noodles volos banner

Αποκλειστικά την πρώτη θέση έθεσε ως στόχο ο Ξηροφώτος

Στις πρώτες του δηλώσεις, ως προπονητής της Νίκης Βόλου, ο Στέφανος Ξηροφώτος εμφανίστηκε απόλυτα ευχαριστημένος για την ανάληψη της θέσης αυτής, έθεσε ως στόχο το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής με τους κυανόλευκους, ενώ μίλησε και για μία μεταγραφή Ουκρανού ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά:

Αρχικά, η πρώτη του τοποθέτηση ήταν η εξής:

"Ευχαριστώ που είστε όλοι σήμερα εδώ, εύχομαι να έχω καλή συνεργασία με όλους εσάς τους δημοσιογράφους, ανεξαιρέτως. Καταρχάς, θέλω να παρουσιάσω την ομάδα μου, τον κ. Τσιαντάκη, άμεσο συνεργάτη μου, τον κ. Παλάσκα, γυμναστή που μαζί τελειώσαμε τη χρονιά στη Νίκη πέρσι, τον προπονητή τερματοφυλάκων, κ. Κοντοβά που ήμασταν μαζί και στον Πύρασο, συν τον κ. Νάκα που έχει ως ειδικότητα την αποκατάσταση και την αξιολόγηση των αθλητών. Τους ευχαριστώ όλους κι εμείς ευχαριστούμε τη διοίκηση που μας επέλεξε να αναλάβουμε τις τύχες της ομάδας. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, το ανθρωπίνως δυνατό, να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και να πετύχουμε τους στόχους, που είναι ο πρωταθλητισμός -είναι ξεκάθαρο αυτό- και δευτερευόντως να δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο, άκρως ανταγωνιστικό. Η ομάδα μας, όπως κάθε ομάδα, έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, εμείς θα σταθούμε στα συν μας και θα προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Το σημαντικό είναι πως στην πρώτη μου επίσκεψη στα αποδυτήρια, πέρα από τους ποδοσφαιριστές, που μερικούς δεν τους ήξερα κι είδα τη "φλόγα" τους για ποδόσφαιρο, είδα και παράγοντες και παλιούς φίλους που αγαπούν και "τρέχουν" για την ομάδα, όπως ο πρόεδρός μας που αγωνίζεται καθημερινά κι ανελλιπώς. Η Νίκη είναι ένα σύνολο αγαπημένο, τους θέλουμε όλους κοντά μας, κανείς δεν περισσεύει. Στόχος μας είναι να συσπειρώσουμε όλα τα μέρη του συλλόγου, όχι να τα διχάσουμε. Δε θα απαιτήσω τη βοήθεια από τον κόσμο, με βάση αυτό που θα δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο, θα τον μαζέψουμε στο γήπεδο και θα τον προκαλέσουμε να μας δώσει την ώθηση. Δε θα πω τίποτα παραπάνω, οι παίκτες είναι αυτοί που θα πρέπει να μιλήσουν στον αγωνιστικό χώρο. Η Νίκη, αυτήν τη στιγμή, χρειάζεται την σύμπνοια και τη συνεργασία όλων των μερών της ομάδας. Να είμαστε όλοι μαζί".

Για το αν έχει δει την ομάδα κι αν θεωρεί πως είναι δύσκολο να την προπονήσει, καθώς οι επιλογές του ρόστερ δεν είναι δικές του:

"Την ομάδα την έχω παρακολουθήσει μόνο σε βίντεο, ποτέ από κοντά. Είναι λογικό κάποια παιδιά να μην τα ξέρω, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για μένα. Πρέπει να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε μέχρι την Κυριακή. Ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός, με βάση τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου, δεν υπάρχει αμφιβολία, μόνο η πρώτη θέση μας ενδιαφέρει".

Για τα μεταγραφικά:

"Έχουμε έρθει σε προχωρημένες συζητήσεις με έναν ποδοσφαιριστή εξελίξιμο από την Ανατολική Ευρώπη. Έπαιξε σε κάποια φιλικά το καλοκαίρι με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου κι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Αγωνιζόταν στις μικρές ομάδες της Τσερνομόρετς και είναι παίκτης πάνω από Γ' Εθνική. Είναι πάνω από 1,90 κι αγωνίζεται στον άξονα, ως κεντρικός μέσος. Το ρόστερ είναι επαρκές, αλλά ακόμα και οι καλύτερες ομάδες στον πλανήτη, θέλουν ενίσχυση. Θα δούμε την ομάδα, θα έρθουμε σε συνεννόηση με τη διοίκηση και θα κοιτάξουμε κι άλλες περιπτώσεις".

Last modified onThursday, 29 September 2016 00:28