noodles volos banner

Ηλίας Γκίκας: "Έπρεπε ν’ αντιδράσουμε μετά την ήττα στην Ιστιαία"

 

Μία πολύ καλή χρονιά διανύει ο Ηλίας Γκίκας, καθώς εκτός του ότι είναι βασικός με τον Ρήγα Φεραίο, έχει ήδη σημειώσει πέντε γκολ σε δέκα αγώνες, ανοίγοντας μάλιστα το σκορ και στο τελευταίο ματς με τον Τηλυκράτη, στο οποίο η ομάδα του επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας με 2-0.

Ο επιθετικός χαφ της ομάδας του Λάκη Μπακάλη, που δεν έχει χάσει ματς μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και μόνο με τον Διαγόρα Σεβαστής δεν ξεκίνησε βασικός περνώντας στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο, μίλησε στο magnesiasports για το τρίποντο με την ομάδα της Λευκάδας, το επόμενο ματς με την Πύδνα, για το τι χρειάζεται ο Ρήγας Φεραίος, προκειμένου να σταθεροποιήσει την απόδοσή του, αλλά και για τον εαυτό του και τη φιλοδοξία του για το βήμα παραπάνω.

Αναλυτικά ο 24χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε:

Για την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του μετά από το κακό αποτέλεσμα με την Ιστιαία:

«Στην Ιστιαία ήταν μία πολύ κακή μέρα για μας, αλλά η ήττα μας δεν οφείλεται μόνο σ’ αυτό.  Έλειπαν βασικοί παίκτες, αλλά είχαμε και μία διαιτητή, που δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα, αλλά μόλις πηγαίναμε να πιάσουμε έναν ρυθμό μας έβγαζε εκτός. Δε μας άφηνε καθόλου να παίξουμε και τις φάσεις που πήγαμε να κάνουμε τις τελείωνε όλες. Στην Ιστιαία δεν ήμασταν καλοί και δεν αξίζαμε τίποτα, ενώ μπήκαν και καινούρια παιδιά στην ομάδα.

Στο ματς με τον Τηλυκράτη θεωρώ ότι βοήθησε πολύ ο Γκάγκας, που μας έδωσε άλλη σιγουριά στην άμυνα, την οποία είναι σημαντικό και για μένα να την έχω, γιατί μου δίνει πιο πολλή ενέργεια μπροστά. Σίγουρα βοήθησε ότι παίζαμε στην έδρα μας, γιατί αλλάζει η ψυχολογία. Έπρεπε κιόλας ν’ αντιδράσουμε μετά την ήττα, γιατί μετά θα μπαίναμε σε περιπέτειες. Θεωρώ ότι φέτος επιθετικά είμαστε καλύτεροι από ποτέ, καθώς έχει βοηθήσει πολύ ο Κιπτίου και έχουμε δέσει πολύ καλά εγώ, ο Σέττος και ο Κιπτίου. Θεωρώ ότι είμαστε μία από τις καλύτερες επιθέσεις αυτή τη στιγμή».

Για τον λόγο που ο Ρήγας έχει τέτοια σκαμπανεβάσματα κι αν φταίει ότι δεν μπορεί να συνδυάσει την ποιότητα, που είναι μεγαλύτερη από τις περασμένες χρονιές, με την αμυντική πειθαρχία:

«Νομίζω ότι ανέβηκε η ποιότητα επιθετικά, αλλά μειώθηκε αμυντικά. Ανεβάσαμε πολύ το επιθετικό κομμάτι, έχοντας τον Κιπτίου ως δεκάρι, ενώ πέρσι με τον Ζενούνι δεκάρι δινόταν περισσότερη βάση στο αμυντικό κομμάτι. Θεωρώ επίσης ότι κάθε φορά που λείπει ένας βασικός, όπως στο παιχνίδι με την Πύδνα ο Σπαθής με τον Κιπτίου, είναι μεγάλο μειονέκτημα για την ομάδα, καθώς δεν έχουμε μεγάλο ρόστερ, και φαίνεται πολύ η απουσία του». 

Για την προσωπική του απόδοση και τα 5 γκολ και αν κάνει φέτος την καλύτερή του χρονιά:

«Και πέρσι μέχρι τον Ιανουάριο και πριν φύγω φαντάρος είχα σημειώσει τέσσερα γκολ. Πιστεύω ότι πλέον έχω βρει τα πατήματά μου ως παίκτης, ξέρω πού να κινηθώ πλέον και σίγουρα με βοηθά και η ομάδα, καθώς έχουμε μάθει ο ένας τον άλλον και έχω μάθει τον τρόπο σκοραρίσματος. Φέτος νιώθω ψυχολογικά πολύ καλά και το ποδόσφαιρο είναι θέμα ψυχολογίας. Από την αρχή της χρονιάς έχω ψυχολογία και κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο έχω την πίστη ότι είναι εύκολο να βάλω ένα γκολ».

Για το τι πρέπει ν’ αλλάξει, ώστε ο Ρήγας σταθεροποιήσει την απόδοσή του και να πάρει τους βαθμούς που αξίζει βάσει των δυνατοτήτων του:

«Μέχρι να έρθουν κάποιες μεταγραφές, να είμαστε λίγο σοβαροί στα παιχνίδια και πιο συγκεντρωμένοι, γιατί θεωρώ ότι για τους βαθμούς που χάσαμε σε κάποια ματς είναι αιτία η έλλειψη συγκέντρωσης περισσότερο. Πριν την Ιστιαία πιστεύαμε ότι είχαμε κερδίσει το ματς, πριν αρχίσει το παιχνίδι. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν δύο μεταγραφές, μία στο κέντρο και μία στα εξτρέμ, για να είναι η ομάδα εκεί που πρέπει να είναι».

Για το αν στο πίσω μέρος του μυαλού του είναι η φετινή χρονιά να φέρει μία πρόταση από μεγαλύτερη ομάδα:

«Είμαι πολύ καλά στον Ρήγα Φεραίο, δεν καίγομαι να φύγω και νιώθω ασφάλεια εδώ. Έχει φτάσει στα αυτιά μου ότι υπάρχει ενδιαφέρον κάποιων ομάδων και θα ήμουν ανοιχτός σε κάθε πρόταση. Απ’ ό,τι φαίνεται και στην πράξη, γιατί στα λόγια όλοι είμαστε καλοί, μπορώ να κάνω ένα βήμα παραπάνω».

Για το επόμενο παιχνίδι με την Πύδνα εκτός έδρας:

 «Σίγουρα με τις απουσίες του Σπαθή και του γίνεται ακόμη πιο δύσκολο το έργο μας. Πρέπει να κάνουμε το πρώτο διπλό και ίσως να έχουμε μία καλή ευκαιρία να το κάνουμε».

Για το αν του βγήκε τελικά σε καλό ότι έφυγε πέρσι νωρίς από τη Νίκη:

«Όταν έφυγα πέρσι από τη Νίκη, πίστευα ότι χάθηκαν όλα, αλλά τελικά μου βγήκε σε καλό, γιατί τελείωσα και τον στρατό, που ήταν ένα μεγάλο εμπόδιο και τώρα δεν έχω κάτι να με κρατά πίσω».  

Last modified onThursday, 01 December 2016 01:15