάρχει ψηφοφορία είτε δεν υπάρχει ψηφοφορία. Για μένα είναι πολύ σημαντικό.

Εγώ δε φοβάμαι τα δικαστήρια. Δεν έχω κάτι επίσημο στα χέρια μου από τον κ. Τζήμα μετά τις αναρτήσεις που έκανε. Αν έχω κάτι επίσημο, θα πάω εκεί που είναι να πάω. Η Νίκη έχει πολύ σημαντικούς νομικούς συμβούλους. Από κει και πέρα, δεν μπορώ να απαντήσω ούτε στο facebook ούτε πουθενά. Και για μένα, ειλικρινά το λέω, είναι μεγάλη ξεφτίλα το να υπάρχει ανακοίνωση στο Facebook, που έχει πάει σε δικαστικό επιμελητή και δεν έχει πάει επίσημα στην ομάδα. Αν έχουμε μάθει να διοικούμε μέσω facebook, είναι μεγάλη ξεφτίλα για τη Νίκη. Εγώ δε χρησιμοποίησα ποτέ το facebook για τέτοια πράγματα. Η φετινή χρονιά είναι facebook Νίκη Βόλου».

Αν είναι δυνατός ο Ερασιτέχνης:

«Αν δεν αισθάνεται δυνατός ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, να αισθάνεται δυνατός ποιος; Ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ποδοσφαίρου; Δεν υπάρχει αυτό».

 

      

 

 

              

Last modified onFriday, 13 January 2017 14:29
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]