noodles volos banner

Φέρνει Ουκρανούς την άλλη εβδομάδα η Νίκη, που κοιτά και Βέργο

Δύο Ουκρανοί ποδοσφαιριστές, μεταξύ αυτών και ο Σεργκέι Ομέλσενγκο, παίκτης για τον οποίο ο Στέφανος Ξηροφώτος μίλησε στη συνέντευξη τύπου της Τετάρτης, έρχονται την άλλη εβδομάδα στον Βόλο, προκειμένου να δοκιμαστούν για τη Νίκη – Στα υπόψιν του νέου προπονητή των κυανόλευκων και ο Γιάννης Βέργος.

Αλλαγές φέρνει στο ρόστερ της Νίκης η έλευση του Στέφανου Ξηροφώτου στον πάγκο της ομάδας, με τον νέο τεχνικό των κυανόλευκων να ψάχνει ήδη τους ποδοσφαιριστές που θα κάνουν ακόμα καλύτερο το επαρκές υλικό, που έχει στη διάθεσή του, όπως ακριβώς ανέφερε στις χθεσινές του δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ξηροφώτος στρέφεται στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης, με τις πληροφορίες του magnesiasports να αναφέρουν πως δύο παίκτες από την Ουκρανία έρχονται στο Βόλο τις επόμενες μέρες, προκειμένου να περάσουν από το «μικροσκόπιό» του και ενδεχομένως να αποκτηθούν. Το όνομα του ενός έγινε γνωστό από τον ίδιο τον τεχνικό της ομάδας χθες στις δηλώσεις του. Πρόκειται για τον 21χρονο Σεργκέι Ομέλσενκο, πρώην ποδοσφαιριστή των μικρών ομάδων της Τσερνομόρετς.

Ο νεαρός υψηλόσωμος (πάνω από 1,90) παίκτης αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις του άξονα, από κεντρικός αμυντικός έως «8άρι», με την πρώτη του ποδοσφαιρική «επίσκεψη» στα μέρη μας να γίνεται το καλοκαίρι, για λογαριασμό του Διαγόρα Στεφανοβικείου. Ο Ομέλσενκο προπονήθηκε με την ομάδα της Α’ ΕΠΣΘ, αγωνίστηκε σε κάποια φιλικά κι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, με τη μεταγραφή, όμως, να μην ολοκληρώνεται λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων. Πάντως, οι ιθύνοντες του Διαγόρα αναφέρουν πως αν ο συγκεκριμένος παίκτης «έκλεινε» τελικώς στην ομάδα τους, θα ήταν μία σημαντική μονάδα, που θα εξελισσόταν στον καλύτερο ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος και θα βοηθούσε σημαντικά την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της. Πρόκειται για έναν αρκετά καλό τεχνίτη, παρά το ύψος του, με μοναδικό του μειονέκτημα την έλλειψη ταχύτητας.

Όσον αφορά τον έτερο Ουκρανό που έρχεται στο Βόλο, για λογαριασμό της Νίκης, το όνομά του δεν έχει διαρρεύσει, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόκειται για ένα πολύ δυνατό φορ, με σημαντικά φυσικά προσόντα. Οι δύο ποδοσφαιριστές θα δοκιμαστούν υπό τις οδηγίες του Στέφανου Ξηροφώτου κι αν πείσουν το τεχνικό τιμ της ομάδας, θα αποκτηθούν από τους κυανόλευκους.

Παράλληλα, ο Στέφανος Ξηροφώτος κοιτάζει και την «ντόπια» αγορά, με ορισμένους παίκτες να ενδιαφέρουν και να αρέσουν πολύ στον Βολιώτη τεχνικό. Ένας εξ αυτών είναι και ο Γιάννης Βέργος, ποδοσφαιριστής που πέρσι αγωνιζόταν στη Νίκη. Ο κ. Ξηροφώτος γνωρίζει πολύ καλά τον ποδοσφαιριστή από την κοινή τους θητεία στον Πύρασο, με τις δύο πλευρές να επιθυμούν την «επανασύνδεσή» τους. Το όνομα του Βέργου, λοιπόν, έχει ήδη «πέσει στο τραπέζι» για τους κυανόλευκους, με τις εξελίξεις να αναμένονται σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. Tέλος, δε θα πρέπει να ξεχνάμε τη χθεσινή τοποθέτηση του Χρήστου Κοντοβά, ο οποίος ανέφερε πως σύντομα θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας πορτιέρο, που θα πλαισιώσει τους νεαρούς Τζήμα και Ράπτη.

 

Last modified onFriday, 30 September 2016 00:37