noodles volos banner

Απαγορευτική ήττα-σοκ για τη Νίκη...

Απαγορευτική ήττα για ομάδα με υψηλές φιλοδοξίες υπέστη η Νίκη στο Ελευθεροχώρι Τρικάλων με 1-0 από τους Μαύρους Αετούς, με το τελικό αποτέλεσμα να ψαλιδίζει σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες της ομάδας να διεκδικήσει κάτι καλό τη φετινή αγωνιστική περίοδο, μένοντας επτά βαθμούς από την κορυφή.

 Οι κυανόλευκοι ήταν σίγουρα πολύ κατώτεροι του αναμενομένου, αλλά και στην κακή τους μέρα είναι αλήθεια ότι έκαναν πέντε μεγάλες ευκαιρίες, ωστόσο η μπάλα δεν τους ήθελε. Ακόμη και μετά το 1-0 στο 89’ από τον Ρόμπα, πολιόρκησαν στο ελάχιστο εναπομείναν διάστημα τα καρέ των γηπεδούχων, παρόλ’ αυτά δεν κατάφεραν να σκοράρουν  δύο φορές με τον Παπαδήμα, που ζήτησε στη δεύτερη περίπτωση και πέναλτι για χέρι αντιπάλου του.

Το γεγονός ότι η Νίκη δεν πατούσε καλά φάνηκε από το πρώτο λεπτό, που ο Γιαννούλας μετά από γέμισμα του Σκόνδρα σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Η βολιώτικη ομάδα απάντησε με τον Κορέτα, που γύρισε και σούταρε στο 15’ εκτός περιοχής με το αριστερό λίγο έξω από τη δεξιά δοκό, με τον Θεολόγη πάντως να ελέγχει, για να ακολουθήσει μία μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους, με τον Τζήμα να σώζει με τα πόδια στο τετ-α-τετ με τον Γόρδιο.

Πολύ καλή στιγμή για τη Νίκη είχαμε στο 19’, καθώς ο Ναουμίδης είδε τον Θεολόγη να αποκρούει δύσκολα το φάουλ που εκτέλεσε. Ο Γόρδιος ήταν ο πρωταγωνιστής στην τρίτη πολύ καλή στιγμή των Τρικαλινών στο πρώτο μέρος, σουτάροντας υπό πίεση αλλά σε θέση τετ-α-τετ λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι και στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η Νίκη έχασε μία σπουδαία ευκαιρία στο 44’, στην οποία θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλάζοντας τη ροή του αγώνα.  Ο Πετράκος πήρε την πάσα του Νικλητσιώτη και ολομόναχος είχε όλον τον χώρο και τον χρόνο να σημαδέψει σωστά, σημαδεύοντας την απέναντι γωνία από θέση μέσα αριστερά της περιοχής, αλλά αστόχησε.

Με καλή στιγμή άρχισε για τη Νίκη το δεύτερο μέρος, καθώς στο 50’ από κόρνερ του Δημολιού από τα δεξιά ο Κορέτα πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, την οποία απέκρουσε ο Θεολόγης.

Ο φορ της Νίκης έφτασε κοντά σε ένα τέρμα και στο 75’, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία σε γυριστό σουτ έξω από τη μικρή περιοχή μετά από πλάγιο άουτ του Παπαδήμα, ενώ να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί στο 65’ το φάουλ του Σκόνδρα από μακρινή απόσταση, που έφυγε λίγο έξω από το δεξί παραθυράκι του Τζήμα, ο οποίος είχε εκτιναχθεί και θα μπορούσε να αποκρούσει, αν χρειαζόταν.

Στο 77’ από εκτέλεση φάουλ του Παρασκευαΐδη, ο Κορέτα πήρε την κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής μάλλον δικαιολογημένα ακύρωσε το γκολ για φάουλ στον Θεολόγη, ενώ λίγο αργότερα, στο79’, η κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του αφύλακτου Πετράκου, που τα έβαλε με τον εαυτό του, πέρασε πολύ άουτ μετά το φάουλ του Νικλητσιώτη από τα δεξιά.

Κι ενώ η Νίκη έδειχνε πως επιζητούσε το γκολ, τελικά στο 89’ σε μία φάση που δε γίνεται και … κάθε μέρα το δέχτηκε. Από φάουλ του Τσιγάρα από τον άξονα, η μπάλα έφτασε στον Καραστέργιο μέσα δεξιά της περιοχής και κοντά στη γραμμή αυτής. Με κεφαλιά … σαν σέντρα ο τελευταίος τροφοδότησε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή τον Ρόμπο, που με νέα κεφαλιά νίκησε τον Τζήμα και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Η Νίκη βγήκε ….στα πανιά, για να ισοφαρίσει, και πολιόρκησε την εστία του Θεολόγη, αλλά το γκολ που θα έσωζε έστω και τον βαθμό δεν ήρθε ποτέ. Κι αυτό γιατί στο 90’ ο τερματοφύλακας των Μαύρων Αετών απέκρουσε το σουτ του Παπαδήμα στο ύψος της μικρής περιοχής με το σώμα σε τεράστια ευκαιρία, ενώ στο 92’ αρχικά ο Μαλακασιώτης σούταρε πάνω σε αμυνομένους, για να φτάσει η μπάλα στον Παπαδήμα, ο οποίος έκανε νέο σουτ σε πεσμένο στο έδαφος παίκτη των γηπεδούχων. Αυτός φάνηκε να χρησιμοποιεί το χέρι του, για να αποκρούσει. Ωστόσο, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες το πέναλτι δε δόθηκε και η πιο πικρή ήττα του πρωταθλήματος ήταν γεγονός για τη Νίκη.

ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ: Θεολόγης, Νάκος, Τσιγάρας, Ρόμπος, Καραστέργιος, Σκόνδρας, Κεχαγιάς (46’ Αετόπουλος), Ιωάννου, Ψύρρας (69’ Φλιούκας), Γιαννούλας (56’ Βερβέρας), Γόρδιος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Παπαγεωργίου (73’ Κόλα), Δημολιός, Παπαδήμας, Ναουμίδης, Παρασκευαϊδης, Πετράκος (82’ Μαλακασιώτης), Νικλητσιώτης, Βέργος, Μέτσε (67’ Ζενούνης), Κορέτα.

Last modified onSunday, 11 December 2016 22:27