noodles volos banner

Ηττήθηκε στο Βατάν ο Ρήγας από τον Διαγόρα Σεβαστής (1-0)

Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου της Γ’ Εθνικής, ο Ρήγας αντιμετώπισε τον Διαγόρα Σεβαστής εκτός έδρας, βρέθηκε σε μέτριο απόγευμα και ηττήθηκε με 1-0, χάρη στο γκολ του Βασίλιεβιτς στο 40’ – «Μοιραίος» ο Χατζηαθανασίου, που έχασε σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Για λογαριασμό του Ρήγα Φεραίου, ο Λάκης Μπακάλης επέλεξε για τη διάταξη της ενδεκάδας του το 4-2-3-1, με τον Παπαγιάννη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Χατζηαθανασίου, αριστερά τον Σπαθή και στο κέντρο της άμυνας τους Γκάγκα και Βουραζέρη. Ως καθαροί κόφτες αγωνίστηκαν οι Μπόρας και Αλεξίου, με τον Γεωργατζή να κινείται μπροστά από αυτούς ως επιθετικός χαφ. Στα άκρα επιλέχθηκαν οι Ζαχαράκης και Κυπτίου, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, με τον Τσελεπή να είναι η «αιχμή του δόρατος».

Το πρώτο εικοσάλεπτο βρήκε τον γηπεδούχο Διαγόρα να πιέζει για το γκολ και τον Ρήγα να περιορίζεται στα ανασταλτικά του καθήκοντα, περιμένοντας τους αντιπάλους του πίσω από τη μπάλα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 7’ για τον Διαγόρα, με την προβολή του Βασίλιεβιτς από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρήγα. Έξι λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ύστερα από κάθετη μπαλιά επιθετικού του Διαγόρα, ο Μυλωνάς βρέθηκε εντός περιοχής, απέφυγε τον Βουραζέρη, αλλά το πλασέ του απομακρύνθηκε εντυπωσιακά από τον Παπαγιάννη στην αριστερή του γωνία. Παράλληλα, δύο σουτ των Σαμανίδη και Δεμηρτζόγλου στο 14’ και το 19’, από πλευράς γηπεδούχων και πάλι, πέρασαν άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ρήγα ήρθε στο 20’. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε αρκετά καλή θέση, εκτός περιοχής, με τον Κυπτίου να αναλαμβάνει την απευθείας εκτέλεσή του, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βασιλειάδη. Από ‘κει κι έπειτα, το παιχνίδι κάπως ισορρόπησε, με την ομάδα του Βελεστίνου να κερδίζει μέτρα, να λαμβάνει μέρος της κατοχής της μπάλας και να μην επιτρέπει στον Διαγόρα να δημιουργήσει αξιοσημείωτες προϋποθέσεις για γκολ. Για κακή της τύχη, όμως, η επόμενη καλή στιγμή της αναμέτρησης, πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση των πρώτων 45 λεπτών, εξελίχθηκε σε τέρμα για τον Διαγόρα. Ο Τάχος σέντραρε από τα δεξιά, με τον Βασίλιεβιτς στην «καρδιά» της περιοχής να προλαβαίνει τον Βουραζέρη και με σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Παπαγιάννη.

Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 41’, με τον Μπόρα εκτός περιοχής να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Βασιλειάδης.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε, όπως ακριβώς άρχισε και το πρώτο. Ο Διαγόρας έψαχνε το τέρμα που θα «σφραγίσει» τη νίκη του, δίχως να δίνονται τα περιθώρια στον Ρήγα να προσεγγίσει την περιοχή του Βασιλειάδη για την ισοφάριση. Στο 47’ και το 49’, οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές για το 2-0. Στην πρώτη περίπτωση, το σουτ του Μυλωνά εντός περιοχής πέρασε άουτ, ενώ στη δεύτερη, ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Ρήγα, βγήκε απέναντι από την κενή εστία του Παπαγιάννη από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 56’, ο Ρήγας απάντησε με ένα σουτ του Κυπτίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίο πέρασε αρκετά μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βασιλειάδη.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με κάποιες εκατέρωθεν «μικροευκαιρίες», τον Διαγόρα να έχει την ελαφρά υπεροχή και τον Λάκη Μπακάλη να προσπαθεί με τις αλλαγές του να δώσει περαιτέρω επιθετική πνοή στην ομάδα του. Η φάση του αγώνα ήρθε στο 90+1’, όταν ο Ρήγας έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Κυπτίου πέρασε μία πολύ όμορφη διαγώνια κάθετη μπαλιά στον Χατζηαθανασίου, που βρέθηκε απέναντι από τον Βασιλειάδη εντός περιοχής, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βασιλειάδη.

Διαγόρας Σεβαστής: Βασιλειάδης, Τάχος (74' Κουμπούλα), Λαγδάρης, Δημητρίου, Τερζής, Καρατζάογλου (54' Μπαρούτας), Δεμηρτζόγλου, Τσαγκαράκης, Μυλωνάς, Βασίλιεβιτς (83' Τσιώμης), Σαμανίδης

Ρήγας Φεραίος: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Σπαθής, Γκάγκας, Βουραζέρης (88' Χατζής), Μπόρας (46' Γκίκα), Αλεξίου, Γεωργατζής, Κυπτίου, Ζαχαράκης (58' Σέττος), Τσελεπής

 

Last modified onFriday, 23 September 2016 20:54