noodles volos banner

Πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα ο Ρήγας, 3-1 τον Αστέρα Πετριτή

Ο Ρήγας,όπως παρατάχτηκε σήμερα Ο Ρήγας,όπως παρατάχτηκε σήμερα

Έκανε το καθήκον του ο Ρήγας απέναντι στον Αστέρα Πετριτή, του οποίου επικράτησε με 3-1 στο Βελεστίνο, σκοράροντας . Οι Βελεστινιώτες ήταν δύο κλάσεις απάνω από τους αντιπάλους που έδειξαν αρκετά αδύναμοι. Αυτό όμως ίσχυσε για 50 λεπτά, κατά τα οποία ο Ρήγας πέτυχε δύο γκολ στο 21’ και 34’ με Σέττο και Γκίκα και έχασε ευκαιρίες για τρίτο τέρμα. Στη συνέχεια η χαλαρότητα των γηπεδούχων έδωσε το δικαίωμα στους Κερκυραίους να μειώσουν σε 2-1 και η τελική επικράτηση ήρθε με χτυποκάρδι και πολύ εκνευρισμό. Η νίκη επισφραγίστηκε τελικά με ένα τρίτο τέρμα από τον Κυπτίου στο 86’.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ρήγας ξεκίνησε τον αγώνα με τον Παπαγιάννη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα ήταν οι Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής και Λάμπρου. Ρόλο αμυντικού μέσου είχαν οι Αλεξίου και Γεωργατζής και ο Κυπτίου επιτελικού, με τους Ζαχαράκη (δεξιά) και Γκίκα (αριστερά) στα πλάγια, ενώ ο Σέττος ήταν σέντερ φορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ως τερματοφύλακα τον Ριγανά, τον Πολύζο και τον Νικομάνη στόπερ και τους Λέσση-Κατσίβελο πλάγιους μπακ. Καλούδης και Γράντος είχαν ανασταλτικό ρόλο στο κέντρο, ο Ρούμπος οργανωτικό, με τον Γεωργοπάλη και Γαστεράτο να παίζουν στις πτέρυγες, ενώ κλασικός προωθημένος ήταν ο Γούναρης. 

4petritis

Η ενδεκάδα του Αστέρα Πετριτή

Οι φάσεις στο πρώτο 45λεπτο

Το σουτ του Ζαχαράκη από πλάγια δεξιά εκτός περιοχής στο 1’ και το φάουλ του Κυπτίου στο 4’ πέρασαν πάνω από τα δοκάρια, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Ριγανάς, ενώ στο 16’ ο Γεωργατζής πέρασε όλον τον κόσμο και από θέση μέσα αριστερά της περιοχής «έσπασε» για τον Σέττο στο πρώτο δοκάρι, το σουτ του οποίου ήταν αδύναμο και πήρε ύψος, με συνέπεια  Ριγανάς να μπλοκάρει.

Στο 19’ απωλέσθηκε η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν το εναέριο βολ-πλανέ του Κυπτίου με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι μπλόκαρε πάνω στη γραμμή με διπλή προσπάθεια ο αντίπαλος γκολκήπερ.

Τελικά στο 21’ σημειώθηκε το πρώτο τέρμα για την ομάδα του Λάκη Μπακάλη. Ο Κυπτίου προσποιήθηκε ότι θα εκτελέσει ένα φάουλ, αλλά πέρασε πάνω από την μπάλα και το εκτέλεσε συρτά ο Σπαθής. Η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον Γκίκα που έξω από τη μικρή περιοχή και στα δεξιά έσκαψε παράλληλα για τον Σέττο που με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ακολούθως, στο 27’, ο Γκίκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και στο πρώτο δοκάρι ο Σπαθής έκανε το γυριστό με πλάτη προς την εστία, ωστόσο μπλόκαρε ο Ριγανάς, ενώ στην επόμενη φάση ο Σέττος παραλίγο να σημειώσει ένα εκπληκτικό γκολ, αλλά η μπάλα στο αριστερό σουτ εντός περιοχής πέρασε εκατοστά δίπλα από τη δεξί παραθυράκι.

Το δεύτερο γκολ που έψαχνε ο Ρήγας το πέτυχε τελικά στο 34’. Ο Σέττος με κεφαλιά προς τα πίσω τροφοδότησε τον Γκίκα, ο οποίος προσποιήθηκε ότι θα σουτάρει, αλλά πέρασε την μπάλα πάνω από δύο αμυντικούς και πριν σκάσει αυτή στο έδαφος σούταρε με το δεξί, στέλνοντάς την πρώτα στο εσωτερικό του δεξιού δοκαριού και μετά εντός εστίας (2-0). Ήταν πραγματικά ένα πολύ θεαματικό γκολ, που απόλαυσαν οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Στάδιο του Βελεστίνου.

Στο 38’ ο σκόρερ από τα αριστερά βρήκε στο πίσω δοκάρι τον Κυπτίου που προσπάθησε να σκοράρει πάλι με εναέριο βολ-πλανέ, αλλά δε βρήκε γεμάτα την μπάλα, που κόντραρε σε σώμα αντίπαλο και πέρασε κόρνερ. Τελευταία φάση στο πρώτο 45λεπτο έγινε στο 39’, όταν ο Γκίκας έκανε φαλτσαριστό σουτ, σημαδεύοντας από τα αριστερά το απέναντι παραθυράκι, αλλά ο Ριγανάς μπλόκαρε.

Οι φάσεις στο δεύτερο 45λεπτο

Στο 50’ ο Ζαχαράκης έβγαλε από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι για τον Γκίκα, που κατέβασε την μπάλα με υπέροχο τακουνάκι για τον Χατζηαθανασίου, που παραδόξως είχε βρεθεί σε θέση φορ, ωστόσο η τελική του προσπάθεια δεν είχε δύναμη και αποκρούστηκε λίγο πριν η γραμμή από τον Πολύζο.  Ο Ρήγας ήλεγχε στη συνέχεια απόλυτα το ματς, αλλά σταδιακά έδειχνε σημάδια χαλάρωσης και στο 68’ από το πουθενά ήρθε η μείωση το σκορ. Ο Γεωργαπάλης έκανε μία σέντρα-σουτ από τα δεξιά, ο Γούναρης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή σκόραρε. Το 2-1 άγχωσε τον Ρήγα, που συνέχισε να … κοιμάται, δίνοντας δικαιώματα στους φιλοξενούμενους. Τελικά, αφού επικράτησε εκνευρισμός εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, στο 86’ μετά από κάθετη πάσα του Χύσα ο Κυπτίου έφυγε μόνος και με το εξωτερικό του αριστερού έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ριγανά, για να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Λάμπρου, Αλεξίου (89’ Καναβός), Γεωργατζής, Κυπτίου, Ζαχαράκης (84’ Χύσα), Γκίκας (88’ Τσελεπής), Σέττος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ: Ριγανάς, Πολύζος (49’ λ. τρ. Τζίπιος), Νικομάνης, Λέσσης (89’ Βλαχόπουλος), Κατσίβελος, Καλούδης, Γράντος, Ρούμπος, Γεωργοπάλης, Γαστεράτος, Γούναρης (82’ Τόμπρος)

*Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν τη σέντρα στη μνήμη του αντιπροέδρου εν ζωή του Αστέρα Πετριτή Νίκου Παγκράτη.

Χρ. Θαν.

 

 

 

 

Last modified onMonday, 07 November 2016 01:14