noodles volos banner

Μεγαλειώδης ΝΙΚΗ στην Κατερίνη

Η βασική ενδεκάδα της Νίκης στην Κατερίνη Η βασική ενδεκάδα της Νίκης στην Κατερίνη

Με μία μεγαλειώδη εμφάνιση και κάνοντας το καλύτερό της πρώτο ημίχρονο, αφού έπαιξε θαυμάσιο ποδόσφαιρο αυτό το διάστημα, η Νίκη επικράτησε του Πιερικού στην Κατερίνη με 1-3, σκορπώντας ενθουσιασμό στον κόσμο της πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι κυανόλευκοι έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία γκολ μόλις στο 9’ με τον Παπαγεωργίου, εκμεταλλευόμενοι το ανοιχτό γήπεδο, εκεί όπου είναι τρομερά ικανοί, και το γεγονός ότι ο Πιερικός ξεκίνησε επιθετικά τον αγώνα. Στο 24’ ο δημιουργός του πρώτου γκολ Νικλητσιώτης σκόραρε, απλουστεύοντας ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τη Νίκη, που απάντησε στην πίεση και στη μείωση του σκορ από τον Πιερικό στο 60’ πολύ γρήγορα πάλι με τον Νικλητσιώτη, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3 στο 63’. Έτσι, στη δεύτερη θητεία του στη Νίκη ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έφτασε τα τέσσερα τέρματα, έχοντας πετύχει κι άλλα δύο γκολ στο ματς με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό διπλό, καθώς από τη μια κρατά τη Νίκη γερά στο κόλπο της πρώτης θέσης, από την άλλη δημιουργεί την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην ομάδα και τον κόσμο ενόψει του υπέρ πάντων αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Παρότι η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου μπήκε μουδιασμένα και ο Πιερικός στα πρώτα λεπτά φάνηκε να παρά καλύτερα, χωρίς ωστόσο να ανησυχεί τον Τζήμα, η Νίκη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Στο 9’ μετά από ατομική προσπάθεια και μπαλιά με το εξωτερικό φάλτσο του Νικλητσιώτη, αποδέκτης έγινε ο Παπαγεωργίου (αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ, όπως και στο ματς Κυπέλλου με τον Θεσπρωτό), που στόπαρε την μπάλα και με σουτ στη δεξιά γωνία έγραψε το 0-1. Ο σκόρερ φάνηκε επικίνδυνος και στο 14’, αλλά μετά το γύρισμα του Δημολιού από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι, έκανε ένα χλιαρό σουτ, που είχε πρόβλημα να εξουδετερώσει ο Σουλεϊμέζογλου.

Ακολούθως, στο 20’, ο Τζήμας έκανε άστοχη έξοδο μετά τη σέντρα του Μπαρούτα και ο Παναγιωτίδης πλάσαρε σε κενή εστία, αλλά ο Παπαδόπουλος άθελά του γλίτωσε από τα χειρότερα τη Νίκη, αφού η μπάλα χτύπησε επάνω του και έφυγε λίγο άουτ. Ένα λεπτό μετά ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ, Σολεϊμέζογλου, αναγκάστηκε σε ενστικτώδη απόκρουση στο σουτ του Κορέτα από θέση μέσα δεξιά. Όμως, στο 24’ o 20χρονος γκολκήπερ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο πλασέ του Νικλητσιώτη από το ύψος της περιοχής (0-2). Η φάση ξεκίνησε με ωραία συνεργασία Παπαγεωργίου-Παπαδήμα, με τον δεύτερο να βγάζει για τον αριστερό χαφ της Νίκης πέφτοντας και κοντά στη γραμμή του άουτ.

Στο 36’ από λάθος του Βέργου (είχε δίπλα του στον άξονα τους Μέτσε και Τσιουρέλη), έκλεψε ο Νταντίδης και πέρασε κάθετα στον Αγαθαγγελίδη, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Τζήμα, που έκανε μία καίρια επέμβαση.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους ο Πιερικός ξεκίνησε, όπως και στο πρώτο. Στο 46’ ο Λαζόπουλος νόμιζε ότι είναι οφσάιντ κι έτσι, αν και ολομόναχος, δεν ολοκλήρωσε τη φάση, όπως θα μπορούσε, αφού έκανε μία αδύναμη κεφαλιά, τραβώντας μετά τα μαλλιά του. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ήρθε η μείωση για τον Πιερικό σε 1-2. Ο Αγαθαγγελίδης ξεκινώντας μακριά από την περιοχή έφτασε κατά μέτωπον ανενόχλητος εντός αυτής και αφού ξεπέρασε τον Παρασκευαΐδη ανοίγοντας την μπάλα στον χώρο σούταρε, για να κοντράρει η μπάλα στον κεντρικό αμυντικό της Νίκης, ξεγελώντας τον Τζήμα, που δεν μπόρεσε να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του.

Όμως η Νίκη δεν άφησε το Πιερικό να πιστέψει περισσότερο στην ανατροπή, αφού τρία λεπτά αργότερα έβαλε και τρίτο τέρμα. Συγκεκριμένα στο 63’, ο Νικλητσιώτης έβγαλε στην αντεπίθεση τη Νίκη, δίνοντας για τον Δημολιό και παίρνοντας αμέσως θέση στην περιοχή. Ο Δημολιός προχώρησε και έκανε το γύρισμα για τον Νικλητσιώτη, που δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει ανάμεσα από το σημείο του πέναλτι και τη μικρή περιοχή και να διαμορφώσει το τελικό 1-3.

Ο Τζήμας δεν επέτρεψε με εντυπωσιακή επέμβαση να ξαναμπεί ο Πιερικός στο ματς στο 70’ στην κεφαλιά του νεοεισελθόντα Καμαρά, ενώ στο 71’ βγήκε αντεπίθεση για τη Νίκη ένας με τρεις. Ο Νικλητσιώτης είχε την επιλογή να δώσει είτε στον Μέτσε είτε στον Ζενούνη, αλλά προτίμησε να  περάσει τον Κραγιόπουλο και μετά να βγάλει για τον Ζενούνη, ο οποίος δεν έπιασε το σουτ παρά την προσπάθειά του.

Τέλος, στο 91' ο Λαζόπουλος είδε το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής να χτυπά στην σούταρε εξωτερική πλευρά αριστερού δοκαριού και να φεύγει άουτ.

Την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα, έστω και μπαίνοντας στο 89’, κατέγραψε ο νεαρός Ματθαίου, μετά απ’ αυτή στο Κύπελλο.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Σολεϊμέζογλου, Γελαδάρης, Μπαρούτας, Αγησιλάου (46’ Συμεωνίδης), Κραγιόπουλος, Νταντίνης, Λούγκος, Παναγιωτίδης (28’ Κοκονόζι - 70’ Καμαρά), Λαζόπουλος, Παπαδόπουλος Σίμος, Αγαθαγγελίδης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Παπαδήμας, Παρασκευαΐδης, Ναουμίδης, Δημολιός, Βέργος, Μέτσε, Παπαγεωργίου (77’ Κόλα), Τσιουρέλης (60’ Ζενούνης), Νικλητσιώτης, Κορέτα (89’ Ματθαίου)

πηγή φωτό: http://pieriasport.blogspot.gr/

Last modified onMonday, 28 November 2016 19:41