noodles volos banner

Στ. Ξηροφώτος: «Να δουλέψουμε πολύ να βελτιώσουμε την απόδοσή μας»

Δεν κρύφτηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Στέφανος Ξηροφώτος, που έκανε λόγο για διαστήματα κυριαρχίας του Θεσπρωτού στον αγώνα και πως η δική του ομάδα πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή της στη συνέχεια, για να πετύχει τον στόχο της. Επίσης επισήμανε πως από την αρχή του δευτέρου μέρους και μέχρι το γκολ η ομάδα του δικαιούνταν να σκοράρει. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα, που όπως την είχαμε δει, είχε δύσκολο πρόγραμμα μέχρι εδώ. Ξέραμε ότι η θέση της είναι πλασματική. Διαθέτει μία καλή ομάδα και έναν καλό προπονητή και δεν κάνω κομπλιμέντο. Ήμασταν σίγουροι πως η θέση του Θεσπρωτού είναι από τη μέση και πάνω και ξέραμε ότι δε θα ήταν καθόλου εύκολο το παιχνίδι. Στο πρώτο 25λεπτο είχαμε μία εδαφική ανούσια υπεροχή, αλλά μετά το 25’ κυριάρχησε ο αντίπαλος, μας δημιούργησε πολλά προβλήματα και ήμασταν τυχεροί στο διάστημα αυτό που δε δεχτήκαμε γκολ και πήγαμε με το 0-0 στο ημίχρονο.

Μιλήσαμε με τα παιδιά στο ημίχρονο, ανεβάσαμε την απόδοσή μας στην επανάληψη, πιέσαμε πιο πολύ, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις και θεωρώ ότι σε εκείνο το διάστημα δίκαια προηγηθήκαμε. Μετά το γκολ που βάλαμε, έγινε ένα ματς πάνω-κάτω και θα μπορούσε να γίνει και το 2-0, αλλά και το 1-1.

Ευτυχήσαμε να κρατήσουμε το 1-0, πήραμε τρεις βαθμούς πολύ σημαντικούς για την προσπάθεια που κάνουμε να διεκδικήσουμε την άνοδο μέχρι το τέλος. Συγχαρητήρια στους παίκτες, σε όλους αυτούς που αποτελούν την ομάδα, διοίκηση, κόσμο, και πρώτα απ’ όλα στους ποδοσφαιριστές, που πέρασαν μία δύσκολη βδομάδα, γιατί προερχόμασταν από ένα άσχημο αποτέλεσμα.

Παρόλ’ αυτά σήκωσαν το κεφάλι, δούλεψαν πολύ στην προπόνηση και είχαν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σήμερα. Είμαστε ευχαριστημένοι και από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Όσον αφορά την απόδοση, θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ να τη βελτιώσουμε, για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Σε ερώτηση για το χάθηκε ένα ημίχρονο, απάντησε: «Παίζει και ο αντίπαλος, που είναι μία ποιοτική ομάδα και καλοδουλεμένη. Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο να παίξει πιο καλά κι ένα διάστημα ο αντίπαλος.

Τέλος, σχετικά με το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι δεν τελείωσαν οι αντεπιθέσεις μετά το 1-0, τόνισε: «Πήγε η μπάλα στο δοκάρι (σ.σ. στη φάση του Κορέτα), μπορούσε να πάει μέσα. Το καλό είναι ότι βγήκαμε καλά στην αντεπίθεση και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις. Πιο πολύ με προβληματίζει το γεγονός ότι δώσαμε χώρο στον αντίπαλο  και παίχτηκε πολύ η μπάλα στο δικό μας μισό, που όταν συμβαίνει αυτό, είναι πολύ πιθανό να γίνει ζημιά».

Σε ό,τι αφορά τον Μπάμπη Πετράκο, που εκπροσώπησε τους παίκτες της Νίκης στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα. Υπήρχαν διαστήματα που ήμασταν καλύτεροι και άλλα που δεν πατούσαμε καλά. Νομίζω ότι είμαστε ομάδα που μπορεί να παίξει καλά κάτω με την μπάλα. Τα γήπεδα δε μας βοηθάνε σ’ αυτήν την κατηγορία. Ο αντίπαλος και ο κάθε αντίπαλος, όταν παίζει με τη Νίκη, έχει ένα κίνητρο παραπάνω». 

 DSC1135